Emeklilere Yeni Yılda Müjde İki Zam Birden Geliyor!

Yeni yılda emeklilere müjde! TÜİK'in 3 Ocak'ta açıklayacağı enflasyon rakamlarıyla birlikte emekli maaşlarına yapılacak zam netleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütçe sınırlarını zorlama talimatıyla emeklilere çifte zam geliyor. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emeklilere Yeni Yılda Müjde İki Zam Birden Geliyor!

Yeni yılla birlikte emekli maaşlarına yapılacak zammı dört gözle bekleyen emekliye güzel haber geldi. Emekliye 2 zam birden yapılacak. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Geçim sıkıntı çeken emekli tek umudunu maaş zammına bağladı. Milyonlarca emekli yeni yılla birlikte maaşlarına yapılacak zammın ne kadar olacağını merak ediyor. TÜİK’in 3 Ocak’ta açıklayacağı enflasyon ile birlikte emeklinin de zam oranı kesinleşecek.

Ocak 2024'te 6 aylık enflasyon rakamlarının da netleşmesinin ardından SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ve bütün emekli maaşları için düzenleme yapılacak. Düzenleme kapsamında tüm emekliler zammı maaşlarını alabilecek.

Emekliler için ocak zammı bütçe çalışmaları tam gaz dam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliler için bütçe sınırlarının zorlanması talimatını verdiği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliler için bütçe sınırlarını zorlayın talimatını verdiği iddia ediliyor.

4 AYLIK ENFLASYON VE ZAM ORANI

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından gözler açıklanacak 6 aylık enflasyon oranlarına çevrildi. Enflasyonun belli olmasıyla birlikte memur zammı ve refah payı hariç emekli zammı da belirlenecek.

Emekli zammı ve memur zammında refah payı hariç yapılan zam hesaplamalarına göre, 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29,41, enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı ise yüzde 40,39 oldu.

YÜZDE 4’LÜK EK ÖDEME VERİLECEK

6 Aylık enflasyon oranlarına göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihi iple çekiyor. 6 aylık enflasyon oranı doğrudan kök maaşlara yansıyor. Örneğin refah payı hariç 10 bin TL kök maaşı olan emeklinin maaşı 13 bin 776 TL'ye çıkacak.

kaynak: Kamu son haber

Bu rakamın üzerine yüzde 4'lük ek ödemede verilecek. Böylelikle emekliye 14 bin 327 TL’ye yatacak. Emekli maaşlarının belli olmasına sayılı günler kala masada 5 ile 10 puanlık bir refah payının da olacağı iddia ediliyor.

EMEKLİYE 2 ZAM BİRDEN YAPILACAK

6 aylık enflasyonun belli olmasıyla birlikte emekli maaşlarındaki taban aylıklar da artacak. En düşük emekli maaşı için TBMM’de düzenlemeye gidilecek. Diğer zamlardan bağımsız şekilde karar veriliyor.

Mesela emekli maaşlarına yüzde 40 zam yapılırsa, SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı 10 bin 500 TL’ ye çıkacak. Yüzde 50 zam yapılması halinde ise SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı 11.000 TL'yi bulacak.

ŞİMŞEK YENİ SİSTEMİ İŞARET ETTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 ile birlikte emekli ve memur zamlarında yeni sisteme geçileceğini işaret etmişti. Şimşek, 'enflasyon beklentileri'ne göre ücret düzenlemelerinin yapılabileceğinin belirtmişti.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 49,25 Zam: Ek Zam Farkları Ne Zaman Yatacak?
İş Dünyası

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 49,25 Zam: Ek Zam Farkları Ne Zaman Yatacak?

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine ne kadar zam yapıldı? Ek zam ne kadar? Ek zam farkları ne zaman yatacak? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarını yüzde 49,25'e çıkarıldı. Ek zamdan kaynaklı farklar, teklifin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 1 hafta içinde hesaplara yatırılacak.

En Düşük Emekli Maaşları Yetersiz, Adaletsizlik Yaratıyor
Yerel

En Düşük Emekli Maaşları Yetersiz, Adaletsizlik Yaratıyor

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada, 2024'ün emekliler yılı olacağı iddialarına karşı çıkarak, en düşük emekli aylıklarının yetersiz olduğunu ve adaletsizlik yarattığını belirtti.

Yeni Torba Yasa İle Emekli Maaşlarına Büyük Zam! SSK ve Bağ-Kur'da En Düşük Emekli Maaşı yükselecek
İş Dünyası

Yeni Torba Yasa İle Emekli Maaşlarına Büyük Zam! SSK ve Bağ-Kur'da En Düşük Emekli Maaşı yükselecek

Meclis'te ele alınan torba yasa ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjdeli haber! En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükselecek. Emekli kök maaşı yüzde 42,6'ya çıkıyor. Detaylar ve zam ödeme takvimi burada!

Emeklilere Yüzde 37,57 Zammın Ardından Beklenen Ek Zamlar! Maaşlar Ne Zaman Hesaplara Yatacak?
İş Dünyası

Emeklilere Yüzde 37,57 Zammın Ardından Beklenen Ek Zamlar! Maaşlar Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Emeklilere yüzde 37,57 enflasyon zammı sonrasında beklenen ek zamlar ne zaman hesaplara yatacak? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları nasıl hesaplanacak? Detaylar haberimizde.

Emlak Vergisi Muafiyetinden Yararlanma Şartları! Kimler Para İadesi Alacak?
İş Dünyası

Emlak Vergisi Muafiyetinden Yararlanma Şartları! Kimler Para İadesi Alacak?

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun açıklamasına göre, emekliler, ev hanımları, işsizler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler gibi muafiyet durumlarına sahip olanlar emlak vergisi ödemeyecek ve para iadesi alacak. İşte detaylar!

Emeklilerin Sesini Duyurma Zamanı Geldi!
Yerel

Emeklilerin Sesini Duyurma Zamanı Geldi!

Tüm Emekliler Derneği Burdur Şubesi Başkanı Mahmut Kalkan, hükümetin SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yaptığı düzenlemeleri eleştirerek, emeklilerin mağduriyetini dile getirdi. Kalkan, en düşük emekli aylığının 17.000 TL asgari ücret seviyesine getirilmesi talebinde bulundu.