MAKÜ Çiftliği'nde Damızlık Buzağı satışı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çiftliği, yüksek kaliteli damızlık buzağılarını ihale ile satışa sundu. Buzağılar, embriyo transferi çalışmaları sonucunda doğdu ve sektörde önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere alıcılar arasında kıyasıya bir rekabete sahne oldu.

MAKÜ Çiftliği'nde Damızlık Buzağı satışı

MAKÜ Çiftliği, Yüksek Kaliteli Damızlık Buzağıları İhale İle Satışa Sundu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çiftliği, tarım, hayvancılık ve genetik araştırmalarda önemli bir rol oynayacak nitelikteki yüksek kaliteli damızlık buzağılarını ihale ile satışa sundu. MAKÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tarım, Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Embriyo Transfer Merkezi'nin ortak çalışmaları sonucunda doğan bu buzağılar, sektörde önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere satışa çıkarıldı.

Buzağılar, 5 yıl önce başlayan embriyo transferi çalışmalarının bir ürünü olarak ortaya çıktı. Genetik açıdan yüksek kaliteli olan 21 damızlık boğa ve damızlık erkek buzağıdan oluşan grup içinden 14 damızlık erkek buzağı, yapılan ihalede alıcılar arasında kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Elde edilen gelir ise yine embriyo transferi ve çiftlikle ilgili projelerde kullanılacak olup, MAKÜ çiftliğinin gelecekteki gelişimine önemli katkı sağlayacak.

Tarım, Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin düzenlediği ihaleye, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Prof. Dr. Hakan Öner, Merkez Müdürü Dr. Öğr. Gör. İlktan Baştan, Döner Sermaye ve İşletme Müdürü Doç. Dr. Hakkı Kıymık, çiftlik görevlileri ve yetiştiriciler katıldı. Katılımcılar, sektördeki gelişmelere paralel olarak yüksek kaliteli genetik materyallerin önemini vurgulayarak, çiftliğin bu alandaki çalışmalarını takdir ettiler.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Özbekistan ile TDSYMB Arasında  Anlaşma
Türkiye

Özbekistan ile TDSYMB Arasında Anlaşma

Özbekistan ile Damızlık Sığır yetiştiricileri Merkez Birliği arasında, büyükbaş hayvancılık ile ilgili yeni projeler ve kayıt sistemi kurulması hususlarında iş birliği konuları görüşüldü.

Burdur'un bu köyü, damızlık hayvan ticaretinde dünya çapında tanınıyor
Yerel

Burdur'un bu köyü, damızlık hayvan ticaretinde dünya çapında tanınıyor

Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan Sorkun Köyü, Kayalar Grup'un damızlık hayvan yetiştiriciliği faaliyetleri sayesinde dünyanın dört bir yanından iş insanının uğrak yeri haline geldi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Burdur'a Geliyor
Yerel

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Burdur'a Geliyor

Burdur'lu Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, bir dizi ziyaretler için 19 Ekim 2023 Perşembe günü Burdur’a geliyor.

Avusturya Federal Tarım Bakanı Merkez Birliğini Ziyaret Etti
Yerel

Avusturya Federal Tarım Bakanı Merkez Birliğini Ziyaret Etti

Avusturya Federal Tarım Bakanı Norbert TOTSCHNIG, beraberindeki heyet ile birlikte 28 Mart tarihinde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğini ziyaret etti.

Başkan Kamil Özcan güven tazeledi
Yerel

Başkan Kamil Özcan güven tazeledi

Burdur'da bugün yapılan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği genel kurulunda mevcut başkan Kamil Özcan yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Büyükbaş hayvancılık projeleri kapsamında imzalar atıldı
Türkiye

Büyükbaş hayvancılık projeleri kapsamında imzalar atıldı

Ziraat Bankası ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği arasında büyükbaş hayvancılık projeleri kapsamında işbirliği protokolü yapıldı.