Antalya

Antalya'da Silahla Arkadaşını Vuran Gencin Duruşması Yapıldı

Antalya'da gerçekleşen olayda, silahla arkadaşını vurarak ölümüne neden olan genç, müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor.

Antalya'da Silahla Arkadaşını Vuran Gencin Duruşması Yapıldı

Antalya’da arkadaşını silahla başından vurarak ölümüne neden olan gencin müebbet hapis cezasıyla yargılanmasına başlandı.

6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada arkadaşı Azad Altay'ı (19) evde tabancayla oynarken silahın ateş almasıyla alnından vurduğu öne sürülen tutuklu sanık O.E.T. (19), cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, müşteki ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen sanık, maktul ile yakın arkadaş olduklarını ve her hafta sonu buluştuklarını belirtti.

Olay günü maktul ile buluşarak araçla bir süre gezdiklerini, daha sonra ise marketten alışveriş yaparak eve geçtiklerini ifade eden sanık, şöyle konuştu:

"Azad Altay, fotoğraf çekilmek için babamın tabancasını istedi. Tabanca ve mermilerin hepsi bir poşetin içerisindeydi. Tabancanın şarjörünü çıkarttım, doldur boşalt yaparak kontrol ettim. Boş olduğundan emin olduktan sonra poşetle birlikte Azad Altay'a verdim. Bu sırada Azad Altay'ın annesi bizi arayarak pazara gitmesi gerektiğini söyledi. Annemin yanına yukarı çıktım. Pazar listesi yazmasını söyledim. Daha sonra aşağıya indim. Azad Altay ile oturduğumuz yerin yanındaki masanın üzerinde silah duruyordu. Daha önce tabancayı doldur boşalt yapıp boş olduğundan emin olduğum için tabancayı alıp şaka maksatlı 'Eller yukarı' şeklinde söyleyerek silahı Azad Altay'a doğrulttum. Tetiğe basınca birden silah patladı."

 

O.E.T, Azad Altay'ın yaralanması nedeniyle çok korktuğunu, hemen annesi ve ağabeyinin yanına üst kata çıkarak olanları anlatınca annesinin Azad Altay'a tampon yaptığını belirtti.

Annesinin "Ambulansı ara" talimatıyla kendi telefonundan ambulansı aradığını dile getiren sanık, "Ambulans geç gelebilir diye hemen koşarak markete gittim. Market sahibi Ali K'den araç ve yardım istedim. Sonra tekrar koşarak eve geldim. Bu sırada ambulans ve polis ekipleri de gelmişti. Polis beni çağırdı, ben de kazayla Azad Altay'ı vurduğumu onlara söyledim. Tabancayı da teslim ettim." diye konuştu.

- Kaza olduğu iddiası

Olayın kazayla olduğunu iddia eden sanık, üst kata alışveriş listesi için çıktığında maktulün tabancayla oynadığını savundu.

Azad Altay'ın cebinde 3 mermi bulunduğunu öne süren sanık O.E.T. "Şarjöre mermileri Azad Altay koymuş olabilir. Kendisine silahı boş olarak teslim etmiştim. Devamlı mutfağa gidip fırındaki pizzaları kontrol ediyordum. Bu şekilde gidip geldiğimde Azad Altay'ın silahla oynadığını gördüm. Ancak mermiyi şarjöre koyup koymadığını görmedim. Azad Altay ile aramızda kesinlikle bir husumet yoktu ve tartışma olmadı. Olay günü de ve olaydan önce de herhangi bir kavga yaşamadık, aramızda husumet olabilecek herhangi bir olay yoktu. Çok pişmanım. Azad Altay benim kardeşim gibiydi, böyle olsun istemezdim. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

- Maktulün anne ve babası şikayetçi

Maktulün babası Yılmaz Altay ise sanığın evi ile kendi evlerinin arasında yaklaşık 400 metrelik bir mesafe olduğunu belirterek, sanığın olay yaşandıktan sonra gelip kendilerinden yardım istemediğini söyledi.

Sanığın savunmalarını samimi bulmadığını belirten Yılmaz Altay, "Bu yüzden sanığın cezalandırılmasını talep ederim." dedi.

Azad Altay'ın annesi Çiğdem Atay ise sanıktan şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Oğlum ve sanığın bahsettiği kadar yakın olduklarını düşünmüyorum. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Döşemealtı ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde 12 Şubat 2023 tarihinde, O.E.T. (19) evde tabancayla oynarken silahın ateş almasıyla arkadaşı Azad Altay'ı alnından vurmuştu. Azad Altay, kaldırıldığı hastanede bir gün sonra hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası tutuklanan O.E.T. için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede "kasten öldürme" suçundan müebbet hapsi talep edilmişti.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Ünal Çalışma Arkadaşlarıyla İftarda!
Yerel

Başkan Ünal Çalışma Arkadaşlarıyla İftarda!

Bucak şehrine ve insanına beş yıl boyunca aralıksız hizmet eden çalışma arkadaşları, bu muazzam sürecin tadını çıkarmak ve birliklerini pekiştirmek için bir iftar programında bir araya geldi.

Kız arkadaşının oturduğu eve ateş açtı! Bakın sonucu ne oldu
Yerel

Kız arkadaşının oturduğu eve ateş açtı! Bakın sonucu ne oldu

Burdur'da bir kişi, kız arkadaşının oturduğu binaya girip içeride tabancayla ateş ettikten sonra, aynı gece bir cami avlusunda da rastgele ateş etti. Şüpheli, yakalanarak tutuklandı.

Kız arkadaşıyla tartıştı, geri gelene kadar bıçaklı eylem yaptı
Yerel

Kız arkadaşıyla tartıştı, geri gelene kadar bıçaklı eylem yaptı

Antalya'da kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra bunalıma giren genç, eline aldığı bıçakla parkta korku dolu anlar yaşattı. Onlarca polis ekibini seferber eden genç, getirilen kız arkadaşının ayağına kapanarak eylemine son verdi.

Başkan İbrahim Sertbaştan, yol ve dava arkadaşlarına teşekkür
Yerel

Başkan İbrahim Sertbaştan, yol ve dava arkadaşlarına teşekkür

Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, parti teşkilatı ve belediye meclis üyeleriyle bir araya gelerek, çalışmalarına ve projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 50 Yıl Sonra Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında Buluştular
Yaşam

50 Yıl Sonra Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında Buluştular

Kayseri 479. Ulaştırma Taburunda 50. Yıl önce askerlik yapan arkadaşlar 14-15 Ekim tarihlerinde Sandıklı Hüdai Kaplıcalarımızda buluştular.

Burdurlu Önder Çakır Antalya'da  Trafikteki kavgada canından oldu!
Yerel

Burdurlu Önder Çakır Antalya'da Trafikteki kavgada canından oldu!

Antalya'da Eşi Kızının gözü önünde öldürüldü.