Burdur

Burdur Yüksek Öğretim Vakfı BUR YÖV Kuruluş Aşamaları

1993 YILIN DA BAŞLAYAN UMUDA YOLCULUĞUN, BURDUR'DA ÜNİVERSİTE SEVDASININ ADI BUR-YÖV

Burdur Yüksek Öğretim Vakfı  BUR YÖV Kuruluş  Aşamaları

1993 YILIN DA BAŞLAYAN UMUDA YOLCULUĞUN,
BURDUR'DA ÜNİVERSİTE SEVDASININ ADI

BUR-YÖV
Burdur Yüksek Öğretim Vakfı 1993 Yılında Kurucu mütevelli heyetinin
teklifi ile Resmi gazetede 22-ocak-1994 tarihinde yayınlanan vakıf tescili ve ilk genel kurula götürme yetkisi Yusuf ALTINDAL,Recep KALKAN,Ferit ÖZTÜRK,Kayhan ERTUĞRUL Tarafından 1. olağan genel kurula 06-03-1994 günü yapılması için davet etmiştir.
Yapılan ilk genel kurulda Başkanlığa Yusuf ALTINDAL,Başkan vekilliğine Alaattin İÇOĞLU,Genel sekreterliğe Ferit ÖZTÜRK,Muhasipliğe Kadir GÖNÜLAÇAR,Üyeliklere,Recep KALKAN,Dr.İrfan AKAY,Nurhan ERTUĞRUL,Mesut EKİNCİ,Ali BERBEROĞLU,Mehmet Metin ŞAVLI,Suat CAN seçilmişlerdir.
BUR-YÖV Vakıf Kurucu Tabii Üyeleri de şunlar dır.
1-Burdur Valisi
2-Burdur Belediye başkanı
3-Burdur Üniversite Rektörü
4-Burdur daki Fakültelerin Dekanları
5-Burdur daki Enstütü ve Yüksek okulların Müdürleri
6-İl Müftüsü
7-Ticaret ve Sanayi Odası başkanı
8-Esnaf ve sanaatkarlar kefalet kooperatifi ve Esnaf odaları birliği başkanı.
9-Borsa başkanı.
10-Serbest mali müsavirler ve muhasebeciler odası başkanı
11-Burdur ve ilçelerinin Belediye Başkanları şeklindedir.
Vakıf kurulduktan sonra ilk iş olarak Burdurumuza Veteriner Fakültesinin kazanımı için Akdeniz Üniversitesi ile girişimlerde bulunulmuş ve sonuç alınmıştır.
-1994 yılında Egsoz-Gaz ölçümünün BUR-YÖV vakfı tarafın dan yapılması için yetkilendirilmiş ve bu işi Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Meslek Okulu dönersermaye müdürlüğü ile birlikte yapılmasına.
-01-09-1994 tarihinde BUR-YÖV iktisadi işletme kurulması kararı alınması.
-09-09-1994 BUR-YÖV Yüksek Öğretim de okuyan 10 öğrenciye karşılıksız burs verilmesine.
BUR-YÖV vakfı,Egsoz-Gaz ölçümü,Otopark işletmeçiliği,Kız öğrenci pansiyonculuğu,Beş yıl üst üste yağlı pehlivan güreşleri düzenlemek,iki yıl sanayii fuarı yaparak,bunların gelirleriyle,Meslek Yüksek okulu içerisinde 1000 m2 kapalı alanı olan sosyal tesis yaptırmıştır.Örtülü istiklal yerleşkesi alanının tapu harçları ödenmiştir.Veteriner Fakültesinin tefrişat,donanımı ve tamiri yapılmıştır.İhtiyaç hissedildikçe birimlerin ihtiyaçları giderilmiştir.BUR-YÖV Kurulurken en büyük hedefi Üniversitemizin isim babası olmasıdır.Burdurumuzun İlk Milletvekili ve Damadı Ömer Rıza DOĞRUL un Burdurlu olması hasabiyle Mili şairimiz İstiklal marşımızın yazarı M.Akif ERSOY İsminin verilmesinde en büyük etken olmuştur.Bugün M.Akif ERSOY Üniversitesi ile ne kadar öğünsek azdır.2006 Yılında kurulan Üniversitemiz 13000 bin dönüm arazi üzerine oturmaktadır.Akademik.idari ve alt personel olmak üzere toplam 1200 kişiyle hizmet vermektedir.Öğrenci sayısı toplamda 24500 kişiye ulaşmış,bünyesinde 6 Fakülte,6 dört yıllık Yüksek okul,10 Meslek yüksek okulu,4 enstütü ile yeni kurulan Üniversiteler içinde en hızlı gelişen ilim irfan yuvası olmuştur.Çağdaş ve Modern bir Eğitim -Öğretim veren Üniversitemiz Adeta Bacasız Sanayii kuruluşu gibi olmuştur.
1994 yılın da kurucu BUR-YÖV Başkanı seçilen Yusuf ALTINDAL,Uzun yıllar Hizmet etmiş,M.Akif ERSOY Üniversitemize Genel Sekreter olarak getirildikten sonra,Burdur Yüksek öğretim vakfının başına,Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği ve Esnaf Kefalet kredi kooperatifi Başkanı Recep KALKAN getirilmiştir.Aynı zamanda BUR-YÖV ün kurucu üyesi olan Recep KALKAN Başkanlığı döneminde Taş oda yanı çay boyu caddesinde BUR-YÖV e Vakıf binası alınmıştır.BUR-YÖV ün bugünlere gelmesinde Çok büyük emeği olan Kurucu üye Rahmetli Ferit ÖZTÜRK Hocamı unutmamak gerekir.Ferit ÖZTÜRK Hocamızın isminin yaşatılması için Üniversite senatosunun ölümsüzleştirilmesini talep ediyor kendisini rahmetle anıyoruz.Başta vakfımızın ve meşekkatli yolculukta,bugünlere gelinmesi,emeği gayreti,çabası yatsınamayan kurucu üyeleri,gizli kahramanları,Başta Yusuf ALTINDAL,Recep KALKAN,Ferit ÖZTÜRK ve adını sayamayacağımız vefakar,cefakar kurucu üyeler,bugün aramızdan ayrılan rahmetle andığımız kurucu üyelere de Tüm BURDUR halkı olarak şükranlarımızı belirtiriz.Burdurlu içeride ve dışarıda yaşayan Esnaf,Sanayici,İş adamı Hayır sever vatandaşlarımızı yatırım yapmaya davet ediyoruz.Uluslararası arenada Üniversitemizin Bilimsel çalışmaları ile çıtasını yükselterek Teke yöresinin başkentine yakışır bir marka Üniversite olması haklı gururumuz olacaktır.
BUR-YÖV vakfının Üniversitenin Bugünlere gelmesinde vakıf kurucu üyeleri,idareci yönetici sıfatında emeği geçen bu değerlerin kıymetini bilelim.Her biri ayrı değer Yönetici ve idareciler kolay yetişmiyor.BU duygu ve düşünceler içerisinde sözlerimi;
ÖRTÜLÜ İSTİKLAL YERLEŞKESİNDE BİR GÜNEŞ DOĞDU
MUKADDES Mİ MUKADDES
EY KAHPE FELEK ARTIK NEREDEN ESERSEN ES
Mısraları ile bitiriyorum..........
................................................................................
Mahmut KALKAN......

