Antalya

Antalya’da örtüaltı kavun hasadı başladı

Üretici ilk kavunu 15 liradan satarken, fiyatların hasat devam ettikçe normalleşmesi bekleniyor. Türkiye’nin en önemli örtü altı yetiştiriciliği yapılan Antalya’nın Serik ilçesinde örtüaltı kavun hasadı başladı.

Antalya’da örtüaltı kavun hasadı başladı

Antalya’nın Serik ilçesinde örtüaltı kavun hasadı başladı. Üretici ilk kavunu 15 liradan satarken, fiyatların hasat devam ettikçe normalleşmesi bekleniyor.
Türkiye’nin en önemli örtü altı yetiştiriciliği yapılan Antalya’nın Serik ilçesinde örtüaltı kavun hasadı başladı. Beklentilerini karşılayan fiyatlar ise üreticinin yüzünü güldürdü. Havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ile bu yıl üretimi olumlu etkilediğini belirten Ziraat Mühendisi Orhan Dilsiz, "Havaların sıcak gitmesi üretimi olumlu etkiliyor. Ürün tutum ve pazar açısından daha iyiye gidiyor. Şu an herhangi bir sıkıntımız yok. İnşallah pazarımız da böyle devam ederse üreticimizin yüzü gülecek" dedi.
5 Eylül’de dikimi gerçekleştirilen kavunların hasadının başladığını ve yerli üretime destek verilmesi gerektiğini belirten Ziraat Mühendisi Orhan Dilsiz, "Amacımız yerli üretimi daha fazla ileri taşımak. Bu alanda kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Her zaman yerli üretimden yanayız. Bugün burada ilk hasadımızı gerçekleştirmekteyiz. Yaklaşık 2 dönüm alandan 10 ila 12 ton arasında ürün beklemekteyiz. Buranın dikim zamanı 5 Eylül. Yaklaşık 2,5 ay sonrası hasadımızı yapmaktayız. Bu hasat zamanına kadar üreticilerimizin bitkisel zararlara karşı mücadelesi devam etmekte. Kırmızı örümcek ve beyaz sinek, üretimi olumsuz etkileyen zararlılar” dedi.
Dilsiz, fiyatın şu anda kavunda 15 lira olduğunu aktararak, "İnşallah böyle devam eder. Havaların sıcak gitmesi üretimi olumlu etkiliyor. Ürün tutum ve pazar açısından daha iyiye gidiyor. Şu an herhangi bir sıkıntımız yok. Pazarımız da böyle devam ederse üreticimizin yüzü gülecek" şeklinde konuştu.
Tarım işçisi Mustafa Ünal ise, "Yerli kavun tüketerek Türk çiftçisine destek olun. Bu lezzetli kavunlardan yiyin" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Buğra Kavuncu, Burdur'a geliyor
Yerel

Buğra Kavuncu, Burdur'a geliyor

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, 9 Ağustos 2023 Çarşamba günü Burdur'a resmi bir ziyarette bulunacak. İşte detaylar...

Antalya elektrik kesintisi! 14 Mayıs Antalya elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Antalya elektrik kesintisi! 14 Mayıs Antalya elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Antalya'da14 Mayıs Salı günü elektrik kesintisi var mı? Antalya'da yarın elektrikler kesilecek mi? Antalya'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Akdeniz Üniversitesinden öğrenciler için 3 Yeni Merkez
Yerel

Akdeniz Üniversitesinden öğrenciler için 3 Yeni Merkez

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine ve öğrenci topluluklarına hizmet edecek olan Psikolojik Destek ve Rehabilitasyon Merkezi, Öğrenci Topluluğu Merkezi ve Akdeniz Restoran’ın açılışı yapıldı.

Antalya'yı ayağa kaldıracak iddia! Kirli su, içme suyu şebekesine mi basılacak?
Yerel

Antalya'yı ayağa kaldıracak iddia! Kirli su, içme suyu şebekesine mi basılacak?

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Isparta kent merkezinin atık sularının aktığı iddia edilen Karacaören Barajı’ndan Antalya’ya içme suyu verme düşüncesinin tekrar gündeme gelmesine tepki gösterdi. 

Döşemealtı 'na 350 milyonluk yatırım
Yerel

Döşemealtı 'na 350 milyonluk yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ASAT Genel Müdürlüğü Döşemealtı ilçesi Altınkale, Bahçeyaka, Yeniköy ve Çıplaklı Mahallelerini kapsayan yaklaşık 350 milyon TL’lik kanalizasyon çalışması gerçekleştiriyor.

Kepez 'de Doğalgaz  Atağı
Yerel

Kepez 'de Doğalgaz Atağı

Antalya Kepez’in batı mahalleleri temiz enerji kaynağı doğal gaz konforuyla buluşuyor.