Burdur

19 Ekim muhtarlar gününü kutladı

Burdur Valisi Sn. Türker Öksüz, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi. Devamı haberimizde...

19 Ekim muhtarlar gününü kutladı

Burdur Valisi Sn. Türker Öksüz, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Muhtarlarımızın seçilmiş oldukları köy ve mahallelerinde ihtiyaç ve taleplerin tespiti, yapılacak olan kamu hizmetlerinin en verimli şekilde yerine getirilmesi noktasında önemli bir sorumluluk üstlendiklerini belirten Vali Öksüz, bugüne kadar olduğu gibi

muhtarlarımızla yakın işbirliği içerisinde, hep birlikte hizmet üretme gayreti içerisinde olacaklarını belirterek, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı.

Programa başta Vali Öksüz olmak üzere Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, İdare ve Denetim Müdürü Ramazan Şencan, merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Düzenlenen programda Muhtarlar Derneği Başkanı Şekerevler Mahallesi Muhtarı Sami Çelik ve Vali Öksüz tarafından konuşma yapıldı.

Vali Öksüz burada yaptığı konuşmada, "Değerli muhtarlarımız 19 Ekim Muhtarlar Gününde sizlerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Muhtarlar Gününüz kutlu olsun. Muhtarlar bizim en yakın mesai arkadaşımız. Biz

muhtarlarımızla gurur duyuyoruz. Çünkü yıllardır Yerel Yönetim Sistemimizin önemli bir parçası olarak köylerde ve mahallelerde hem bir yandan vatandaşımızın ihtiyaçlarını, dileklerini, taleplerini bizlere ileten konumda oluyorlar. Hem de bir anlamda

devletimizi temsil eden, ülkemizde kamu düzenini sağlanmasına katkılarda bulunuyorlar. Devletimiz ve vatandaşımız arasında çok önemli bir köprü görevini yüz yıllardır başarıyla yerine getiriyorlar.

Muhtarlarımız yeri geldiğinde bulundukları yerdeki vatandaşlarımızın derdine, sevincine, kötü gününe, mutlu güne şahitlik ediyorlar. Köyüne, mahallesine alt yapısından tutun, eğitimden sağlığa kadar her alanda ihtiyaçlarının giderilmesi içinde fedakarca

çalışıyorlar.

Bundan dolayı da devlet olarak kendilerine çok şey borçluyuz. Bu hizmetler aslında maddi karşılığı olmayan çok önemli manevi hizmetler. Dolayısıyla muhtarlarımız devletimiz için önemlidir. Önemli bir kurum olan muhtarlık müessesesi bundan sonra da yaşamaya devam edecektir.

Bildiğiniz üzere milli yas var. Orada Müslüman kardeşlerimizin mağdur kaldığı sıkıntıdan bir an önce kurtulmalarını Allah'tan niyaz ediyorum. Suçsuz günahsız insanlar hayatını kaybetmesin. Tekrar Muhtarlar Gününüzü kutluyorum. Bugüne kadarki

yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda sağlık ve huzurlu bir şekilde, ailenizle, sevdiklerinizle hayırlı bir görev süresi diliyorum" dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da Engelsiz İş Atölyesi Açılışı Gerçekleşti!
Yerel

Burdur'da Engelsiz İş Atölyesi Açılışı Gerçekleşti!

Burdur Valisi Türker Öksüz, "Engelsiz İş Atölyesi"nin açılış töreninde engelli vatandaşlara yönelik hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi ve onların istihdamına yönelik desteklerin artırılacağını söyledi.

Burdur Valisi Öksüz'den, kamu bankalarını ziyarette bulundu
Yerel

Burdur Valisi Öksüz'den, kamu bankalarını ziyarette bulundu

Burdur Valisi Türker Öksüz, Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank Burdur Şubelerini ziyaret ederek şube müdürleriyle bir araya geldi.

Burdur Valisi Öksüz, Burdur Süt Üreticileri Birliği ve Güçbirliği'nde
Yerel

Burdur Valisi Öksüz, Burdur Süt Üreticileri Birliği ve Güçbirliği'nde

Burdur Valisi Türker Öksüz, programı kapsamında Burdur Süt Üreticileri Birliği ve Burdur Güçbirliği'ne ziyarette bulundu. Birlik ve Güçbirliği yöneticileriyle tarım, hayvancılık, ve süt piyasasıyla ilgili konularda görüş alışverişinde bulundu.

Burdur Valisi Türker Öksüz, Millet Bahçesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
Yerel

Burdur Valisi Türker Öksüz, Millet Bahçesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Vali Türker Öksüz, Burdur'daki Millet Bahçesi projesinin inşaatını yakından denetledi. Kütüphane, spor sahaları, kafeterya gibi alanları içeren projenin son durumu hakkında detaylı bilgi aldı.

Burdur'daki Okul Yatırımlarına yakından takip
Yerel

Burdur'daki Okul Yatırımlarına yakından takip

Burdur Valisi Türker Öksüz, il genelinde yapımı devam eden, güçlendirme çalışmaları süren ve planlama aşamasında olan okul yatırımlarını yakından takip ediyor.

Geleneksel Türk süsleme sanatları ve el sanatları sergisine ziyaret
Yerel

Geleneksel Türk süsleme sanatları ve el sanatları sergisine ziyaret

Burdur Valisi Türker Öksüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları 100. Yıl Sergisi'nin açılışına katıldı.