Isparta

Isparta'da TÜGVA İl Başkanı, ABD'nin Gazze Ateşkes Tasarısını Reddetmesine Tepki Gösterdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Gazze'de derhal insani ateşkes ilan edilmesini isteyen tasarıyı reddetmesinin ardından Isparta’da basın açıklaması gerçekleştirildi.

Isparta'da TÜGVA İl Başkanı, ABD'nin Gazze Ateşkes Tasarısını Reddetmesine Tepki Gösterdi

ISPARTA (İHA) - Amerika Birleşik Devletleri'nin Gazze'de derhal insani ateşkes ilan edilmesini isteyen tasarıyı reddetmesinin ardından Isparta’da basın açıklaması gerçekleştirildi. TÜGVA İl Başkanı Furkan Tülü yaptığı basın açıklamasında “ABD’nin 13 Birleşmiş Milletler üyesi ülkeyi karşısına alarak İsrail’in katliamına ortak olduğunu” söyledi.
ABD'nin, BM Güvenlik Konseyi'nde Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) sunduğu Gazze'de derhal insani ateşkes ilan edilmesini isteyen tasarıyı reddetmesinin ardından Isparta’da yatsı namazının ardından basın açıklaması yapıldı. Mimar Sinan Camii önünde basın açıklaması yapan TÜGVA İl Başkanı Furkan Tülü, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti. Tülü son 68 günde İsrail tarafından 18 bin masum insanın katledildiğini söyleyerek, “7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere binlerce masum, ibadethanelerin, okulların, hastanelerin bombalanması sonucu acımasızca öldürülmüştür. Bu rakamlar bir matematik hesaplaması değil, katledilen masum insanlardır. Savaş hukukunun, evrensel insan haklarının alt üst edildiği bu saldırılar, şüphesiz bir soykırımdır. Dünya halkları bu soykırıma, bu katliama sessiz kalmamış, tepkiler göstererek ülkelerin harekete geçmesi çağrısında bulunmuştur. Her ne kadar çok geç kalsa da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de bu çağrılara cevap vererek ateşkes ilan edilmesi için harekete geçmiştir. Ne yazık ki yapılan oylamada bütün üyeler oy birliği ile ateşkes yapılmasını talep ederken, ABD’nin veto etmesi sebebiyle karar alınamamış, reddedilmiştir” dedi.
ABD’nin 13 Birleşmiş Milletler üyesi ülkeyi karşısına alarak İsrail’in katliamına ortak olduğunu vurgulayan Tülü, “Böylece Amerika tarihine de İsrail barbarlığına ortak olmak bir kara leke olarak yazılmıştır. Bu ret kararı şüphesiz Amerikan halkının değil, iktidarda bulunan Siyonist Biden hükümetinin bir kararıdır. Artık özgürlük, barış, insan hakları konusunda Amerika hükümetinin hiçbir iddiası ve samimiyeti söz konusu olamaz. Bu kararla dünyanın da 5’ten büyük olduğu açıkça görülmüştür. Artık Amerika, insanlığın gözünde özgürlük ve insan hakları ülkesi değil barbarlık, zulüm, ırkçılık ve katliam ülkesi olarak tanımlanacaktır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yeniden reforme edilmeli, bütün dünya milletlerinin karşısına alan Amerika bu katliama ortak olmanın bedelini ödemelidir. Daha iyi, daha adil bir dünya için bu ret kararını kınıyor, bütün dünya halklarını Amerika’ya karşı harekete geçmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

 Başkan Şükrü Başdeğirmen Gazze Nöbet Çadırı'nı ziyaret etti
Yerel

Başkan Şükrü Başdeğirmen Gazze Nöbet Çadırı'nı ziyaret etti

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Filistin İnisiyatifi Hareketi tarafından Filistin’e destek amaçlı Kaymakkapı Meydanı’nda kurulan Gazze Nöbet Çadırı'nı ziyaret etti.

Afyonkarahisar'da makineler Gazzeliler için çalıştı
Yerel

Afyonkarahisar'da makineler Gazzeliler için çalıştı

Afyonkarahisar Sandıklı Halk Eğitimi Merkezi Giyim ve Nakış kurslarındaki makineler Gazzedeki kadın ve çocuklar için çalışıyor.

Afyonkarahisar'ın kadın kursiyerlerinden Gazze'ye destek
Yerel

Afyonkarahisar'ın kadın kursiyerlerinden Gazze'ye destek

Afyonkarahisar Şuhut Kadın Kültür Evi’ndeki kadın kursiyerler, Gazze’de ki kadın ve çocuklar için eşofman takımı dikimine başladı.

Burdur İnsanı Yardım Vakfı Kudüs Çadırı kurdu
Yaşam

Burdur İnsanı Yardım Vakfı Kudüs Çadırı kurdu

Burdur İnsani Yardım Vakfı, Gazze halkına destek olmak amacıyla etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Vakıf, infak edilen kitapların satışını gerçekleştireceği bir kitap çarşısı kurarak, elde edilen geliri Gazze'ye yönlendirmeyi hedefliyor.

Türkiye’den Gazze’ye Tıbbi Yardım Yola Çıktı
Sağlık

Türkiye’den Gazze’ye Tıbbi Yardım Yola Çıktı

Her türlü ameliyatın yapılabileceği, görüntüleme, laboratuvar sistemlerinin bulunduğu 8 tam donanımlı sahra hastanesi, 20 ambulans ve UMKE aracı, tıbbi malzeme, ilaç, jeneratör ve temel ihtiyaç malzemesi

Korkuteli’nde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gazze İçin Hayır Kermesi
Yaşam

Korkuteli’nde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gazze İçin Hayır Kermesi

Korkuteli’nde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şehitler anıtında gerçekleştirilen kermeste, köfte, döner, stand da vatandaşlara yiyecekler ve kitaplar satıldı.