Yeni yılın ilk gününde yeni dönem hızlı başladı

Ticaret Bakanlığı'nın yönetmeliği ile lokanta ve kafelerde fiyat listeleri artık giriş kapısının önünde olacak. Düzenleme, şeffaflığı artırarak müşterilere fiyat karşılaştırma imkanı sunuyor, işletmeler arasındaki rekabeti artırıyor.

Yeni yılın ilk gününde yeni dönem hızlı başladı

Lokanta ve Kafelerde Fiyat Listeleri Kapı Önü Düzeni

Ticaret Bakanlığı'nın 19 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğiyle lokanta ve kafelerde fiyat listelerinin giriş kapısının önüne konulmasına karar verildi. Bu düzenleme 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girdi.

Düzenleme kapsamında, lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılacak, takılacak veya konulacak.

Fiyat listeleri camlarda

Bu kapsamda, lokanta ve kafelerde fiyat listeleri kapı önüne konulmaya başlandı. Bazı işletmeler ise fiyat listelerini restoran ve kafelerin camına asarak düzenlemeye uyum sağladı.

İşletmeciler ve müşteriler düzenlemeden memnun

Düzenlemeden işletmeciler ve müşteriler memnun. İşletmeciler, düzenlemenin şeffaflık ve rekabeti artıracağını belirtirken, müşteriler de fiyat karşılaştırması yapmaları açısından düzenlemenin faydalı olduğunu dile getirdi.

Düzenlemenin faydaları

Düzenlemenin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  1. Şeffaflık artacak: Tüketiciler, yemek ve içecek siparişi vermeden önce fiyatlarını kolaylıkla görebilecekler. Bu da işletmeler arasındaki rekabeti artıracak ve tüketicilere daha uygun fiyatlar sunulması için teşvik edici olacak.
  2. Müşteri memnuniyeti artacak: Tüketiciler, fiyat karşılaştırması yaparak kendileri için en uygun fiyatlı işletmeyi tercih edebilecek. Bu da müşteri memnuniyetini artıracak.
  3. Denetim kolaylaşacak: Ticaret Bakanlığı, denetimlerini daha kolay ve etkin bir şekilde gerçekleştirebilecek.
  4. Düzenleme, lokanta ve kafelerde fiyat şeffaflığını artırarak tüketicilerin daha bilinçli seçim yapmalarına yardımcı olacak.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

"Hayatla Yarışılmaz'' etkinliğini minikler çok beğendi
Yerel

"Hayatla Yarışılmaz'' etkinliğini minikler çok beğendi

Burdur’un Gölhisar ilçesinde Gölhisar Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Büro Amirliği ekiplerince Trafik Haftası kutlamaları kapsamında "Hayatla Yarışılmaz" sloganıyla minik öğrencilere trafik eğitimi verildi.

 34 Belediye İşçisi İşten Çıkarıldı! İşçiler Neden İşten Çıkarıldı?
Yerel

34 Belediye İşçisi İşten Çıkarıldı! İşçiler Neden İşten Çıkarıldı?

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 34 belediye işçisi, 9 Şubat'ta düzenledikleri gayri resmi toplantı ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle işten çıkarıldı. Detaylar haberimizde....

Ağlasun'da Kavga: Muhtar Tutuklandı, Bir Kişi Yaralandı
Yerel

Ağlasun'da Kavga: Muhtar Tutuklandı, Bir Kişi Yaralandı

Burdur'un Ağlasun ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan kavga sonrasında bir kişi yaralandı. Olay sonrasında son seçimlerde muhtar seçilen Mesut K., tutuklandı.

Yatalak Anne Evinde Ölü Bulundu!
Yerel

Yatalak Anne Evinde Ölü Bulundu!

Burdur'da şizofreni hastası oğluyla birlikte yaşayan ve 5 yıldır yatalak olan 91 yaşındaki Adliye Uluçay, evde ölü bulundu. Detaylar haberimizde...

Kamyona Arkadan Çarptı, Yaralandı!
Yerel

Kamyona Arkadan Çarptı, Yaralandı!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Kahyalar Mahallesi Harçbel mevkii D-400 karayolu üzerinde odun yüklü kamyona arkadan çarpan kamyonetin sürücüsü yaralandı. Detaylar haberimizde...

Kontrolünü Kaybetti, Refüje Çıktı! Direk Devrildi
Yerel

Kontrolünü Kaybetti, Refüje Çıktı! Direk Devrildi

Burdur-Antalya karayolunda seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çıkarak elektrik direğini deviren ticari araç sürücüsü yaralandı.