Diyarbakır

Diyarbakır’da ‘Dom kadınlar’ projesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "Toplumun Görünmeyen Rengi Dom Kadınlar" projesi ile iş imkanına kavuşacak 50 Roman kadına dikiş eğitimi veriyor.

Diyarbakır’da ‘Dom kadınlar’ projesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "Toplumun Görünmeyen Rengi Dom Kadınlar" projesi ile iş imkanına kavuşacak 50 Roman kadına dikiş eğitimi veriyor.
Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma Ajansı, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayiyi Destekleme Vakfı iş birliğiyle Domlara yönelik hazırlanan, "Toplumun Görünmeyen Rengi Dom Kadınlar" projesi hayata geçirildi.
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülen proje çerçevesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Yeniköy Kadın Yaşam Merkezi’nde 18-35 yaş arası 50 kadına 720 saatlik dikiş eğitimi verilmeye başlandı.
Eğitimleri tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanacak kursiyerlere, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda iş imkanı sunulacak.
Proje sorumlusu Dilek Doğan Çetin, proje çerçevesinde amında kadınların çocuklarıyla birlikte sağlık taramasından geçirildiğini ve okuma yazma bilmeyenler için ayrıca kurs verildiğini söyledi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Diyarbakırlı Ramazan Pişkin Hoca İstanbul’da Bıçaklı  Saldırıda  şehit edildi
Türkiye

Diyarbakırlı Ramazan Pişkin Hoca İstanbul’da Bıçaklı Saldırıda şehit edildi

Diyarbakır’da halk arasında “Filozof Ramazan” diye bilinen Ramazan Pişkin hoca, İstanbul'da namaz kıldığı sırada uğradığı bıçaklı saldırıda şehit edildi

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı ve 17 ilçe başkanı istifa etti
Türkiye

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı ve 17 ilçe başkanı istifa etti

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı ve 17 ilçe başkanı istifa etti İYİ Parti'de Salim Ensarioğlu'nun istifasının ardından, Diyarbakır İl Başkanı ile birlikte 17 ilçe başkanı istifa etti. İstifa edenlerin sayısı 12 bin 500'e ulaştı.

Muhlis Orak'tan mezarlıkların tahrip edilmesine tepki
Yaşam

Muhlis Orak'tan mezarlıkların tahrip edilmesine tepki

İstanbul Erganililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhlis Orak, Ergani'de Kemertaş Mahallesi'nde bulunan mezarlıkların tahrip edilmesine tepki gösterdi.

Şanlıurfa merkezli Antalya- Denizli  - Isparta  ve 18 ilde MİT ve Emniyet Teşkilatı, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon Çok sayda Gözaltı
Türkiye

Şanlıurfa merkezli Antalya- Denizli - Isparta ve 18 ilde MİT ve Emniyet Teşkilatı, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon Çok sayda Gözaltı

Şanlıurfa merkezli, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya'da eş zamanlı olarak başlatılan 'Uyuyan Hücre' operasyonu kapsamında şu ana kadar 90'a yakın kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Diyarbakır annelerinin evlat mücadelesi  3 Eylül 2019 tarihinde bugüne devam ediyor
Yerel

Diyarbakır annelerinin evlat mücadelesi 3 Eylül 2019 tarihinde bugüne devam ediyor

Oğlu Muhammet için İstanbul’dan gelerek oturma eylemine katılan Aynur Kılıçaslan gözyaşlarıyla oğluna ‘teslim ol’ çağrısında bulundu.

Diyarbakır’ın Çınar  ilçesinde Taziyeden dönen yayalara otomobil çarptı: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Yaşam

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Taziyeden dönen yayalara otomobil çarptı: 2 ölü, 2 ağır yaralı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde taziye dönüşü yolun karşısına geçmek isteyen yayalara otomobilin çarpması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı.