Burdur

TKDK Burdur, 13. Başvuru Çağrısı İlanını Yayınladı

TKDK, IPARD Programı 2014-2020 kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelere yönelik On Üçüncü Başvuru Çağrı İlanını duyurdu. Başvuru tarihleri, desteklenecek sektörler ve ilgili detaylar açıklandı.

TKDK Burdur, 13. Başvuru Çağrısı İlanını Yayınladı

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 16 Ağustos 2023 tarihinde On Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir.

PROGRAMIN KAYNAĞI

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu'dur. Bu destek "Kamu Katkısı" olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

BAŞVURU YAPILACAK İLLER

Bu başvuru çağrı ilaıu kapsamında destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı iller aşağıdadır:

Destek Almak Amacıyla Başvuruların Yapılacağı ve Yatırımın Uygulanacağı İller

Afyonkarahisar

Ağrı

Aksaray

Balıkesir

Burdur

Bursa

Diyarbakır

Elazığ

Erzincan

Kahramanmaraş

Karaman

Kars

Manisa Mardin Mersin

Sivas

Şanlıurfa Tokat

Amasya

Ankara Ardahan Çanakkale

Çankırı

Çorum Erzurum Giresun

Hatay Kastamonu

Konya Kütahya Muş

Nevşehir Ordu Trabzon

Uşak Van

Aydın Denizli Isparta Malatya Samsun Yozgat

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

Bu "Başvuru Çağrı İlanı" kapsamında "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" ve "Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" tedbirlerinden yalnızca makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecektir.

Desteklenecek sektörler, destek oranı ve destek bütçesi şu şekildedir:

 

TKDK Burdur, 13. Başvuru Çağrısı İlanını Yayınladı

BAŞVURU TARİHLERİ TEDBİR ADI BAŞVURU TARİHLERİ

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101)

Başvurular 04.09.2023 tarihi saat 09:00'dan itibaren yatırınun uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 26.09.2023 tarihi saat 21:00'da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 28.09.2023, saat 18:00'dir.

Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103)

Başvurular 18.09.2023 tarihi saat 09:00'dan itibaren yatırınun uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 10.10.2023 tarihi saat 21:00'da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 12.10.2023, saat 18:00'dir.

Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

YATIRIM SÜRELERİ

On üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 7 (yedi) ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirme yapılmayacak olup yatırımların tek taksit olarak planlanması zorunludur.

BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

2014-2020 IPARD Programının güncel hali, Bakanlığımız www. ipard.tarim.gov.tr web adresi ve Kurumumuz internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir.
Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 13.0) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir.
Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir.

ON ÜÇÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRI DÖNEMİ İÇİN DİĞER ÖNEMLİ HUSUSLAR

IPARD 2014-2020 Programı resmi olarak 2023 yılında son bulmaktadır. Ancak Programın 1 (bir) yıl daha uzatılmasına yönelik olarak Avrupa Komisyonu'na resmi talepte bulunulmuş olup onay sürecinin tamamlanması beklenmektedir. IPARD 2014-2020 Programının uygulama süresinin uzatılmaması durumunda, TKDK 13. başvuru çağrı dönemi kapsamında sözleşme imzalamama hakkını saklı tutar.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da 33 projeye 43 milyon TL hibe
İş Dünyası

Burdur'da 33 projeye 43 milyon TL hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörlüğü, 2023 yılında 33 projeye toplam 43 milyon TL hibe ödemesi yaptı. Bu, TKDK'nın bir yılda yaptığı en yüksek hibe ödemesi oldu.

TKDK Burdur, Kapasite Geliştirme Toplantısı Düzenledi
Yerel

TKDK Burdur, Kapasite Geliştirme Toplantısı Düzenledi

TKDK Burdur İl Müdürlüğü, Kemer-Karamanlı Yerel Eylem Grubu ve Kemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen Kapasite Geliştirme Toplantısı'nda, kurum faaliyetleri, IPARD destekleri ve kırsalda LEADER yaklaşımı hakkında bilgilendirici faaliyetlerde bulundu.

Çavdır'da kadın kooperatifi ve süt işleme tesisi projesi
Yerel

Çavdır'da kadın kooperatifi ve süt işleme tesisi projesi

Çavdır Belediye Başkanı Süleyman Kayacan, Burdur TKDK İl Müdürü Mesut Yıldıran ile bir araya gelerek, ilçede kurulacak kadın kooperatifini ve keçi koyun sütü işleme tesisi projesini görüştü.

Kadın girişimcilere TKDK'dan tam destek
Yerel

Kadın girişimcilere TKDK'dan tam destek

Burdur'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Mesut Yıldıran ve Burdur Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen proje görüşmeleri ile kadın kooperatiflerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Dünyanın Ekmegi Tefenni'den : Lavaş-Tortilla Üretimi
Yerel

Dünyanın Ekmegi Tefenni'den : Lavaş-Tortilla Üretimi

Burdur TKDK, desteklemelerini sürdürüyor. 11. çağrı dönemi projesi kapsamında Tefenni ilçesinde verilen destekle Tefenni'den dünyaya ekmek satışı yapacak.

TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Melli'de
Yerel

TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Melli'de

Burdur Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesine ziyarette bulundu.