Burdur / Bucak

Bucak'ta depremzede o anları anlattı:

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evini kaybederek Burdur’a gelen İbrahim Binici, deprem anını anlattı.

Bucak'ta depremzede o anları anlattı:

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evini kaybederek Burdur’a gelen İbrahim Binici, deprem anını anlattı. Binici, "Bina gidiyor geliyor, ben kapıyı bulamadım. Eşime bağırıyorum, eşim donmuş, cevap vermiyor. Balkonun penceresinden atlamaya çalıştım. O psikolojiyle Allah Allah dedim. Dört katlı bizim oturduğumuz bina. O sırada komşulardan 'Kaçın deprem oluyor' diye kapılara vuran oldu" dedi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından birçok depremzede evleri yıkıldığı için farklı şehirlere gitmek zorunda kaldı. Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde depremde evleri yıkılınca Burdur’un Bucak ilçesine gelerek bir eve yerleşen İbrahim Binici, deprem anında yaşadıklarını anlattı. Binici, “Çok zor şartlarda geldik. Şimdi saat 04.20 gibi oldu. Bina gidiyor geliyor, ben kapıyı bulamadım. Eşime bağırıyorum, eşim donmuş, cevap vermiyor. Balkonun penceresinden atlamaya çalıştım. O psikolojiyle Allah Allah dedim. Dört katlı bizim oturduğumuz bina. O sırada komşulardan 'Kaçın deprem oluyor' diye kapılara vuran oldu. Biz kapıya çıktık. Kar, fırtına, ayakkabı ayakta yok, üstümüzde pijama var. Saat 08.00'e kadar dışarıda ateş yaktık, onun başında bekledik. Sonra teyzemin evine gittik" dedi.

"Biz bu binanın altında kalsak 25 kişi birden kalacağız"

Teyzesinin evinin iki katlı ahşap bir bina olduğunu ve içeride 25 kişiden fazla olduklarını anlatan Binici, "Evin içindeyken şöyle düşündük,'Biz bu binanın altında kalsak 25 kişi birden kalacağız.' Ben namaza gittiğim zaman ikinci deprem oldu. Onların hepsi torunlar falan yalın ayak, baş açık karın üstüne çıkmışlar ama ben çok korktum. Çarşıdaydım, 'Eyvah' dedim. Çünkü teyzemlerin hepsi de oradalar. Vardım ki karın üstündeler. Başı açık yalın ayak dinleniyorlar. Allah'a şükürler ettim” diye konuştu.

“Çok fazla kaybımız oldu”

Depremde birçok yakınını kaybettiğini belirten Binici, “Bu arada teyzemin evi yan yatmış, birden çökmemiş. Patlamış her tarafı ama bizden can kaybı olmadı. Fakat eşimin kız kardeşi, eşimin kız kardeşinin çocukları, arkadaşlarım. Maraş'ta çok kaybımız oldu, Göksun'da da oldu. Komşunun çocuğu benim yaşımda. Ben daha buraya gelmemiştim, Göksun'daydım. Yani o anı nasıl anlatayım? Üç katlı bina çökmüş, altında kalmışlar. Adam torununu korumak için üzerine siper olmuş. Eşini ben enkaza varmadan çıkarmışlar, o da hastanede vefat etmiş. Gelini ölmüş, 25 yaşında gencecik. Onlara ben yardım ettim, enkazdan çıkardım ikinci deprem olduktan sonra. Bu arada dayımı da çıkardık enkaz altından. Dayımın kızının görümcesi öldü, dayım yaralı, dayımın kızı yaralı. 2 katlı bina benim boyum kadar kalmış” ifadelerini kullandı.

“Artık bu Yörüklerin benim başımın üzerinde yeri var”

Kendilerine yardımcı olan Burdur halkı için “Bu Yörüklerin benim ömrüm boyunca başımın üstünde yeri var” diyerek onlara duyduğu minneti dile getiren İbrahim Binici, “Şimdi kendimizi toparladık. Burdur Bucak’a geldik. Sağ olsunlar bize çok yardımcı oldular. Saat 07.00'de yola çıktık biz. Kar, fırtına içindeydi Kayseri yolu, çok kötüydü. Göksun'dan Kayseri'ye kendi arabamızla saat 1'de gelebildik. Aslında Kayseri-Göksun yolu iki saat. İşte hesabını siz yapın. Kayseri'den otobüse binip Antalya'ya geldik. Antalya'da sağ olsun bizim bir Uğurlu köyü muhtarı var, adı İbrahim. O bizi Antalya'da karşıladı. Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Kızılkaya beldesine getirdi. Ev buldu bize, ihtiyaçlarımızı karşıladı. Kızılkaya Belediye Başkanı yardımcı oldu, Bucak'taki toplama merkezindeki arkadaşlar yardımcı oldu” dedi.

