Burdur

Bu köyün tamamına yakını tarımla uğraşıyor! Elma hasadı başladı

Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Yeşilköy'de elma hasadı başladı. Yaklaşık 600 kişilik köy nüfusunun tamamına yakınının tarım ve meyvecilik ile uğraştığı Yeşilköy'de üreticiler, bu yıl meydana gelen zamansız yağışlar ve dolu nedeniyle rekoltede istedikleri kaliteye ulaşamasa da hasattan memnunlar.

Bu köyün tamamına yakını tarımla uğraşıyor! Elma hasadı başladı

Burdur’un Tefenni ilçesine bağlı olan ve meyve bahçesi olarak bilinen Yeşilköy’de elma hasadı başladı.

Üreticiler sezon başından bu tarafa yetiştirdikleri ürünlerin hasadı için adeta zamanla yarışıyorlar. Ekim ayının ilk haftası ile birlikte toplanmaya başlayan elmalar yine Ekim ayı sona ermeden yani havalar soğumadan hasat edilmek durumunda.

Yaklaşık 600 kişilik köy nüfusunun tamamına yakınının tarım ve meyvecilik ile uğraşan Yeşilköy’de üreticiler elmalarını toplayıp soğuk hava depolarına getirerek buradan muhafaza altına alıyor. Bu yıl meydana gelen zamansız yağışlar ve dolu nedeniyle rekoltede istedikleri kaliteye ulaşamayan Yeşilköylü üreticiler yine de hasattan memnunlar.

Yeşilköy’de elma üreticiliği yapan Cennet Sertkaya (52) 20 yıldır yaptığı elma yetiştiriciliğini; “20 yıldır meyvecilik işi ile uğraşıyorum. 30-35 dönümde elma, vişne, kiraz, şeftali, kayısı, ceviz olmak üzere her çeşitten var. Biz pazarcıyız. Ürünümüzü genelde pazarlarda satıyoruz. İhracat da olur ama bu sene ürünlerimiz ihracata çok uygun değil. Dolu yağışından dolayı ürünlerimiz çok zarar gördü ama yine de kilo da 20-25 liradan bir satış olur” dedi.

Diğer taraftan, Yeşilköy’de soğuk hava deposu işletmeciliği yapan Halil Özcan (56) ise “Yeşilköylüyüm. Hasadımız 10 gün önce başladı. Ortalama 20 güne kadar da sona erer. Şu ana kadar bin ton kadar bir ürün girdi depomuza. Bu sene dolu yağışı ve kara lekeden dolayı ihracatlık malımız az. Ortalama fiyat ise 800 ile 1000 lira arasında. Pazardaki fiyat ise üzerine gelen diğer maliyetlerle birlikte kiloda 20-25 lira olabilir. Burdur’un elmacısı Yeşilköy” ifadelerini kullandı.

Bu köyün tamamına yakını tarımla uğraşıyor! Elma hasadı başladıBu köyün tamamına yakını tarımla uğraşıyor! Elma hasadı başladıBu köyün tamamına yakını tarımla uğraşıyor! Elma hasadı başladıBu köyün tamamına yakını tarımla uğraşıyor! Elma hasadı başladıBu köyün tamamına yakını tarımla uğraşıyor! Elma hasadı başladıBu köyün tamamına yakını tarımla uğraşıyor! Elma hasadı başladıBu köyün tamamına yakını tarımla uğraşıyor! Elma hasadı başladıBu köyün tamamına yakını tarımla uğraşıyor! Elma hasadı başladı

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da Köylüler Arsa ve Ev Sorunu Yaşıyor! Akbulut Bakan Özhhaseki'den Cevap İstiyor!
Yerel

Burdur'da Köylüler Arsa ve Ev Sorunu Yaşıyor! Akbulut Bakan Özhhaseki'den Cevap İstiyor!

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, artan inşaat maliyetleri nedeniyle ev yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyen köylüler için soru önergesi verdi. Detaylar haberimizde...

BİF Gönüllüler Üyesi Köydeki Öğrencileri Mutlu Etti!
Yerel

BİF Gönüllüler Üyesi Köydeki Öğrencileri Mutlu Etti!

Bucak İşletme Fakültesi'nin "BİF Gönüllüler" üyesi öğrenciler, Bucak Gençlik Merkezi gönüllüleri ile birlikte Karacaören Köyü'ndeki Ümmü Yaman İlk/Ortaokulu'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'e muhtarlardan ziyaret
Yerel

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'e muhtarlardan ziyaret

Çeltikçi ilçesi ve köy muhtarları, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'i ziyaret ederek bölgenin tarımsal kalkınması için istişarelerde bulundular.

Korkuteli  Dereköy 'e Çok amaçlı salon yapılıyor
Yerel

Korkuteli Dereköy 'e Çok amaçlı salon yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Dereköy Mahallesi’nde 1443 metrekare alan üzerinde 561 metrekare kapalı alana sahip olacak çok amaçlı salon inşa ediyor. Yaklaşık 17 milyon TL’lik bir yatırım bedeli ile tamamlanacak olan çok amaçlı salonun içerisinde mutfak, hazırlık odası ve tuvaletler de bulunacak.

TÜİK: Türkiye'de 2023'te Çiğ Süt Üretimi Azaldı
Yerel

TÜİK: Türkiye'de 2023'te Çiğ Süt Üretimi Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılında Türkiye'de çiğ süt üretimi bir önceki yıla göre %0,4 azalarak 21,48 milyon tona geriledi. Detaylar haberimizde...

Köylüler Toplandı  Dereköy’de Kömür Ocağı İstemiyoruz
Yerel

Köylüler Toplandı Dereköy’de Kömür Ocağı İstemiyoruz

Antalya ili Korkuteli ilçesi Dereköy’de Kömür Ocağı İstemiyoruz Korkuteli gündemini uzun süredir meşgul eden Dereköy yaylasına kömür madeni açılmasına karşı yaklaşık 5 yıldır mücadele veren Dereköy’de, önceki gün yeniden ilgili alanda yeniden keşif yapıldı