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda MAKÜ Yerini Aldı
Yerel

9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda MAKÜ Yerini Aldı

Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar kapsamında büyük ve küçükbaş hayvanlar için çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı.

Mühendis Adayları Sektör Yöneticileri İle Buluştu
Yaşam

Mühendis Adayları Sektör Yöneticileri İle Buluştu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mühemdislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Topluluğu tarafından “Gücün Kontrolü Elinizde: Yılmaz Redüktör” adlı seminer düzenlendi.

MAKÜ'de Gerçekleştirilen Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı
Yerel

MAKÜ'de Gerçekleştirilen Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı"nda tarımda dijitalleşmenin önemi ve katkıları ele alındı.

MAKÜ Futbol Takımı Bölgesel Lig Müsabakalarında Başarı Kazandı!
Yerel

MAKÜ Futbol Takımı Bölgesel Lig Müsabakalarında Başarı Kazandı!

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları sona erdi. MAKÜ Futbol Takımı kadınlar grubunda üçüncülük elde etti.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrencilerine Yönelik Yılmaz Redüktör Semineri
Yerel

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrencilerine Yönelik Yılmaz Redüktör Semineri

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mühemdislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Topluluğu tarafından “Gücün Kontrolü Elinizde: Yılmaz Redüktör” adlı seminer düzenlendi.

Burdur MAKÜ Futbol Takımı Bölgesel Lig Müsabakalarında Boy Gösterdi
Yerel

Burdur MAKÜ Futbol Takımı Bölgesel Lig Müsabakalarında Boy Gösterdi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Futbol Takımının da yer aldığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları sona erdi.