“Müteahhitler suçluysa gün yüzü görmesin, devletimiz en ağır cezayı versin"

Depremde birçok binanın yıkılmasına şahit olan Binici, "Ama öyle binalar var ki dimdik duruyor. Demek ki hile yapmamış adam. Erzin'de hiçbir bina yıkılmamış. Kendi akrabalarına bile iltimas göstermemiş belediye başkanı. Şunu söylemek istiyorum. Müteahhitler suçluysa kardeşim gün yüzü görmesin, devletimiz en ağır cezayı versin. 2 yıllık bina yıkılmış. Allah bu hayırseverlere, devletimize, milletimize yardım etsin” ifadelerini kullandı.

Mehmetçik, üşüyen depremzedeye montunu verdiMehmetçik, üşüyen depremzedeye montunu verdi

Deprem bölgesine yardım götüren kahraman asker, ellerini sıkarak ısınmaya çalışan kadın depremzedeye montunu giydirdi.
 
11 Ayın Sultanı Ramazan ne zaman başlıyor?11 Ayın Sultanı Ramazan ne zaman başlıyor?

Ramazan ayında oruç tutmak İslam'ın beş temel şartı arasında yer almaktadır. İşte 2023 Dini günler takvimi ile Ramazan Bayramı ve Ramazan ayı başlangıç tarihi...
 
Bina hasar tespit başvurusu nasıl, nereden yapılır?Bina hasar tespit başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Türkiye'yi yasa boğan ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından birçok binada ağır hasar oluştu. İşte e- Devlet başvuru ekranı ile, bina hasar tespit (depreme dayanıklılık testi) başvurusu hakkında tüm merak edilenler...
 
Aman dikkat! Greyfurt'un faydaları olduğu gibi zararları da var!Aman dikkat! Greyfurt'un faydaları olduğu gibi zararları da var!

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte market ve pazar tezgahlarını süsleyen greyfurtlar, sağlığımız söz konusu olduğunda saymakla bitmeyen faydalara sahip. Ancak bazı durumlarda zararı da var. İşte greyfurt yemeden önce mutlaka bilmeniz gerekenler...
 
İşte büyük yıkımın 5 ana nedeni! Bilim insanlarından ön raporİşte büyük yıkımın 5 ana nedeni! Bilim insanlarından ön rapor

Bilim insanları Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin ön rapor yayınladı. Raporda depremin yarattığı büyük yıkımın beş ana nedeni sıralandı. İşte detaylar..
 
Yeni Başkan Muzaffer Doğan'ın yönetim kurulu belli olduYeni Başkan Muzaffer Doğan'ın yönetim kurulu belli oldu

Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde yapılan kongrede başkan seçilen Muzaffer Doğan'ın yönetim kurulu belli oldu.
 
Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde yeni başkan Muzaffer DoğanBucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde yeni başkan Muzaffer Doğan

Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde yapılan kongrede Muzaffer Doğan, yeni başkan seçildi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya'da depremzede Fatma'dan anlamlı resimler
Yaşam

Antalya'da depremzede Fatma'dan anlamlı resimler

13 yaşındaki depremzede Fatma 'çocuğun gözünden' depremi çizerek herkesi hüzünlendirdi

Yağmurun altına bir evin anahtarını çizen Fatma, 'Yerim yurdum vardı, ışıklarım yanardı' notunu yazdı
Yaşam

Yağmurun altına bir evin anahtarını çizen Fatma, 'Yerim yurdum vardı, ışıklarım yanardı' notunu yazdı

Antalya'da ‘Afetzede Çocukların Gözünden Cumhuriyet'in 100. Yılı" temalı sergide çocukların çadırlarda çizdiği resimler, bir yandan Cumhuriyet coşkusunu yaşatırken bir yandan da asrın felaketini tekrar hatırlattı. İçlerinde 13 yaşındaki Fatma Sena'nın ‘Yerim yurdum falan vardı, ışıklarım yanardı' notuyla çizdiği resim ise görenleri hüzne boğdu.

MAKÜ, depremzede öğrencilere toplumsal dayanışmayı gösterdi
Yerel

MAKÜ, depremzede öğrencilere toplumsal dayanışmayı gösterdi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), yeni eğitim öğretim döneminde depremzede öğrencilere kısmi zamanlı çalışma ve beslenme bursu vereceğini açıkladı.

Büyükşehir'den depremzedelere moral kampı
Yerel

Büyükşehir'den depremzedelere moral kampı

Depremzede gençler bir hafta boyunca çeşitli sosyal aktivitelerle hem yaz tatilinin değerlendirecek hem de moral depolayacak. Detaylar haberimizde...

Depremzedelere hibe ve kredi verilecek
Türkiye

Depremzedelere hibe ve kredi verilecek

Depremzedelere ev yapacaklara 500 bin lira, dükkan yapacaklara ise 250 bin lira hibe verilecek. Detaylar haberimizde...

Depremzede çocuklar bu kampta buluşuyor
Yerel

Depremzede çocuklar bu kampta buluşuyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlediği yaz kampıyla depremzede öğrenciler buluşuyor.