Antalya / Döşemealtı

Döşemealtı'nda Altyapı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Dünya Bankası finansmanı Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında 63 kilometre kanalizasyon şebeke hattı, 13 kilometre parsel bağlantı yolları olmak üzere 76 kilometre Kanalizasyon çalışması ve terfi istasyonu yapımı için ilk kazma vuruldu

Döşemealtı'nda Altyapı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede altyapı sorununun çözümü için yaptığı girişimler nihayet sonuç verdi.

Dünya Bankası finansmanı Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında 63 kilometre kanalizasyon şebeke hattı, 13 kilometre parsel bağlantı yolları olmak üzere 76 kilometre Kanalizasyon çalışması ve terfi istasyonu yapımı için ilk kazma vuruldu. İlçenin en büyük mahalleleri olan Yeniköy, Bahçeyaka, Altınkale ve Çıplaklı Mahallelerini kapsayan kanalizasyon şebeke hattının yapımı aynı anda 3 farklı noktada başlarken, inşaat 18 ay sürecek.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Başkan Yardımcısı Servet Özdemir, Fen İşleri Müdürü Durali Altun, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Deke, Yeniköy Mahalle Muhtarı Ali Karacin ile birikte ASAT Kanalizasyon Daire Başkanı Necdet Erol, ASAT Kanalizasyon Daire Şube Müdürü Bekir Kumbul ile bir araya gelerek kanalizasyon şebeke hattı yapılacak alanları önce harita üzerinden ardından da planlanan sahada inceleyerek çalışma için start vermişti.

Başkan Genç'in uzun uğraşları sonunda ilçenin en büyük eksiklerinden olan altyapı sorununun çözümü için nihayet ilk kazma vuruldu. Yeniköy Mahallesi'nde iki farklı noktada başlayan Kanalizasyon şebeke hattı inşaatının en kısa sürede tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulacağı; çalışmaların ilçe trafiğine ve vatandaşların kullanım alanlarını kısıtlamaması için gerekli tüm önlemlerin alındığı açıklandı.

Belediye hizmetleri sayesinde ilçenin kentin en planlı ve modern yaşanılabilir yeri haline geldiğini belirten Başkan Turgay Genç, “ASAT ile yaptığımız kanalizasyon şebeke hattı yapımı işbirliği nihayet startını verdi. Daha önce hem harita üzerinde hem de sahada konunun uzmanlarıyla yaptığımız incelemeler sonucunda artık kazma vurarak çalışmaya başlandı. Parsel bağlantılarıyla birlikte toplam 76 kilometre uzunluğunda ve 4 büyük mahallemizi kapsayan kanalizasyon şebeke hattı ve terfi istasyonu normalde 18 ay sürmesi gereken inşaat en kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi

burdur gazetesi 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Geyikçi: '100 Yıllık Altyapı Sorununu Bitirdik, Şimdi Üstyapıya Odaklanıyoruz!
Yerel

Başkan Geyikçi: '100 Yıllık Altyapı Sorununu Bitirdik, Şimdi Üstyapıya Odaklanıyoruz!

Finike’nin tarihi altyapı sorununu yapılan çalışmalarla sonlandıran Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “100 yıllık altyapı sorununu bitirdik, önümüzdeki süreçte de Finike’mizi hak ettiği üstyapıya kavuşturacağız” dedi.

Altyapıdan Üstyapıya, Her Yerde Gelişim Var!
Yerel

Altyapıdan Üstyapıya, Her Yerde Gelişim Var!

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu liderliğinde ilçede hız kesmeden devam eden çalışmalar, dere kenarlarını ağaçlandırma, kilit parke güvenliği ve altyapı çalışmalarını içeriyor. Detaylar haberimizde!

Manavgat Yukarı Işıklar’ın su soru için çalışmalara başlandı
Yerel

Manavgat Yukarı Işıklar’ın su soru için çalışmalara başlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat’ın Yukarı Işıklar Mahallesi’nin içme suyu sorununu 7 kilometrelik yeni bir hat döşeyerek, çözüme kavuşturuyor.

Kente 3 milyon liralık dokunuş
Yerel

Kente 3 milyon liralık dokunuş

Finike"de altyapı problemlerinin çözülmesinin ardından kent estetiğine dokunmaya başlayan Finike Belediyesi, kent mobilyalarını yeniledi.

Bucak'ın Kuyubaşı Köyü'ne Altyapı Desteği
Yaşam

Bucak'ın Kuyubaşı Köyü'ne Altyapı Desteği

Burdur İl Özel İdaresi, köylerin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Burdur İl Özel İdaresi her yerde
Yerel

Burdur İl Özel İdaresi her yerde

Burdur İl Özel İdaresi, köylerin yol, asfalt ve içme suyu gibi altyapı çalışmalarını sürdürüyor. 2023 yılı yatırım programı kapsamında yapılan çalışmalarla köylerin altyapı sorunları çözülecek.