Burdur

MAKÜ Rektörü Dalgar, Kremna Antik Kenti'ni ziyaret etti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile MAKÜ tarafından kazı çalışmaları devam eden Kremna Antik Kenti'ni ziyaret etti.

MAKÜ Rektörü Dalgar, Kremna Antik Kenti'ni ziyaret etti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Bucak Çamlık Köyü sınırlarında yer alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile MAKÜ tarafından kazı çalışmaları devam eden Kremna Antik Kenti’ni ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, MAKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayça Polat Becks başkanlığında yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgiler alarak incelemelerde bulundu.

Antik kentin tüm bölümlerini gezen ve kazı çalışmalarının detaylarını öğrenen Rektör Dalgar, “Arkeoloji turizmi açısından ilimize çok önemli kazanımlar sağlayacak kazı çalışmaları hakkında bilgi aldık. Burada emeği geçen başta Kazı Başkanımız Prof. Dr. Ayça Polat Becks ile tüm ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MAKÜ Rektörü Dalgar, Kremna Antik Kenti'ni ziyaret ettiMAKÜ Rektörü Dalgar, Kremna Antik Kenti'ni ziyaret ettiMAKÜ Rektörü Dalgar, Kremna Antik Kenti'ni ziyaret ettiMAKÜ Rektörü Dalgar, Kremna Antik Kenti'ni ziyaret ettiMAKÜ Rektörü Dalgar, Kremna Antik Kenti'ni ziyaret ettiMAKÜ Rektörü Dalgar, Kremna Antik Kenti'ni ziyaret ettiMAKÜ Rektörü Dalgar, Kremna Antik Kenti'ni ziyaret ettiMAKÜ Rektörü Dalgar, Kremna Antik Kenti'ni ziyaret etti

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Sportif Dron yarışlarınsa MAKÜ rüzgarı
Yerel

Sportif Dron yarışlarınsa MAKÜ rüzgarı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ÜNİLİG kapsamında 9 -10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Sportif Dron” yarışları İstiklal yerleşkesinde bulunan MAKÜ Stadyumun da gerçekleştirildi.

MAKÜ Öğrencilerinden Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Portresi
Yerel

MAKÜ Öğrencilerinden Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Portresi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u modern teknolojiyle buluşturarak dikkat çekici bir projeye imza attı. Yapay zeka ve metahuman teknolojisi ile oluşturulan Mehmet Akif Ersoy heykeli, ziyaretçilerin sorularını yanıtlayabiliyor ve şiir okuyabiliyor.

İneklerin Stresini alan Türk Müziği Her Derde Deva!
Yerel

İneklerin Stresini alan Türk Müziği Her Derde Deva!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Çiftliğinde Devlet Konservatuarı ile ortak düzenlenen "Türk Müziğinin Süt İneklerinin Hormon ve Süt Verimi Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi" projesi çerçevesinde ineklere Türk müziği dinletilerek süt veriminin arttığı gözlemlendi.

MAKÜ 100. Yıl Konseriyle Burdur'da yerini aldı
Yerel

MAKÜ 100. Yıl Konseriyle Burdur'da yerini aldı

MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir konser düzenledi. Detaylar ve fotoğraflar haberimizde...

MAKÜ Çiftliği'nde Damızlık Buzağı satışı
Yerel

MAKÜ Çiftliği'nde Damızlık Buzağı satışı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çiftliği, yüksek kaliteli damızlık buzağılarını ihale ile satışa sundu. Buzağılar, embriyo transferi çalışmaları sonucunda doğdu ve sektörde önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere alıcılar arasında kıyasıya bir rekabete sahne oldu.

St. Paul the Apostle ile MAKÜ'de İşbirliği
Yerel

St. Paul the Apostle ile MAKÜ'de İşbirliği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Makedonya’da bulunan University of Information Science and Technology "St. Paul the Apostle" arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı.