Burdur

MAKÜ-BAKA Teknokent'ten Yenilikçi Adım: Hayvancılık Teknolojileri Kuluçka Merkezi

urdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, BAKA'nın desteklediği proje kapsamında Hayvancılık Teknolojileri Kuluçka Merkezi'ni tamamladı. Merkezde on farklı firma için donanım ve alanlar sağlanarak, hayvancılık projeleri geliştirilecek

MAKÜ-BAKA Teknokent'ten Yenilikçi Adım: Hayvancılık Teknolojileri Kuluçka Merkezi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2022 Yılı Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin yararlanıcısı olduğu “Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projelerinin Geliştirilmesi ve Kuluçka Merkeziyle Ticari Hayata Kazandırılması Projesi” tamamlandı.
Proje çerçevesinde, teknoloji tabanlı hayvancılık projelerinin geliştirilmesi, kuluçka merkezi aracılığıyla ticari hayata kazandırılması ve hayvancılık alanındaki girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesinde bulunun MAKÜ-BAKA Teknokent bünyesinde Hayvancılık Teknolojileri Kuluçka Merkezi kuruldu.

Kuluçka merkezinde hayvancılık projeleri geliştirecek olan on farklı firmanın ihtiyaçlarını karşılayabilecek alanda girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik ekipmanlar dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar, monitör, taşınabilir projeksiyon ve çok fonksiyonlu yazıcı gibi ekipmanlar da temin edildi. Ayrıca kuluçka merkezinde akademisyen ve öğrencilerin de yararlanabileceği toplantı odası, kitap okuma alanı, atölye, kafeterya, sanal çalışma odası ve derslik bölümleri de oluşturuldu.

Proje kapsamında ülke genelinde hayvancılık sektörünün verimliliğine ve sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak hayvancılık teknolojileri alanındaki projeleri ve sektör aktörlerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayvancılık Teknolojileri ARGE ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) 9-11 Mart 2023 tarihlerinde Burdur’da gerçekleştirilmişti.

çağdaş burdur

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Gölhisar MYO'da Çınar Kitap Kafe Açılışı Gerçekleşti!
Yerel

Gölhisar MYO'da Çınar Kitap Kafe Açılışı Gerçekleşti!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen törenle Çınar Kitap Kafe açıldı.

Sportif Dron yarışlarınsa MAKÜ rüzgarı
Yerel

Sportif Dron yarışlarınsa MAKÜ rüzgarı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ÜNİLİG kapsamında 9 -10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Sportif Dron” yarışları İstiklal yerleşkesinde bulunan MAKÜ Stadyumun da gerçekleştirildi.

MAKÜ Öğrencilerinden Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Portresi
Yerel

MAKÜ Öğrencilerinden Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Portresi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u modern teknolojiyle buluşturarak dikkat çekici bir projeye imza attı. Yapay zeka ve metahuman teknolojisi ile oluşturulan Mehmet Akif Ersoy heykeli, ziyaretçilerin sorularını yanıtlayabiliyor ve şiir okuyabiliyor.

İneklerin Stresini alan Türk Müziği Her Derde Deva!
Yerel

İneklerin Stresini alan Türk Müziği Her Derde Deva!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Çiftliğinde Devlet Konservatuarı ile ortak düzenlenen "Türk Müziğinin Süt İneklerinin Hormon ve Süt Verimi Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi" projesi çerçevesinde ineklere Türk müziği dinletilerek süt veriminin arttığı gözlemlendi.

MAKÜ 100. Yıl Konseriyle Burdur'da yerini aldı
Yerel

MAKÜ 100. Yıl Konseriyle Burdur'da yerini aldı

MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir konser düzenledi. Detaylar ve fotoğraflar haberimizde...

MAKÜ Çiftliği'nde Damızlık Buzağı satışı
Yerel

MAKÜ Çiftliği'nde Damızlık Buzağı satışı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çiftliği, yüksek kaliteli damızlık buzağılarını ihale ile satışa sundu. Buzağılar, embriyo transferi çalışmaları sonucunda doğdu ve sektörde önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere alıcılar arasında kıyasıya bir rekabete sahne oldu.