Burdur

Burdur Çalışma ve İş Kurumu Üniversite İşbirliği ile Çevre Duyarlılığı Etkinliği

Burdur Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde çevre duyarlılığı etkinliği düzenledi. Rektör ve öğrenciler, Fen Edebiyat Fakültesi çevresinde çöp toplama etkinliğine katıldı

Burdur Çalışma ve İş Kurumu Üniversite İşbirliği ile Çevre Duyarlılığı Etkinliği

Burdur Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde stant açarak, faaliyetlerini tanıttı. 

Fen Edebiyat Fakültesi çevresinde bulunan çöpleri toplama etkinliğine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Özer, akademisyenler ile idari personel ve birçok öğrenci katıldı.

Çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, “Öncelikle öğrencilerimize ve hocalarımıza gerçekleştirdikleri bu duyarlı etkinlik için teşekkür ediyorum. Yaşadığımız alanı güzelleştirmek, oranın daha yaşanabilir olması adına hissedilen duyarlılık özellikle üniversite olarak gençlere aktarmamız gereken bir hassasiyet. Bundan dolayı bu ve benzeri etkinlikleri önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha Yaşanabilir Bir Kampüs için Çalışmaya Devam Ediyoruz

Sürdürülebilirliğe de dikkat çeken Rektör Dalgar, “Üniversitelerin ulusal ve uluslararası akreditasyon programlarında sürdürülebilirlik kriteri var. Bu sürdürülebilirliğin içerisinde eğitim-öğretim programlarının sürdürülebilirliği kadar üniversiteler için çevresel sürdürülebilirlik de önemli bir kriter. Bu hem üniversite akreditasyonunda hem de uluslararası üniversite sıralamalarında önemli bir husus. Biz bu tür etkinlikleri sık sık gerçekleştirerek ve kayıt altına alarak akreditasyon süreçleri ve üniversite sıralamalarında yükselmek adına belgelendireceğiz. Söz konusu süreçlerin dışında bu etkinliği de özellikle öğrencilerimizin çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla yaptık. Diğer fakültelerde de bu çalışmalar devam edecek. Ayrıca bulunduğumuz fen edebiyat fakültesi çevresinde öğrencilerin yoğun zaman geçirdiği bu bölgede de çevrenin düzenlenmesi ve burayı daha yaşanabilir bir kampüs haline getirerek öğrencilerin burada daha çok zaman geçirebileceği ortamlar oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Konuyu uluslararası üniversiteler endeksine bağlayacak olursak yaşanabilir kampüs de yine üniversitelerde önemli bir kriter. Tüm bunlar bizim politikalarımız ve stratejilerimizde de belirleyici bir unsur. Bu çalışmalarımız bundan sonra da çokça yapılacak. Tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

burdur gazetesi

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Gölhisar MYO'da Çınar Kitap Kafe Açılışı Gerçekleşti!
Yerel

Gölhisar MYO'da Çınar Kitap Kafe Açılışı Gerçekleşti!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen törenle Çınar Kitap Kafe açıldı.

Sportif Dron yarışlarınsa MAKÜ rüzgarı
Yerel

Sportif Dron yarışlarınsa MAKÜ rüzgarı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ÜNİLİG kapsamında 9 -10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Sportif Dron” yarışları İstiklal yerleşkesinde bulunan MAKÜ Stadyumun da gerçekleştirildi.

MAKÜ Öğrencilerinden Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Portresi
Yerel

MAKÜ Öğrencilerinden Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Portresi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u modern teknolojiyle buluşturarak dikkat çekici bir projeye imza attı. Yapay zeka ve metahuman teknolojisi ile oluşturulan Mehmet Akif Ersoy heykeli, ziyaretçilerin sorularını yanıtlayabiliyor ve şiir okuyabiliyor.

İneklerin Stresini alan Türk Müziği Her Derde Deva!
Yerel

İneklerin Stresini alan Türk Müziği Her Derde Deva!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Çiftliğinde Devlet Konservatuarı ile ortak düzenlenen "Türk Müziğinin Süt İneklerinin Hormon ve Süt Verimi Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi" projesi çerçevesinde ineklere Türk müziği dinletilerek süt veriminin arttığı gözlemlendi.

MAKÜ 100. Yıl Konseriyle Burdur'da yerini aldı
Yerel

MAKÜ 100. Yıl Konseriyle Burdur'da yerini aldı

MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir konser düzenledi. Detaylar ve fotoğraflar haberimizde...

MAKÜ Çiftliği'nde Damızlık Buzağı satışı
Yerel

MAKÜ Çiftliği'nde Damızlık Buzağı satışı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çiftliği, yüksek kaliteli damızlık buzağılarını ihale ile satışa sundu. Buzağılar, embriyo transferi çalışmaları sonucunda doğdu ve sektörde önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere alıcılar arasında kıyasıya bir rekabete sahne oldu.