Rekabet Kurulu'ndan 13 firmaya 878 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, zincir marketlere yönelik soruşturmanın ikinci ayağında aralarında Coca-Cola, Eti ve Kent Gıda'nın da olduğu 13 tedarikçi firmaya 878 milyon lira para cezası verdi.

Rekabet Kurulu'ndan 13 firmaya 878 milyon lira ceza

5 zincir market (BİM, A101, ŞOK, Migros, Carrefour) ve bir tedarikçi (Savola) hakkında toplamda yaklaşık 2,7 milyar TL idari para cezası sonrası yürütülen soruşturma tamamlandı.

Rekabet Kurulu, soruşturma kapsamında üretici/tedarikçi niteliğindeki 15 teşebbüsün zincir marketlerdeki fiyatlama davranışlarını inceledi.

"FİYATLARA YÖNELİK KARTEL OLUŞTURDULAR"

Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda soruşturma tarafı bazı tedarikçilerin beş büyük zincir market arasında fiyat artışlarına yönelik koordinasyonu sağlayarak marketlerin raf fiyatlarını belirlemeye yönelik kartel oluşturdukları tespit edildi.

Soruşturmada, kartelin yanı sıra bazı teşebbüslerin marketlerdeki raf fiyatlarını doğrudan belirlemek suretiyle de Rekabet Kanunu’nu ihlal ettikleri sonucuna ulaşıldı.

"FİYATLARIN ARTMASINA NEDEN OLDULAR"

13 firmanın dolaylı olarak marketlerdeki raf fiyatlarının artmasına neden olabilecek rekabet ihlali yaptığı tespit edildi. Kurul, bu kapsamda 13 tedarikçi firmaya 878 milyon lira para cezası verdi.

HANGİ FİRMALAR CEZA ALDI?

Ceza alan firmalar, Coca-Cola, Eti, Pasifik Tüketim, Pepsi, Frito Lay, Düzey Tüketim, Red Bull, Unmaş, Şölen, Haribo, Kent Gıda, Glaxosmithkline ve Doğanay.

NTV

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

TİGAD Avrupa'da  Temsilcilik Açtı
Türkiye

TİGAD Avrupa'da Temsilcilik Açtı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Avrupa ve Belçika temsilciliğinin açılışına, Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel ve birçok önemli isim katıldı

Özbekistan ile TDSYMB Arasında  Anlaşma
Türkiye

Özbekistan ile TDSYMB Arasında Anlaşma

Özbekistan ile Damızlık Sığır yetiştiricileri Merkez Birliği arasında, büyükbaş hayvancılık ile ilgili yeni projeler ve kayıt sistemi kurulması hususlarında iş birliği konuları görüşüldü.

Growtech Kampüste” etkinliğinde Ziraat Fakültesi öğrencileri özel sektör ile buluştu.
Türkiye

Growtech Kampüste” etkinliğinde Ziraat Fakültesi öğrencileri özel sektör ile buluştu.

Akdeniz Üniversitesi ile dünyanın en önemli tarım fuarlarından olan Growtech iş birliğinde düzenlenen “Growtech Kampüste” etkinliğinde Ziraat Fakültesi öğrencileri özel sektör ile buluştu

Kocaeli'de akıllara zarar olay  Fabrikada gurup Seks
Türkiye

Kocaeli'de akıllara zarar olay Fabrikada gurup Seks

ABD merkezli bir firmanın Kocaeli'de bulunan fabrikası, grup seks skandalıyla çalkalandı.

Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma 7. Bölge Final Yarışması Antalya'da yapıldı birinciler Konya ve Aksaray'dan
Türkiye

Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma 7. Bölge Final Yarışması Antalya'da yapıldı birinciler Konya ve Aksaray'dan

Antalya’da düzenlenen “Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” 7. bölge finallerinde, 2023-2024 yılı Konya il birincisi olan Beyşehirli Süleyman Utku Tutal bölge birincisi oldu. İmam Hatip Ortaokulu kategorisindeki yarışmaya ise , Aksaray/ Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhamed Erdoğan birinci olmuştur.

İmam Hatipli Öğrenciler ABD'deki Robot Yarışmasından Ödülle Döndü
Türkiye

İmam Hatipli Öğrenciler ABD'deki Robot Yarışmasından Ödülle Döndü

İstanbul Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Robot Takımı 7748 Techtolia Robotics, ABD'de düzenlenen FRC Houston Championship Robot Yarışması'nda "Team Spirit Award" ödülünü kazanarak ülkemizi gururlandırdı.