İstanbul

Türkiye'de Kurbanlık Fiyatlarındaki Artış Dikkat Çekiyor: Fiyatlar Yükseldi

2024 Kurban Bayramı'nda keseceğiniz kurbanlığın fiyatını merak ediyor musunuz? Dana, koç, koyun ve keçi fiyatları ne kadar oldu? Büyükşehirlerde kurban fiyatları daha yüksek! İstanbul, Ankara ve İzmir'de kurbanlık fiyatları ne kadar?

Türkiye'de Kurbanlık Fiyatlarındaki Artış Dikkat Çekiyor: Fiyatlar Yükseldi

16 Haziran'da başlayan Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca vatandaş, artan fiyatlar nedeniyle erkenden kurbanlıklarını almayı tercih edebiliyor. Büyükşehirlerde kurban fiyatları köylere göre daha yüksek satışa sunulurken, en çok tercih edilen dana, koyun, koç gibi kurbanlıkların güncel fiyat listesi belli oldu.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, iğneden ipliğe her şeyin zamlanmasına neden olurken, zam yağmurundan etkilenen kalemlerden biri de kurbanlık fiyatları oldu.

16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca vatandaş, ibadetlerini yerine getirebilmek için kesecekleri kurbanlıkların fiyatlarını erkenden araştırmaya başladı. Kurban fiyatları, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde, kırsal kesimlere göre oldukça artış gösterirken, 2024 yılında kurbanlık dana, koç, koyun gibi hayvanların güncel fiyat listesi de ortaya çıkmış durumda.

KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI

Koyun Fiyatları:

Her Kurban Bayramı'nda küçükbaş hayvanlar arasında en sık tercih edilen tür koyun olmaya devam ediyor. Hayvan yetiştiricileri, bu nedenle kurban pazarlarına indirilen hayvanların büyük bölümünü koyunlardan seçerken, geçtiğimiz yıla kıyasla kurbanlık koyun fiyatları da yaklaşık iki kat artmış durumda.

Ortalama bir koyunun fiyatı bu yıl 8 bin ile 12 bin lira arasından satışa sunulacak olsa da, tüm hayvan gruplarında olduğu gibi kesilecek canlının kilosu ve fiziksel yapısı, satış bedelini etkileyecek.

Keçi Fiyatları:

Koyunlara göre daha uygun fiyatlara sahip olması nedeniyle tercih edilen keçiler, İslam dinine göre kurbanlık hayvanlar arasında yer alıyor. Ortalama bir kurbanlık keçinin fiyatı 7 bin ile 10 bin lira arasında değişmekte.

Koç Fiyatları:

Küçükbaş hayvanlar arasında en büyük boyutlara sahip olan koç fiyatları, bu özellikleri nedeniyle koyun ve keçi fiyatlarını geride bırakıyor. Kurban Bayramı için kesilecek ortalama bir koçun fiyatı bugünkü şartlar altında 12 bin TL ile 18 bin TL arasında değişiklik gösterirken, erken yapılan alımda fiyatlar aşağı yönlü düşüyor.

BÜYÜKBAŞ HAYVAN KURBANLIK FİYATLARI

Sığır Fiyatları:

Dana ve boğalardan oluşan sığır grubu, Türkiye'de en çok tercih edilen kurbanlık türü oluşuyla biliniyor. Özellikle 7 ortakla kesilmeye müsait oluşu nedeniyle aynı aile ya da arkadaş grupları arasında sık sık tercih edilen dana ve boğa fiyatları ise geçtiğimiz yıla kıyasla adeta uçuşa geçmiş durumda.

Sığırların boyutları, küçükbaş hayvanların aksine kendi içlerinde çok büyük farklılıklara sahip olduğundan, ortalama bir sığırın fiyat skalası da büyük bir yelpazeye neden oluyor. 2024 yılında Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarına indirilmeye hazırlanan sığırlar için belirlenen en düşük fiyat 80 bin TL olurken, ortalama bir sığır fiyatı 120 bin TL ile 160 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

kaynak: Halk TV

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bayramın son gününde rekor
Yerel

Bayramın son gününde rekor

Antalya, Burdur ve Isparta'da 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte artan ziyaretçi akını, elektrik tüketiminde rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu.

Acemi kasaplar Burdur'da iş başında
Yerel

Acemi kasaplar Burdur'da iş başında

Burdur'da bayram namazından sonra kurban kesiminde yaralananlar hastaneleri doldurdu. Detaylar haberimizde...

Satılmayan Kurbanlıklar ne olacak, Devlet Alacakmı
Türkiye

Satılmayan Kurbanlıklar ne olacak, Devlet Alacakmı

Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiriciler tarafından kurban pazarlarına getirilen ancak satılamayan hayvanları, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak.

Bucak THK  Başkanı Vedat Temiz Bu Yıl 6300 deri topladık
Yaşam

Bucak THK Başkanı Vedat Temiz Bu Yıl 6300 deri topladık

Bucak THK Başkanı Vedat Temiz kurban derisi toplamada Bucak ekibi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 Kurban Bayramı'nda 6300 adet Koyun Keçi ve sığır derisi topladık .dedi

Bucak'ta acemi kasaplar yaralandı
Yerel

Bucak'ta acemi kasaplar yaralandı

Bucak'ta Kurban Bayramı'nda acemi kasaplardan bazıları hafif yaralanmalar yaşadı. Detaylar haberimizde...

Bucak'ta görevi başındaki personelle bayramlaştılar
Yerel

Bucak'ta görevi başındaki personelle bayramlaştılar

Bucak İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı, Kurban Bayramı'nın başlamasıyla birlikte Bucak ilçesinde görev yapan güvenlik güçleri ve itfaiye personelini ziyaret etti.