Afyonkarahisar / Dinar

Afyonda temel kazısında bulundu İçinde insan kemikleri çıktı

Roma dönemine ait lahidin içerisinde 3 değil 4 küpün bulunduğu ortaya çıkarken, küplerde ise insan kemikleri olduğu belirtildi.

Afyonda temel kazısında bulundu İçinde insan kemikleri çıktı

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde 3 Nisan'da gerçekleştirilen temel kazısı esnasında bulunan Roma dönemine ait lahidin içerisinde 3 değil 4 küpün bulunduğu ortaya çıkarken, küplerde ise insan kemikleri olduğu belirtildi.
Dinar ilçesinde bir inşaatın temel kazası esnasında bulunan ve Roma dönemine ait olduğu belirlenen lahit ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Lahidin bulunmasının ardından arsa sahibi olan aile üyeleri, inşaat firması hakkında ruhsat almadan usulsüz kazı yaptıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili inceleme devam ederken, Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü’nde lahidin içerisinde bulunan küpler açıldı. Lahit mezar içinden çıkan 4 adet urne olarak tabir edilen çömlek kül kabı müze müdürlüğüne getirilerek arsa sahipleri nezaretinde açıldı. MS 1 ve 2. yüzyıla ait olduğu belirlenen çömleklerin içinden ise insan kemikleri çıktı.
Afyonkarahisar Müze Müdürü Mevlüt Üyümez ise gazetecilere açıklama yapmaktan kaçınırken, ayrıca küplerin açılması esnasında gazetecilerin içeri alınmalarına izin vermedi.

Afyonda temel kazısında bulundu İçinde insan kemikleri çıktıAfyonda temel kazısında bulundu İçinde insan kemikleri çıktı

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Bucak'ta Roma dönemine ait eserler ele geçirildi
Yerel

Burdur Bucak'ta Roma dönemine ait eserler ele geçirildi

Burdur'un Bucak ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde ve kullandıkları araçta yapılan aramada, 36 adet Roma dönemine ait tarihi eser ele geçirildi.

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! 05 Mayıs Afyonkarahisar elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! 05 Mayıs Afyonkarahisar elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Afyonkarahisar'da 05 Mayıs 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

CHP'li  Başkan Burcu Köksal, belediyede "böcek" olduğunu iddia etmişti: Afyon Valisi'nden açıklama
Yerel

CHP'li Başkan Burcu Köksal, belediyede "böcek" olduğunu iddia etmişti: Afyon Valisi'nden açıklama

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediyesi binasına gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına ilişkin "2-3 hafta geçmesine rağmen herhangi bir teslim edilen görsel ses kaydı ya da buna bir benzer bir somut hiçbir şeyin olmadığını öğreniyoruz." ifadesini kullandı

Sandıklı Belediyesinden Yeni Uygulama  ,Vatandaşlar ve Esnaflar Ne diyecek
Yerel

Sandıklı Belediyesinden Yeni Uygulama ,Vatandaşlar ve Esnaflar Ne diyecek

Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Pazartesi Pazarı, ilçemizin önemli bir ticaret merkezi. Vatandaşlarımızın daha rahat alışveriş yapabilmeleri için bu düzenlemeyi hayata geçiriyoruz

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! 22 Nisan Afyonkarahisar elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! 22 Nisan Afyonkarahisar elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Afyonkarahisar'da 22 Nisan 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal işe Müdür değişikliği ile başladı
Yerel

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal işe Müdür değişikliği ile başladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kendi ekibini kurmaya başladı.  İlk işi müdürleri değiştirmek oldu işte değişen müdürler