Antalya / Kepez

Kepez Belediyesi hizmet binası, modern sanatlar galerisine dönüştü

Kepez Belediyesi, hizmet binasının 5 katını ulusal ve uluslararası 400 farklı sanatçının 500 eseriyle modern sanatlar galerisine dönüştürdü.

Kepez Belediyesi hizmet binası, modern sanatlar galerisine dönüştü

Kepez Belediyesi, ulusal ve uluslararası 400 farklı sanatçının 500 eseriyle belediyenin 5 katını modern sanatlar galerisi haline getirdi.

Bugünlerde Kepez Belediyesi hizmet binasının fuayesi ve koridorları, yağlı boya tablo, heykel, ebru ve sulu boyadan oluşan 500’e yakın eserlerle adeta modern bir sanat galerisine dönüştü. Hizmet binasına gelenler, kasvetli, sıkıcı beton duvarlar arasından değil adeta bir sanat yolundan geçiyor. DokumaParkı müzeler, festivaller adası haline getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hizmet binasına da müze dokunuşunda bulundu.

Kepez Belediyesinin, kurulduğu günden bugüne özellikle son 15 yılda düzenlediği sergilerden ve çalıştaylardan toplanan eserlerle bir sanat koleksiyonu oluşturuldu.Bu kültür varlığı da, sanat müzesi temasıyla belediye hizmet binasında kalıcı bir sergi haline getirilerek, vatandaşların beğenisine sunuldu. Kalıcı sergi projesi çerçevesinde hizmet binasının zemini, fuayesi ve dört kattaki koridorları modern sanat galerisi temasıyla yeniden dekore edildi.

Hizmet binasının zemininde, alanı betondan arındırmak amacıyla yeşil bahçe oluşturuldu. Yeşil bahçenin zemininde ise ahşaptan lale dekoru bulunuyor. Sanat eserlerinin asıldığı duvarlar ise zeytin ve Akdeniz renklerinde boyandı. Fuayede zeytin yaprağının rengi, başkanlık makamının bulunduğu 1. katta Konyaaltı Plajı çakıl taşının gri rengi, 2,3 ve 4’üncü katlarda ise zeytin meyvesinin rengi kullanıldı.

Kepez Modern Sanatlar Galerisi’nde, 500’e yakın eser sergileniyor. Yağlı boya tabloları, ebrular, heykeller ve sulu boya resimler ile karikatürlerden oluşan koleksiyonda ulusal ve uluslar arası 400 farklı sanatçının eseri bulunuyor. Yağlı boya tablolarda, Saat Kulesi, Yivli Minare, Üç Kapılar (Hadrian Kapısı) gibi Antalya’nın tarihi yapıları ve doğal güzellikleri resmedildi.

Başkan Hakan Tütüncü de artık Kepez’in mülkiyet sorunları, varoş kimliğiyle değil, müzeleriyle, festivalleriyle, bilim merkeziyle, kütüphaneleriyle konuşulduğunu söyledi.

Belediye hizmet binasını da sanat müzesi projesiyle Kepez’in yeni kimliğiyle uyumlu hale getirdiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “İlçemizi, belediye hizmet binamızı Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hazırlıyoruz. Belediye binamız ikinci yüzyılda ilçe sakinlerini sanat müzesi kimliğiyle misafir edecek. Misafirlerini, gülen yüzle, sevgiyle ağırlayan bir belediyeyiz. Sanat galerisiyle de misafirlerimizi, sanatın insanı kucaklayan, iyileştiren, mutluluk ve huzur sağlayan renkleriyle buluşturacağız. 400 sanatçının 500 eseriyle belediyemizin 5 katını adeta bir modern sanatlar galerisine dönüştürdük. Bir belediye binası içerisinde modern sanatlar galerisi oluşturulması, zannedersem bir ilk olacak. İlklerin belediyesi olarak bu alanda da bir ilke imza atmış olduk.”

Sanat müzesi projesiyle belediye binasına zarif bir imza attıklarını vurgulayan Tütüncü, “Bizden önceki küçük numuneleri de toplayarak belediyemizin, tarihi boyunca oluşturduğu eşsiz sanat koleksiyonunu, kültür varlıklarımızı kendine özgü bir sanat müzesi tadında kalıcı bir sergiyle halka açıyoruz” ifadesini kullandı.

Kepez Belediyesi hizmet binası, modern sanatlar galerisine dönüştüKepez Belediyesi hizmet binası, modern sanatlar galerisine dönüştüKepez Belediyesi hizmet binası, modern sanatlar galerisine dönüştüKepez Belediyesi hizmet binası, modern sanatlar galerisine dönüştü

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi
Yerel

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi

KEPEZ'DE VEKİL PROF.DR.ALTEKİN Kepez Belediye Meclisi, görevine dönünceye kadar Başkan Mesut Kocagöz’ün yerine Prof.Dr. Refik Emre Altekin’i, başkan vekili seçti.

Kepez’de 4 mahalleye konforlu yaya yolu
Yerel

Kepez’de 4 mahalleye konforlu yaya yolu

Kepez Belediyesi, Düdenbaşı, Habibler, Çankaya ve Erenköy mahallelerinde yaya yollarını, 96 bin metrekare (m2) kilit taşlı kaldırım çalışmasıyla güvenli ve konforlu hale getiriyor.

Kepez’in kızları ilk 16’da
Yaşam

Kepez’in kızları ilk 16’da

Kepez Belediyesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, Anadolu Şampiyonasında 5 maçın 4'ünü kazanarak Türkiye'nin ilk 16 takımı arasına girdi.

Mesut Kocagöz, Kepez Belediyesi Çalışanlarına Bayram Kutladı
Yerel

Mesut Kocagöz, Kepez Belediyesi Çalışanlarına Bayram Kutladı

Mahalli İdareler Seçimi'nden zaferle çıkan yeni başkan Mesut Kocagöz, Kepez Belediye Başkanlığı görevinde ilk bayramlaşma törenini gerçekleştirdi. Mesut Kocagöz, bakın neler söyledi

Kepezli güreşçi milli takıma seçildi
Spor

Kepezli güreşçi milli takıma seçildi

Okullararası Türkiye Şampiyonu Kepezli Osman Ege Özdemir, Avrupa şampiyonası seçmesi niteliğindeki Uluslararası Zafer Şampiyonası öncesi milli takıma seçildi

Yeni Osmanlı Yörükleri istedi Tütüncü yaptı
Yerel

Yeni Osmanlı Yörükleri istedi Tütüncü yaptı

Kepez Belediyesi, Başköy Mahallesi’nde, yapı ömrünü tamamlayan hizmet binasının yerine, her kesimin taleplerini karşılayacak modern bir bina inşa etti.