Kübra Uysal

Yanlış duruş bozuklukları ağrılarınızın nedeni olabilir!

Fizyoterapist Kübra Uysal'ın 'Yanlış duruş bozuklukları ağrılarınızın nedeni olabilir!' adlı köşe yazısı

Günlük hayatta mesleki deformasyon, uzun süreli masa başında çalışmak, telefon kullanımının artması ve bazı hastalıklara sekonder olarak gelişmiş gibi çeşitli nedenlerle kişiler yanlış duruş pozisyonları gözlemlenmektedir.

Bu durum ise duruş (postür) bozukluğuna neden olmaktadır. Uzun süreli duruş bozuklukları kas-eklem ağrılarına neden olurken aynı zamanda bireylerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Vücudu bir bütün olarak ele alırsak bu yapının zincirleme bir sistem olduğu ve herhangi bir halkanın hasar görmesi durumunda tüm sistemin etkilendiği görülmektedir. Peki bunu nasıl düzeltebiliriz ?

Fizyoterapist olarak öncelikle problemi değerlendiriyoruz. Kişinin neye ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz ve kişiye özel bir egzersiz reçetesi veya manuel tedavi planı oluşturuyoruz. Egzersiz temelli gittiğimiz bu süreçte en iyi verimi reformer pilates aleti ile alıyoruz. Kulağa en başta spor aleti gibi gelse de reformer pilatesin ilk çıkış amacının savaş zamanı askerleri tedavi etmek için tasarlandığını hatırlatmakta fayda var. Kasları güçlendirme , gerekli kasları esnetmede son derece başarılı kombinasyonlar yaparak egzersizi daha kolay ,yapılabilir hale getirip sevdirmek asıl amacımız. Sürdürülebilir egzersizde en iyi yöntem olarak tercih edilen reformer pilates ile duruş bozukluklarını düzeltmek , ağrılarla vedalaşmak mümkün. Doktorlardan da aldığımız onay ve yönlendirmeler sonucu fizik tedaviye yönlendirilen bir çok hasta grubu (boyun fıtığı,bel fıtığı,kifoz,skolyoz,kalça çıkığı,kireçlenme,menisküs,romatizma v.b) ile bireysel veya grup egzersizleri sayesinde ağrıları azaltıp yaşam kalitesini arttırıyoruz.

Bu tür rahatsızlıklarda sığındığımız ilaçların bir çoğunun ağrı kesici olduğunu ,aslında hareket olmadan onların sadece durumu anlık kurtarmak için kullanıldığını, en iyi tedavinin egzersiz ve hareket olduğunu hatırlatmak isterim. Kendine bir iyilik yap ve yaşamına hareket kat.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

Kübra Uysal Diğer Yazıları

İlgili Haberler

Kepez Başkan Adayı Rıza Sümer'den Sandık Çağrısı
Yerel

Kepez Başkan Adayı Rıza Sümer'den Sandık Çağrısı

Cumhur İttifakı AK Parti Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, 31 Mart Yerel Seçimleri için vatandaşları sandığa gitmeye çağırdı.

Doğu ili Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başarılarıyla marka olma yolunda ilerliyor
Sağlık

Doğu ili Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başarılarıyla marka olma yolunda ilerliyor

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ortopedi kliniği servisinde, 6 uzman hekim ile Ağrı’da aylık 6 bin 500’ü geçen hasta potansiyeliyle, tüm hastaların tedavi ve ameliyatları başarıyla yapılıyor.

 Prof. Dr. Kumru: "Kasık ağrılarının nedeni pelvik apse olabilir"
Sağlık

Prof. Dr. Kumru: "Kasık ağrılarının nedeni pelvik apse olabilir"

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Kumru, şiddetli kasık ağrısının nedeninin pelvik apse olabileceğini belirterek, "Şiddetli ağrının yanında gebe kalma zorlaştırabilir, hastalık nedeniyle rahim, yumurtalıklar, fallop tüpleri veya dişi üreme sisteminin diğer kısımları da zarar görebilir" dedi.

Bu fiyatlar baş ağrıtır! Ağrı kesici de zamlandı
Yerel

Bu fiyatlar baş ağrıtır! Ağrı kesici de zamlandı

Burdur'da ilaç fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Aspirin 81 liraya yükselirken, Gripin, Dolerex, Arvelez gibi ilaçların fiyatları da dikkat çekici seviyelere ulaştı. Detaylar için tıklayın.

112 Acil Çağrı Merkezi'nde 3,5 Milyon Çağrının Yüzde 62'si Gereksiz
Yerel

112 Acil Çağrı Merkezi'nde 3,5 Milyon Çağrının Yüzde 62'si Gereksiz

Antalya’da 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 2023 yılında gelen 3,5 milyon çağrının yüzde 62’isi asılsız ihbar olarak kayıtlara geçti

Ağrı Valisi  Açıkladı  Ağrı'da kar yağışı  nedeniyle  okullar Tatil
Yerel

Ağrı Valisi Açıkladı Ağrı'da kar yağışı nedeniyle okullar Tatil

Ağrı'da kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi.