Yılbaşında zam kapıda! ÖTV zammı akaryakıtı vuracak

Türkiye'de yeni yıla zam yağmuru devam ediyor. 3 Ocak'ta açıklanacak üretici fiyat endeksi (ÜFE) verileri sonrasında akaryakıt ürünlerinin maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarına zam gelecek. Kasım ayındaki ÜFE değişimine göre, benzinde litre başına 2,25 TL, motorinde ise 2,11 TL'lik zam bekleniyor.

Yılbaşında zam kapıda! ÖTV zammı akaryakıtı vuracak

Türkiye yeni yıla zam yağmuruyla girerken, bir zam da akaryakıt ürünlerinde olacak.

3 Ocak Çarşamba günü aralık ayı üretici fiyat endeksi (ÜFE) verilerinin açıklanmasıyla birlikte, aynı günün gecesinde akaryakıt ürünlerinin maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında son 6 aylık üretici enflasyonu kadar artış olacak.

Kasım ayında ÜFE'deki değişim son altı aylıkta yüzde 32,26, son beş aylıkta yüzde 24,18 olmuştu.

3 Ocak'ta açıklanacak veri ile birlikte ÜFE'nin yüzde 25 olması durumunda maktu ÖTV tutarları; benzinde 7,52 TL'den 9,40 TL'ye, motorinde 7,05 TL'den 8,81 TL'ye yükselecek.

Yüzde 20'lik katma değer vergisi (KDV) de dahil edildiğinde benzinde en az 2,25 TL, motorinde 2,11 TL'lik zam gündeme gelecek.

SEÇİMDEN SONRA VERGİ ARTMIŞTI

Seçimlerin ardından 16 Temmuz'da akaryakıt ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarında 5'er TL'lik artışa gidilmiş ve maktu ÖTV tutarlarının her altı ayda bir üretici enflasyonu kadar artırılmasına dair de düzenleme yapılmıştı.

Akaryakıt ürünlerinde de KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmıştı.

Böylece 16 Temmuz'da benzin ve motorine 6'şar TL'lik dev zam yapılmıştı.

FİYATLAR NE KADAR?

Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 34,55 TL, Ankara'da 35,18 TL, İzmir'de 35,37 TL seviyesinde bulunuyor.

Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 37,16 TL, Ankara'da 37,74 TL, İzmir'de 37,99 TL seviyesinde bulunuyor.

Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Ağlasun'da Kavga: Muhtar Tutuklandı, Bir Kişi Yaralandı
Yerel

Ağlasun'da Kavga: Muhtar Tutuklandı, Bir Kişi Yaralandı

Burdur'un Ağlasun ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan kavga sonrasında bir kişi yaralandı. Olay sonrasında son seçimlerde muhtar seçilen Mesut K., tutuklandı.

Yatalak Anne Evinde Ölü Bulundu!
Yerel

Yatalak Anne Evinde Ölü Bulundu!

Burdur'da şizofreni hastası oğluyla birlikte yaşayan ve 5 yıldır yatalak olan 91 yaşındaki Adliye Uluçay, evde ölü bulundu. Detaylar haberimizde...

Kamyona Arkadan Çarptı, Yaralandı!
Yerel

Kamyona Arkadan Çarptı, Yaralandı!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Kahyalar Mahallesi Harçbel mevkii D-400 karayolu üzerinde odun yüklü kamyona arkadan çarpan kamyonetin sürücüsü yaralandı. Detaylar haberimizde...

Kontrolünü Kaybetti, Refüje Çıktı! Direk Devrildi
Yerel

Kontrolünü Kaybetti, Refüje Çıktı! Direk Devrildi

Burdur-Antalya karayolunda seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çıkarak elektrik direğini deviren ticari araç sürücüsü yaralandı.

Bucak'ta Yangın! Ev Alevlere Teslim Oldu
Yerel

Bucak'ta Yangın! Ev Alevlere Teslim Oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde kısa bir süre çıkan ev yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Yangın bölgesinden alevler yükseliyor.

BAKA'dan projelere 1 milyar 400 milyon'dan fazla destek!
Yerel

BAKA'dan projelere 1 milyar 400 milyon'dan fazla destek!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Nisan Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda önemli kararlar alındı. Toplantıda 2023 yılı faaliyetleri ve 2024-2028 Bölge Planı ele alındı.