İstanbul

İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Değişti Yeni Müdür Mücahit Yentür Kımdir

Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 20 il milli eğitim müdürünün görevden alınıp yerlerine atamaların yapılmasından sonra, bir atama haberi de İstanbul’dan geldi.

İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Değişti  Yeni Müdür Mücahit Yentür Kımdir

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevden almalar ve atamalar son sürat devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 20 il milli eğitim müdürünün görevden alınıp yerlerine atamaların yapılmasından sonra, bir atama haberi de İstanbul’dan geldi.

Edindiğimiz bilgilere göre 27 Ağustos 2018 den bu yana megakent İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Levent Yazıcı son dakika kararıyla merkeze alındı ve yerine atama yapıldı. Yazıcı’nın yerine İzmir İl Milli Eğitim müdürlüğü görevini yürüten Mücahit Yentür atandı.

Mücahit YENTÜR kimdir?

Elazığ’ın Maden ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Maden’de, lise öğrenimini Yalova’da tamamlayan Yentür; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Lisans, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Bölümü Yüksek Lisans, Hasan Kalyoncu Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisans mezunudur. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimini tamamlayan Yentür, 2023 Haziran ayında Eğitim Bilimleri alanında doçentlik unvanını almıştır. Bu çalışmalara ek olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını sürdürmektedir.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde misafir öğretim üyesi olarak lisans düzeyinde dersler veren Yentür, hâlen Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Akademik kariyeri boyunca İngiltere Birmingham City ve Portekiz Interier Beira Üniversitelerinde “Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitiminin Geliştirilmesi” projelerinde yer almış, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanmış, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda bildiri sunmuş, kitap bölümü yazarlığı yapmıştır.
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde İstanbul Yavuz Selim İlköğretim Okulunda ve Sultan Selim Kız Meslek Lisesinde öğretmen olarak görev yapan Yentür; Fatih Ahmet Rasim Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı, Pertevniyal Lisesinde Müdür Başyardımcısı, Bahçelievler Anadolu Lisesi ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi / Fen Lisesinde Okul Müdürü, 2014-2021 yılları arasında Şişli İlçe Millî Eğitim Müdürü olarak görev yapmıştır.

18.08.2021 tarihinde İzmir’e İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Yentür, bu görevini hâlen sürdürmektedir.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı  8- 10  Mayısta Açılacak
Yerel

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı 8- 10 Mayısta Açılacak

Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan "Hasyurt Tarım Fuarı", Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde bu yıl 8-10 Mayıs tarihlerinde 27'nci kez gerçekleştirilecek. 

Kocaeli'de akıllara zarar olay  Fabrikada gurup Seks
Türkiye

Kocaeli'de akıllara zarar olay Fabrikada gurup Seks

ABD merkezli bir firmanın Kocaeli'de bulunan fabrikası, grup seks skandalıyla çalkalandı.

Fatih Selimoğlu'ndan Seçim Sonrası Sosyal Medyada Yapılan Paylaşımlara Yanıt
Yerel

Fatih Selimoğlu'ndan Seçim Sonrası Sosyal Medyada Yapılan Paylaşımlara Yanıt

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ve tartışmalara cevap verdi. Başkan Selimoğlu'nun açıklamaları ve ifadeleri hakkında detaylı bilgi haberimizde...

Çilek Satıcısına Silahlı Saldırı: Antalya'da Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Yerel

Çilek Satıcısına Silahlı Saldırı: Antalya'da Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Antalya’da bir kişi, daha önceden aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen çilek satıcısını müşterilerine satış yaptığı sırada tabancayla kurşun yağdırdı.

TÜİK: Türkiye'de 2023'te Çiğ Süt Üretimi Azaldı
Yerel

TÜİK: Türkiye'de 2023'te Çiğ Süt Üretimi Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılında Türkiye'de çiğ süt üretimi bir önceki yıla göre %0,4 azalarak 21,48 milyon tona geriledi. Detaylar haberimizde...

Ağlasun Belediyesi ''Orman Benim'' Kampanyasına Katıldı!
Yerel

Ağlasun Belediyesi ''Orman Benim'' Kampanyasına Katıldı!

Tarım ve Orman Bankası'nın öncülüğünde başlatılan "Orman Benim" kampanyası kapsamında, orman yangınlarının önlenmesi ve doğal alanların korunması için önemli bir adım atıldı. Kampanya çerçevesinde düzenlenen farkındalık etkinliğine Ağlasun Belediyesi de katılım sağlandı ve orman içi çöplerin temizlenmesiyle yangın riskinin en aza indirilmesi hedeflendi.