Burdur

İsrail'e protesto için bir araya geldiler, eylem yaptılar

Burdur kadınları İsrail'in yaptığı saldırılara karşı protesto için bir araya geldi

İsrail'e protesto için bir araya geldiler, eylem yaptılar


‘Filistinli kadınlarla dayanışma inisiyatifi’ adı altından Burdur Cumhuriyet Meydanı Cumhuriyet Parkı önünde bir araya gelen Burdur’daki sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri basın açıklamasında bulundular. 5 Kasım 2023 Pazar günü günü gerçekleşen basın açıklaması sonrası Filistin Özgürlük Çadırı içesinde İsrail’in kadın çocuk demeden yüzlerde masun insanı katlettiği resimleri ellerine alarak oturma eyleminde bulundular.

BURDURLU KADIN TEMSİLCİLERDEN BASIN AÇIKLAMASI

Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Rahşan Ozan, Diyanet Sen Kadın Kolları Başkanı Halise Çelebi, STK Kadın kolları yönetim kurulu üyeleri aileler ve çocuklar katıldığı basın açıklamasında hazırlanan ortak metnini Burdur IHH İnsani Yardım Derneği Kadın Koordinatörü Firdevs Cemaloğlu okudu.

“Bizler vicdan sahibi Sivil Toplum Örgütlerinin Kadın Temsilcileri ve anneler olarak İsrail’in Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü katliama “DUR” demek için buradayız. Bizimle aynı duyguları paylaşan herkesi İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını bir an önce durdurması için harekete geçmeye davet ediyoruz.” diyerek konuşmasına başlayan Firdevs Cemaloğlu şunlar kaydetti: “Apartheid rejimi, yaklaşık yüz yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdi. İki milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ne ise 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdi. Gazze Şeridi’ne yönelik yıllardır süren bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenli sığınağı olan evlerinde aileleri, en çok da kadın ve çocukları hedef aldı. Ve maalesef Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Gazze’de devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor. İşgalci İsrail Yönetimi askerlerine yargılanmayacaklarının güvencesini vererek bunun yolunu açtı ve tam 29 gündür bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına aldı. İşgalci İsrail, daha güvenli olduğunu düşündükleri için sığındıkları hastanenin bahçesinde oyun oynayan, yemek yiyen ve savaş ortamında yaşama tutunmaya çalışan masum çocuk ve kadınları vahşice katletti. Anneler ve babalar çocuklarının paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldı. Filistin’den her geçen dakika acı haberler alıyoruz. Şu ana kadar işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda dört binden fazlası çocuk olmak üzere 10 bine yakın kişi öldürüldü. Tablo çok acı. İşgalci İsrail her 15 dakikada bir, üç çocuk katlederek Gazze Şeridi’nde, dünyanın gözü önünde soykırım uyguluyor. Bizler vicdan sahibi kadınlar ve anneler olarak, dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletler’i, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, Arap Birliği’ni, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail’e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz.” dedi.

OTURMA EYLEMİ GECE 22’YA KADAR DEVAM ETTİ

Filistin Özgürlük Çadırında gerçekleşen oturma eylemi aynı gün gece 22.00’a kadar devam etti. Eyleme katılan kadınların çocuklarının yananlarına Filistin bayraklarının çizilmesi gözlerden kaçmadı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Türkiye'nin boykotu İsrail'i Fena Vurdu
Dünya

Türkiye'nin boykotu İsrail'i Fena Vurdu

Türkiye'nin İsrail ile tüm ticari ilişkileri kesme kararı dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, ülkede yaşanabilecekler Tel Aviv yönetimini kara kara düşündürmeye başladı.

İşte rakamlarla İran’ın İsrail operasyonu: 44 İsrailli subay öldürüldü.
Dünya

İşte rakamlarla İran’ın İsrail operasyonu: 44 İsrailli subay öldürüldü.

Aydınlık gazetesinin haberine göre İran'ın 13 Nisan günü İsrail'e başlattığı operasyonun detayları tespit edildi. Çeşitli ajansların haberlerine 44 İsrailli subay operasyonda öldü.

Türkiye'nin  Kısıtlama kararına İsrail Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye küstah tehdit: Türk ekonomisine zarar verecek tedbirler alacağız
Türkiye

Türkiye'nin Kısıtlama kararına İsrail Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye küstah tehdit: Türk ekonomisine zarar verecek tedbirler alacağız

Son olarak ise Ticaret Bakanlığı, İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamasının Gazze'de ateşkes ilan edilene ve Gazze Şeridi'ne yeterli miktarda kesintisiz insani yardım akışına izin verilinceye kadar yürürlükte kalacağını duyurdu.

Burdur Kültür Merkezi'nde 'Şehitlere Rahmet, Filistin'e Destek' Programı
Yerel

Burdur Kültür Merkezi'nde 'Şehitlere Rahmet, Filistin'e Destek' Programı

Burdur İHH İnsani Yardım Derneği ve Cihannüma Burdur İl Temsilciliği tarafından Burdur Kültür Merkezi'nde ‘Şehitlerimize Rahmet Filistin’e Destek İsrail’e Lanet’ programı düzenlendi. Programda Gazeteci yazar Adem Özköse konuşma yaparken Grup Yürüyüş ezgi ve marşlarıyla sahne aldı.

Isparta'da TÜGVA İl Başkanı, ABD'nin Gazze Ateşkes Tasarısını Reddetmesine Tepki Gösterdi
Yerel

Isparta'da TÜGVA İl Başkanı, ABD'nin Gazze Ateşkes Tasarısını Reddetmesine Tepki Gösterdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Gazze'de derhal insani ateşkes ilan edilmesini isteyen tasarıyı reddetmesinin ardından Isparta’da basın açıklaması gerçekleştirildi.

Lise öğrencilerinden Özgür Filistin'in Yanındayız" kampanyası başlatıldı
Yaşam

Lise öğrencilerinden Özgür Filistin'in Yanındayız" kampanyası başlatıldı

Bucak Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Filistin'de yaşananlara kayıtsız kalmayarak harçlıklarını bağışladı