Antalya

Antalya İlçe Tarım Müdürü Muhtarlarla Toplandı: ÇKS Değişiklikleri Açıklandı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, muhtarlar ile bir araya gelerek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) değişikliklerini anlattı.

Antalya İlçe Tarım Müdürü Muhtarlarla Toplandı: ÇKS Değişiklikleri Açıklandı

ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, muhtarlar ile bir araya gelerek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) değişikliklerini anlattı.
Gazipaşa’da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çiftçi Kayıt Sistemindeki değişikliklerle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik başkanlığında yapılan toplantıda muhtarlar bilgilendirilirken, ÇKS kayıtlarının 2 Ocak 2024 tarihi itibariyle sona ereceği vurgulandı.

Kayıtlar için son gün 2 Ocak

Mahalle muhtarlarına Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) yayınlanan yeni yönetmelik hakkında bilgiler veren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, “2023/2024 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başladı ve 2 Ocak 2024 tarihinde son bulacaktır. ÇKS Yönetmeliğinde 18 Kasım 2023 tarihinde yapılan değişiklikle ÇKS’ye kayıt olamayan ama tarımsal üretim yapılan alanların kayıt altına alınması amaçlanıyor” ifadelerine yer verdi.

Tüm tarım arazileri ÇKS'ye kayıt edilecek

Özçelik, açıklamasının devamında “Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru şartlarında yapılan değişiklikle çiftçiler fiilen üretim yaptığı ancak miras intikal ve mülkiyet sorunları nedeniyle kayıt ettiremediği tüm tarımsal arazilerini ÇKS'ye kayıt edebilecek. Çiftçiler yeni yayınlanan taahhütnameyle arazinin bulunduğu yerdeki muhtar ve aza imzasıyla birlikte müdürlüğümüze başvurarak üretim yaptıkları tüm araziler için hak ettikleri tarımsal desteklerden, hibelerden, kredilerden ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanacaklar” dedi.
Müdür Özçelik, muhtarlar ile buluştuğu toplantıda ayrıca tarım sigortasının önemi, tarımsal üretim planlaması, hayvancılık destekleri, suyun önemi ve su tasarrufu konularında da bilgi vererek, muhtarların sorunlarını dinledi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'e muhtarlardan ziyaret
Yerel

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'e muhtarlardan ziyaret

Çeltikçi ilçesi ve köy muhtarları, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'i ziyaret ederek bölgenin tarımsal kalkınması için istişarelerde bulundular.

Bucak'ta muhtarlar istişare semineri düzenlendi
Yerel

Bucak'ta muhtarlar istişare semineri düzenlendi

Bucak’ta köy mahalle ve belde muhtarlarına 2024 yılı muhtarlar istişare semineri düzenlendi.

Muhtar Ergit Dolandırıcıların Korkulu Rüyası mı Olacak?
Yerel

Muhtar Ergit Dolandırıcıların Korkulu Rüyası mı Olacak?

Bucak'ta bir muhtarın dikkati, yaşlı bir adamın dolandırılmasını önledi. Dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtarak yaşlı adamdan altın istediler. Detaylar haberimizde...

Ağlasun'da Kavga: Muhtar Tutuklandı, Bir Kişi Yaralandı
Yerel

Ağlasun'da Kavga: Muhtar Tutuklandı, Bir Kişi Yaralandı

Burdur'un Ağlasun ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan kavga sonrasında bir kişi yaralandı. Olay sonrasında son seçimlerde muhtar seçilen Mesut K., tutuklandı.

 Muhtar Tekin Korucu  Muhtarlık önünde ihtiyaç sahibi ailelere sebze yardımında bulundu
Yerel

Muhtar Tekin Korucu Muhtarlık önünde ihtiyaç sahibi ailelere sebze yardımında bulundu

Antalya İli Korkuteli ilçesi Aşağıpazar Mh Muhtarı Tekin Korucu, Finikeli hayırsever ile kurduğu bağlantı sonucunda, Muhtarlık önünde ihtiyaç sahibi ailelere sebze yardımında bulundu.

Bucak Muhtarlarından Başkan Gümüş'e Ziyaret
Yerel

Bucak Muhtarlarından Başkan Gümüş'e Ziyaret

Burdur Belediye Başkanı Hülya Gümüş, kendisini tebrik ziyaretine gelen Bucaklı muhtarları makamında konuk etti.