Antalya

ATİK Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar’ı ATİK Antalya İşbirliği Konsey Yönetimi Ziyaret Etti. Ali Bahar Kimdir?

ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin , Antalya ATİK Başkanı Erdoğan Budak , Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar’a Antalya’daki projeler hakkında bilgi vererek, iş dünyasına ilişkin konularda görüş alış verişinde bulundular.

ATİK Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar’ı ATİK Antalya İşbirliği Konsey Yönetimi Ziyaret Etti. Ali Bahar Kimdir?

 

ATİK Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar’ı ATİK Antalya İşbirliği Konsey Yönetimi Ziyaret Etti. Ali Bahar Kimdir?


Ziyarette, ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin , Antalya ATİK Başkanı Erdoğan Budak , Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar’a Antalya’daki projeler hakkında bilgi vererek, iş dünyasına ilişkin konularda görüş alış verişinde bulundular. ATİK Antalya Protokolü ATSO Başkanı Ali Bahar’a ziyaret anısına plaket takdim etti. 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar konuşmasında ,ATİK Antalya Konsey yönetiminin odamızı ziyaret etmesinden çok memnun kaldık. ATİK’in Uluslarası bir kuruluş olması 78 ülkede 179 Başkanlığının olması ATİK için büyük avantaj olmuş. ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin’in söylediği gibi İngiltere Londra Merkezli 25000 üzerinde üyesi olan Haxsa Ticaret platformu online satış,Al-Sat ve Üye firmalar gibi başlıklarla üyelerine Uluslararası imkanlar vermesini kutuluyorum. Yine İngiltere Londra Merkezli Basın Şirketininde ATİK’in Uluslararası alanda olduğunu gösteriyor.

 

 

ATİK Antalya Başkanı ve yönetiminin önerdiği Polonya, Makedonya, Yunanistan ve Moldova Ticaret ve sanayi odası kardeşlik veya işbirliği iyi niyet mektubu protokol  çalışmalarını değerlendireceğiz.

Yine ATİK Antalya Konseyenin Antalya üreticilerinin ve ihracatçılarının Bulgaristan Gümrük kapılarında ki zorlukları bilmeleri ve çözüm önerilerinden memnun olduğumuzu ifade etmek isteriz.

Bugün Antalya Ticaret ve Sanayi Odası; 58 bin üyesi, 169 milyon 250 bin liralık bütçesi, 49 meslek grubu, 117’si meclis üyesi olmak üzere 283 meslek komite üyesi ile Antalya’nın en etkili kurumlarından, Türkiye’nin en büyük Odalarından birisidir. ATSO Serik, Kemer, Korkuteli, Elmalı, Gazipaşa, Akseki ilçelerinde temsilcilikleri aracılığıyla ilçelere de hizmet götürmeye devam etmektedir.

Korkuteli Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (KORMER) kurulmasına öncülük etmiştir.

Ayrıca, ATSO Eğitim Kültür ve Araştırma Vakfı’nı kurarak, vakıf çatısı altında Antalya Kültür Sanat’ı kente kazandırmıştır. Bunun yanı sıra, Antalya Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı, Antalya Sağlık Vakfı, Mavi Bayrak Vakfı, Antalya Tanıtım Vakfı gibi birçok sosyal girişimin kurucuları arasında yer almıştır.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, kent vizyonuna değer katan, birlikteliği öne çıkaran kapsayıcı ve bütünleştirici çalışmaları, örnek teşkil eden kurumsal uygulamaları ile Türkiye’nin en aktif ve başarılı olarak nitelendirilen Odalarından birisidir diyerek ziyaretten memnun olduğunu ve ATİK Antalya ile birlikte projeler oluşturulursa memnun olacağını söyledi.

ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin konuşmasında ise ekonomik olarak ticaret yapan iş insanlarımızın, hem Türkiye içerisinde hem de yurt dışında, ihracat yapabilmeleri için oluşturduğumuz kamu diplomasisi ile, dünyada 78 ülkede 179 başkanlığı ile kurduğumuz sistemler üyelerimizin birbirleri ile kümelenme sistemi ile ticaret yapmalarını nasıl daha iyi sağlayabilirler bu konuda çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde yine Balkanlarda, Makedonya ve Kosova Ticaret Odaları ve Belediyeler ile işbirliklerimiz oluşacak.

Bu bölgelere ziyaretler yapacağız. Geçtiğimiz hafta Antalya’ya Çin heyeti gelmişti. Onların kurmuş oldukları Çin’in Ankara Büyükelçiliğine ziyaretlerde bulunacağız. Yine önümüzdeki günlerde Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Antalya’da ATİK Yönetim Kurulu üyeleri ile temaslarda bulunacak. Pakistan Türkiye ilişkilerine ATİK olarak nasıl katkıda bulunabiliriz bunu konuşacağız istişarelerde bulunacağız dedi .

 

ATİK Antalya Konsey Başkanı Erdoğan Budak ise “ Oldukça verimli geçen görüşmelerimizde , Antalya ATİK Faaliyetlerimizi anlattık, uluslararası ticaretin artmasına yönelik konular ele aldık. ATİK Genel Başkanımız Aziz Şahin ve ATİK Üst Kurul Yönetiminin takdirleriyle yeni ekibin geldiğini ekibi ile birlikte son sürat çalışmalara başladıklarını belirterek, ilk kapsamda Antalya’da protokol ziyaretleri gerçekleştirdiklerini, kendilerini tanıtıp, işbirliği içinde neler yapılabileceğini protokole ifade etme şansı bulduklarını söyledi. Ayrıca ATİK Antalya Başkanı Erdoğan Budak konuşmasının devamında Antalya ekonomisinde turizm, tarım ve ticaret önemli bir yere sahiptir. Özellikle coğrafi özellikleri ve iklim koşullarından dolayı, turizm ve tarım sektörleri ön plana çıkmıştır. Her iki sektörde de ülke ekonomisine en fazla katkı sağlayan kentlerin başında yer almaktadır. Son dönemde sanayi ve inşaat faaliyetlerindeki gelişmelerle de önemli bir ivme kazanmıştır.

Budak, protokol ziyaretlerinin Antalya merkez ve İlçelerde de devam edeceğini söylerken, ATİK Antalya olarak, Balkanlarda, Makedonya ve Kosova ile Bulgaristan’a iş ziyaretleri gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

“ Antalya ekonomisinde turizm, tarım ve ticaret önemli bir yere sahiptir. Özellikle coğrafi özellikleri ve iklim koşullarından dolayı, turizm ve tarım sektörleri ön plana çıkmıştır. Her iki sektörde de ülke ekonomisine en fazla katkı sağlayan kentlerin başında yer almaktadır. Son dönemde sanayi ve inşaat faaliyetlerindeki gelişmelerle de önemli bir ivme kazanmıştır. ATİK Antalya ATİK ‘in Dünyada ki işbirlikleri potansiyelinden çok yarar sağlayacaktır. ATİK Genel Merkezin oluşturduğu 78 ülkede ve ülkelerin kendi içinde ki 179 ATİK Başkanlıkları referanslarda çok önemlidir.

ATİK’in Almanya Merkezli kurulan  Business Haxsa Ticaret platformunda bulanan 25000 üzerinde ki üyeleri ile Antalya ATİK üyeleri birlikte ticaret yapacaklar ve ihracatta, ithalatta yeni hedeflere yürüyeceklerdir.

ATİK’in İngiltere Londra Merkezli sahip olduğu yayın organı şirketi “ A World Press “ 11 dilde yayın yapmakta güncel haberlerle birlikte girişimcilerin ticaret ve hayat makalelerinin bulundu haberde yer alması ATİK üyeleri için bir ayrıcalıktır. dedi.

 

 

Ali Bahar Kimdir?

