Antalya / Kepez

Kepez'de Düdenbaşı Mahallesi'ne 32 derslikli ilkokul

Antalya'nın Kepez ilçesinde, Başkan Hakan Tütüncü'nün girişimleriyle yapımına başlanılan Düdenbaşı Mahallesi'ndeki 32 derslikli ilkokul inşaatı tamamlanmak üzere. Okulun hizmete girmesiyle mahallenin ilkokul ihtiyacı karşılanmış olacak.

Kepez'de Düdenbaşı Mahallesi'ne 32 derslikli ilkokul

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün girişimleriyle yapımına başlanılan Düdenbaşı Mahallesi’ndeki ilkokulun yapımında sona gelindi.

Maddi ve manevi her zaman eğitimin ve okulların yanında olan Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde ilçeye devlet ve hayırsever eliyle 150’den fazla okul yapıldı. İlçede özellikle gecekondudan modern şehre dönüşen mahallelere yeni okul binaları kazandırıldı. Okul kazandırılan yerleşim yerlerinden biri de Düdenbaşı Mahallesi oldu. Başkan Tütüncü, Düdenbaşı Mahalle Muhtarı Murat Mirze’ye, 8 Ekim 2020 tarihinde yaptığı ziyarette, “Bölgemizin bir ilkokula ihtiyacı var. Bu konuya çalışıyoruz. İlkokul binasını kazandırdıktan sonra mahallemizin eğitimle ilgili eksiklerini tamamlamış olacağız” açıklamasını yapmıştı.

"Okulun inşaatı tamamlanıyor"

Bu sözün ardından Kepez Belediyesi, meclisinden aldığı kararla mahallede 2362 ile 2373 sokaklar arasındaki kalan imar planında ilkokul olan alanda bulunan gecekondu işgallerini kaldırdı. Gecekonduların tahliye edilmesiyle ilkokul arsası yatırım yapılabilir hale geldi. Antalya Valiliği Yatırım İzleme Başkanlığı (YİKOB ) tarafından bu alana 32 derslikli ilkokul binası inşa ediliyor. İhale bedeli, 37 milyon 249 bin TL olan ve geçtiğimiz yıl inşaatı başlayan okulun yapımı büyük oranda tamamlandı. Okulun hizmete girmesiyle nüfusu 16 bin 217 olan ve Demirgül Ortaokulu ile Mevlana İlkokulu’nun bulunduğu Düdenbaşı Mahallesi’nin ilkokul ihtiyacı karşılanmış olacak.

Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde Düdenbaşı Mahallesi ile sınır olan Teomanpaşa Mahallesi’ne Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu, Salih Konca Anaokulu, Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu, Hayriye Kaya Ortaokulu kazandırıldı. Belediyenin iki kreşinin de bulunduğu mahallede 8 derslikli anaokulun yapımı da tamamlanma aşamasına geldi.

Kepez'de Düdenbaşı Mahallesi'ne 32 derslikli ilkokulKepez'de Düdenbaşı Mahallesi'ne 32 derslikli ilkokulKepez'de Düdenbaşı Mahallesi'ne 32 derslikli ilkokul

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Minikler Kahvaltı Etkinliğinde!
Yerel

Minikler Kahvaltı Etkinliğinde!

Burdur'un Bucak ilçesi Alaattin Mahallesinde minikler kahvaltı etkinliğinde buluştu. Detaylar haberimizde...

orkuteli Yazır Fevziye Polat Bölge İlk-Ortaokulu  eğitim Öğretime Hazır
Yerel

orkuteli Yazır Fevziye Polat Bölge İlk-Ortaokulu eğitim Öğretime Hazır

Korkuteli Yazır Fevziye Polat Bölge İlk-Ortaokulu inşaatı tamamlanarak yapımcı firma tarafında okulun anahtarı Yazır Mahalle muhtarı Mehmet Kocaoğlu’na teslim edildi.

Fatih Sultan Mehmetli minikler Bucak Belediyesi Kitap Kafe'yi Ziyaret Etti
Yerel

Fatih Sultan Mehmetli minikler Bucak Belediyesi Kitap Kafe'yi Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen dönem sonu faaliyetleri çerçevesinde, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Anasınıfı öğrencileri ve öğretmenleri, Bucak Belediyesi'ne ait Kitap Kafe'yi ziyaret etti.

Öğrencilere trafik eğitimi uygulamalı  anlatıldı
Yerel

Öğrencilere trafik eğitimi uygulamalı anlatıldı

Afyonkarahisar Emirdağ İlçe Jandarma komutanlığı ekipleri ziyaret ettikleri ilkokulda öğrenciler ile bir araya gelerek uygulamalı trafik eğitimi verdi.

Burdur Susuz Ortaokulu Öğrencileri Okul Sporları Kros Yarışmasında Başarıyla Parladı
Spor

Burdur Susuz Ortaokulu Öğrencileri Okul Sporları Kros Yarışmasında Başarıyla Parladı

Burdur'da yapılan Okul Sporları Kros Yarışmasında Susuz Ortaokulu öğrencileri, aldıkları başarılar ile gururlandırdılar.

Bucak'ta öğrencilerin duyarlılığı gururlandırdı
Yerel

Bucak'ta öğrencilerin duyarlılığı gururlandırdı

Burdur'un Bucak ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3/C sınıfı öğrencileri, lösemili çocuklara destek olmak için bir kampanya başlattı.