Mersin

Mersin Tarsus’ta Lavanta Yetiştiriciliği Projesi

Mersin’in Tarsus Belediyesi ’Lavanta Yetiştiriciliği Projesini’ hayata geçirdi.

 Mersin Tarsus’ta Lavanta Yetiştiriciliği Projesi

Mersin’in Tarsus Belediyesi alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması, bilimsel yöntemlerle çiftçilere destek sağlanması ve tarımın gelişmesi amacıyla ’Lavanta Yetiştiriciliği Projesini’ hayata geçirdi.
Tarsus Belediyesi, belediye arazilerine alternatif tarım ürünü tıbbi aromatik bitkilerden olan lavanta bitkisinin ekimini gerçekleştiriyor. ’Lavanta Yetiştiriciliği Projesi’ ile kentte çiftçiyi lavanta yetiştirmeye teşvik ederek, alternatif geçim kaynağı oluşturmak, bölgede alışılagelmiş ürün desenini çeşitlendirmek, tarım alanlarından maksimum fayda sağlanarak aile ve bölge ekonomisine katkı sağlamak, bütüncül bir yaklaşımla üretmek ve ürettiğini işlemeye alarak yeni iş sahaları oluşturuluyor.
Türkiye’de üretim alanı çok sınırlı olan lavanta bitkisi Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Ergenekon Mahallesinde ekildiği kaydedildi. Çok yıllık bir bitki olma özelliği olan lavantanın uzun yıllar verimli olduğu ifade edildi. Belediye bünyesinde çalışan ziraat teknikeri ve tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanları lavantanın düzenli olarak bakım ile kontrollerini gerçekleştirdiği de belirtildi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Devlet Bahçeli ilk Mitingini Mersin de yapti
Türkiye

Devlet Bahçeli ilk Mitingini Mersin de yapti

Milliyetçi Hareket Partisi ilk mitingini Mersin’de yaptı. Devlet Bahçeli: Yıkım belediyeciliğinin 63 günü kaldı

Mersin’deki otobüs kazasında ölenleri kimliği belirlendi
Yerel

Mersin’deki otobüs kazasında ölenleri kimliği belirlendi

Hayatını kaybedenlerin otobüs şoförü Hüseyin Taysun (43), yolcular Ahmet Bukaç (41), Huzan Sunmez (22), Muhammet Akbaba (20), Mehmet Emin Anaeli (28), Şeyhmus Öğet (37) olduğu bildirildi. Diğer hayatını kaybeden 3 kişiden birinin genç kadın 2’sinin ise çocuk

Mersin’de yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 30 yaralı
Türkiye

Mersin’de yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 30 yaralı

Antalya Mardin seferi yapan yolcu otobüsü devrildi 9 ölü 30 yaralı

Kestikleri  ağacın altında kalan çiftçi hayatını kaybetti
Yerel

Kestikleri ağacın altında kalan çiftçi hayatını kaybetti

Mersin’in Erdemli ilçesinde odun için kestikleri ağacın altında kalan çiftçi Musa Alakaya hayatını kaybetti.

Mersin Mut'ta  Aile katliamı: 3 ölü!
Yaşam

Mersin Mut'ta Aile katliamı: 3 ölü!

Kız kardeşini, eniştesini, yeğenini öldürdü!

Şanlıurfa merkezli Antalya- Denizli  - Isparta  ve 18 ilde MİT ve Emniyet Teşkilatı, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon Çok sayda Gözaltı
Türkiye

Şanlıurfa merkezli Antalya- Denizli - Isparta ve 18 ilde MİT ve Emniyet Teşkilatı, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon Çok sayda Gözaltı

Şanlıurfa merkezli, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya'da eş zamanlı olarak başlatılan 'Uyuyan Hücre' operasyonu kapsamında şu ana kadar 90'a yakın kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.