Antalya Şarampol’de 1969 yılı doğan Ali Bahar, İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Bahar, Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi diplomasına da sahiptir. Üniversite eğitiminin ardından bir Antalya firmasının Karaburun’daki otel inşaatında saha mühendisi, ilerleyen süreçte de şantiye şefi olarak çalışıp, vatani görevini yerine getirmek için Diyarbakır’a gitti. Askerlik dönüşü inşaat mühendisliğini bırakıp ticaret hayatına atıldı. Babası İbrahim Bahar’ın geçmişte yapmış olduğu tavukçuluk, süt ürünleri ve soğutulmuş diğer et gıdaları sektöründe iş hayatına başladı. Organize Sanayi Bölgesi’nde, beyaz et, kırmızı et, hindi eti, süt ürünleri iştigal konularını içeren, 1200 ton kapasiteli, 12.500 m2 kapalı alanda faaliyet yürüten bir şirketi, Altınova’da 3000 m2 Süt Tesisi ayrıca Organize Sanayi Bölgesi'nde köfte ve döner fabrikası, Bahar Hindi, Bahar Süt Ürünleri, Danone, Polonez, Ülker İçim ve ayrıca ithal peynir dağıtımı içeren dağıtım şirketi bulunmaktadır. Soyadlarını verdikleri Bahar Grup bünyesinde 1995 yılından bu yana üretim yapmakta, daha önce alım satımını gerçekleştirdikleri ürünlerin üretimine de başlayarak özellikle Antalya’ya katma değer yaratan üretim firmasıyla ticari hayatına devam etmektedir. Ali Bahar, Bahar Gıda Grup, Bahar Gıda, Bah-Et, BHR Süt Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanıdır.Tüm bunların yanı sıra Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevlerini sürdüren Ali Bahar, evli, biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

Kaynak: www.turizmdosyasi.com

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya ATİK'ten Protokol Ziyaretleri
Yerel

Antalya ATİK'ten Protokol Ziyaretleri

Yeni yapılanması ile dikkat çeken, Uluslararası İşbirliği Konseyi (ATİK) Antalya İl Başkanlığı, ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin, ATİK Antalya Başkanı Erdoğan Budak ve Yönetim Kurulu ile birlikte, Antalya'da protokol ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ulusal Matematik Şampiyonası başvuruları başladı
Yerel

Ulusal Matematik Şampiyonası başvuruları başladı

23-24 Şubat 2024 tarihlerinde Burdur'da gerçekleştirilecek olan Ulusal Matematik Şampiyonası'na başvurular başladı. Sınavın 1.aşaması Gökyüzü Özel Bucak Koleji'nde yüz yüze olarak düzenlenecek.

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi'nde Öğrencilere Matematik Atölyesi
Yerel

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi'nde Öğrencilere Matematik Atölyesi

Antalya Bilim Merkezi’nin matematik atölyesine gelen öğrenciler, akıl zeka oyunları, şifreleme modelleri gibi interaktif yöntemlerle eğlenerek öğreniyor.

Kozmetik Sanayisinde Kullanılan Tohumlar, Köy Sakinlerine Ek Kazanç Sağlıyor
Yerel

Kozmetik Sanayisinde Kullanılan Tohumlar, Köy Sakinlerine Ek Kazanç Sağlıyor

Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesinde toplanan ardıç tohumları kozmetik sanayinde kullanılırken, tohumlar köylülerin yeni ek geliri oldu.

Vali Öksüz toplantıda mermer atıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu
Yaşam

Vali Öksüz toplantıda mermer atıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur'da düzenlenen "Mermer Artıklarının Değerlendirilmesi Projesi" sonuç raporu sunum toplantısında yaptığı konuşmada, mermer artıklarının değerlendirilmesi için çalışma yapılacağını söyledi.

Antalya'da aromatik bitkilerle sabun yaptılar
Yaşam

Antalya'da aromatik bitkilerle sabun yaptılar

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ‘Tıbbı ve Aromatik Bitkilerle Sabun Yapımı’ eğitimi verdi. Katılımcılar zeytinyağı ve lavanta ile tıbbi aromatik bitki karışımından kendi sabunlarını yaptı. Devamı haberimizde...