Burdur

Taksiciler ayaklandı Zamları ve yeni durakları protesto ediyor!

Burdur'da taksiciler, yeni taksi durağı ve plakalarına karşı çıkarak kontak kapatma eylemi düzenliyor. Zamları ve ekonomik zorlukları protesto ediyorlar. İşte detaylar...

Taksiciler ayaklandı Zamları ve yeni durakları protesto ediyor!

Burdur'da taksiciler, yeni taksi durağı ve plakalarına karşı çıkarak kontak kapatma eylemi düzenliyor. Zamları ve ekonomik zorlukları protesto ediyorlar.

Burdur’da, encümen kararıyla yeni taksi durağı açılacağı ve araç plakalarının dağıtılmaya devam edileceğinin haberini alan taksiciler, Burdur’un küçük bir yer olduğunu ve içerisinde tam 128 taksinin bulunduğu, bu sayının bile Burdur’a fazla olduğunu belirterek Burdur Belediyesi tarafından yeni durak açılması ve yeni taksi plakalarının dağıtılmaya devam edilmesine karşı çıktıklarını belirterek kontak kapatma eylemi yaptılar.

Taksiciler Yeni durak açılması, plaka verilmesi ve akaryakıta yapılan zamları protesto etti. Taksiciler adına konuşan Levet Yiğit, “Son dönemlerde özellikle başta akaryakıt, motorlu taşıtlar vergisi, araç trafik sigortaları ve buna benzer sayabileceğimiz birçok kalemde yüzde 300 civarında zamlarla karşı karşıya kaldık. Geçen sene 3 bin lira ile 4 bin liraya yaptırdığımız trafik sigortaları bu sene karşımıza 15-16 bin lira civarında geldi. SGK ve Bağ-Kur primlerimiz hat safhada arttı. Yapılandırmaya girsek de ya yapılandırmayı yatırmak zorunda kaldık, diğerini boş bırakmak zorunda kaldık. Borcumuz gün geçtikçe artmaya başladı. Burdur genelinde ticari taksi sayısının nufüs oranına göre çok fazla olması müşteri potansiyelinin az olması bizleri biraz daha kazanç durumunda yok seviyeye kadar indirdi. 128 aracımızın yaklaşık yüzde 80’inde SGK ve Bağ-Kur’dan kaynaklı ve vergi dairesinden kaynaklı hacizler bulunmakta. Meslektaşlarımızın çoğu bu konudan dolayı muzdarip ve her gün korku içerisinde. Burdur taksicileri olarak Devlet yetkililerinden talebimiz nasıl ki işçi ve memurlara enflasyon oranında zam verildiyse biz küçük esnaflara da ama Bağ-Kur, ama SGK, ama trafik sigortaları konularında desteklemelerini istiyoruz. Buradan Belediye Başkanımızdan bir talebimiz var, az önce bahsettiğimiz gibi Burdur genelinde ticari taksi sayısının nufüs oranına göre çok fazla olması müşteri potansiyelinin az olmasından dolayı bizler çok zoruk çekmekteyiz, yeni plakalar yeni duraklar açılmasını istemiyoruz. Her açtığınız durak ve her verdiğiniz plaka bizlere zarar veriyor.” dedi.

Burdur Otagarı'nda toplanan taksiciler, Şeker meydanına kadar konvoy yaparak zamları da protesto etti. Zamlardan etkilendikleri için zor durumda olduklarını belirten taksiciler Bağ-Kur, SGK, trafik sigortaları gibi konularda destek beklediklerini ifade ettiler.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya'da korsan taksicilik yaptığı gerekçesiyle yol kesen 2 taksici gözaltına alındı
Yerel

Antalya'da korsan taksicilik yaptığı gerekçesiyle yol kesen 2 taksici gözaltına alındı

Antalya'da bir acenteye bağlı olarak çalışan aracın yolunu korsan taksicilik yaptığı gerekçesiyle kesen 2 taksici gözaltına alındı.

Antalya'da korsan taksiciye, taksiciden kameralı tehdit
Yerel

Antalya'da korsan taksiciye, taksiciden kameralı tehdit

Antalya'da bir taksici, uygulama üzerinden çağırdığı sürücüyü tehdit edip kamera kaydı aldı. Görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından harekete geçen polis, korsan taksiciyi bulup aracını 60 gün trafikten men ederken, tehdit eden diğer taksici, arkadaşı ve kamera kaydı yapan kişiyi gözaltına aldı.

Sigara Tiryakilerine Kötü Haber: Mayıs Ayında Sigaralara Yeni Zam
Yerel

Sigara Tiryakilerine Kötü Haber: Mayıs Ayında Sigaralara Yeni Zam

Sigaralara Mayıs ayında zam geldi! Peki en çok tercih edilen sigaraların yeni fiyatları ne kadar oldu? Marlboro, Parliament, Winston ve diğer sigara fiyatlarını bu haberde bulabilirsiniz.

Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusuna net cevap
Yerel

Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusuna net cevap

'Başta ne karar alındıysa o' diyen Bakan Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada temmuz ayında asgari ücrete zam olmayacağını duyurdu.

Lokanta ve Kafelerde KDV Zammı Geliyor! Bakanlık duyurdu
Yerel

Lokanta ve Kafelerde KDV Zammı Geliyor! Bakanlık duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında artış yapmayı planlıyor. Detaylar haberimizde....

Bir zamda sigaraya geldi! Yeni fiyatlar belli oldu
Yerel

Bir zamda sigaraya geldi! Yeni fiyatlar belli oldu

Sigaraya zam mı geldi? Sigaraya ne kadar zam geldi, gelen sigara zammı ile yeni sigara fiyatları kaç lira oldu? JTI sigara grubu sigaralarına zam geldi. İşte yeni sigara fiyatları!