Burdur

MEB, izinsiz kurslara göz açtırmıyor

MEB, izinsiz kurslarla mücadele kapsamında 1825 kursu kapatıyor. İşte detaylar...

MEB, izinsiz kurslara göz açtırmıyor

MEB, Bakanlıktan ruhsatı olmadan faaliyet gösteren kurslarla mücadele için bir dizi önlemi uygulamaya koydu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, "Bilhassa FETÖ kapsamında hem resmi hem de özel okullarda ilişiği kesilenlerin yönettiği bir sektör." şeklinde tarif ettiği "merdiven altı" kurslarla mücadele için kurulan hatta gelen ihbarların ardından 1825 izinsiz kursun kapatılması için işlem başlatıldı.

Bakanlık, bu kurslarla mücadelesini İçişleri Bakanlığı işbirliğinde yürütüyor.

"Karekod" uygulaması hayata geçirildi

Bu kapsamda, öğrenci ve velilerin, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için MEB'e bağlı faaliyet gösteren özel kursların listesi "https://ookgm.meb.gov.tr/kurumlar.php?=kurs" adresinde yayımlandı ayrıca kurum tabelalarında "karekod" uygulaması etkin şekilde hayata geçirildi.

Bakanlığın illere gönderdiği 1 Eylül tarihli yazıda ise izinsiz faaliyet yürüten yerlerin tespitinde teknolojik imkanlardan yararlanabilmek için Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü internet sayfasında "İzinsiz Eğitim Faaliyeti İhbarı" linkinin oluşturulduğu duyuruldu.

Bakanlığın https://ookgm.meb.gov.tr/izinsizegitim.php internet adresi üzerinden oluşturduğu çevrim içi hatta 1825 ihbar geldi. MEB yetkilileri, ihbarların tasnifini yaptı.

Bu kapsamda, izinsiz faaliyette bulunan eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, kariyer rehberliği, eğitim koçluğu, koçluk merkezi, ödev merkezi veya test evi, eğitim rehberliği, dil konuşma bozuklukları merkezi, konuşma terapisi, kekemelik tedavisi, etüt merkezi, matematik kulübü gibi yerlere işlem yapılması için valiliklere inceleme ve soruşturma yapılması talimatı verildi.

Eğitim öğretim faaliyetlerini yapan ancak Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na uygun kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmeyen yerlerin valiliklerce kapatılması için işlem başlatıldı. Bu yerleri kuran veya işletenlere brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası uygulanıyor.

Denetimler düzenli yapılıyor

Bakanlık yetkilileri, konuya ilişkin gelen bilgi ve ihbarları düzenli değerlendirerek izinsiz faaliyette bulunan yerlerin bulunduğu illerle yapılması gerekli işlemler konusunda güçlü irtibatını sürdürüyor.

İllerde valiliklerde kurulan izleme ve koordinasyon komisyonları, ihbarları değerlendirerek gerekli inceleme ve soruşturmaları yapıyor. Tespitler düzenli olarak Milli Eğitim Bakanlığına gönderiliyor.

İdari işlemler başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, kurum girişinde karekodu bulunmayan tabelalar için özel öğretim kurumlarına 18 Eylül Pazartesi gününe kadar süre tanımıştı.

Karekod uygulamasıyla ilgili denetimlere de hız verilirken bu tarihe kadar karekod uygulamasına geçmeyen kurumlara idari işlemler başlatıldı.

Karekod uygulamasının içerisinde, özel öğretim kurumunun adı, kurum kodu, türü, açılma tarihi, adresi, adres kodu, kurucusunun kim olduğu, bina kontenjanı, uyguladığı program tür ve kontenjanları ve ücretlerine ilişkin bilgiler yer alıyor ve vatandaşlar karekodu okutarak kursun Bakanlıktan izinli olup olmadığını teyit edebiliyor.

internet haber

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

1 Nisan Tatil Edilecek Mi? MEB'den Açıklama Geldi!
Yerel

1 Nisan Tatil Edilecek Mi? MEB'den Açıklama Geldi!

1 Nisan Tatil mi? Seçim Sonrası Kimlere Tatil? MEB duyuruyu yaptı 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil mi? Seçim sonrası kimler tatil yapacak? MEB 1 Nisan tatilini duyurdu! Sandık görevlileri 1 Nisan'da izinli mi olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Öğretmenevlerinde Yüzde 50 İndirim Müjdesi: Bakan Tekin'den Yeni Karar
Yerel

Öğretmenevlerinde Yüzde 50 İndirim Müjdesi: Bakan Tekin'den Yeni Karar

Öğretmenlere öğretmenevlerinde konaklamada sağlanan yüzde 50 indirimin ardından Millî Eğitim Bakanlığında çalışan diğer personelin bu yöndeki isteklerine kayıtsız kalınmadı.

MEB Sınıf geçme puanını açıkladı! Sınıf geçme notu kaç oldu
Yaşam

MEB Sınıf geçme puanını açıkladı! Sınıf geçme notu kaç oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf geçme puanlarını yükseltti. Türkçe dersi için 70 olan sınıf geçme puanı, şube öğretmenler kurulunda değerlendirilecek.

MEB'den, 3 ilde Milli Eğitim Müdürü ataması
Türkiye

MEB'den, 3 ilde Milli Eğitim Müdürü ataması

Adana, Ankara ve Bayburt illerine yapılan atamalarla yeni İl Milli Eğitim Müdürleri belirlendi. Yaşar Koçak Ankara'ya atanırken, Rahmi Güney Bayburt'ta göreve başladı.

EKYS ne zaman yapılacak, ertelendi mi? MEB'ten EKYS duyurusu
Türkiye

EKYS ne zaman yapılacak, ertelendi mi? MEB'ten EKYS duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS) sınavıyla ilgili açıklama geldi. Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan sınavın tarihi ileri bir tarihe ertelendi. Peki, EKYS ne zaman yapılacak, tarih belli oldu mu?

Gaziantep’te 13 yaşındaki Meryem 87 saat sonra kurtarıldı
Yerel

Gaziantep’te 13 yaşındaki Meryem 87 saat sonra kurtarıldı

Gaziantep’te arama kurtarma çalışması yürüten Burdur MEB AKUB ekibi depremden 87 saat sonra 13 yaşında bir kız çocuğunu kurtardı.