Burdur

Yapılandırmada başvuru süresi uzayacak mı? İşte detaylar...

Yapılandırma başvuruları uzatılacak mı ? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapılandırma başvurularını bir ay uzatması bekleniyor. İşte detaylar...

Yapılandırmada başvuru süresi uzayacak mı? İşte detaylar...

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında başvuru süresinin 1 ay uzatılması bekleniyor. Cumhurbaşkanının yapılandırma başvurularını bir ay uzatma yetkisi bulunuyor. Yetki çerçevesinde vergi ve prim borç yapılandırma başvurularının bir ay uzatılması bekleniyor. İlk taksit ödemeleri de buna bağlı olarak ötelenecek.

BAŞVURULARDA SON DURUM

Başta vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar olmak üzere çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında başvurular devam ediyor.

Vatandaşlara önemli imkânlar sunan Kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine;

• 3.279.311 mükellef başvurdu

• 4.883.464 adet yapılandırma dosyası oluşturuldu.

21 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla yapılan başvurular üzerine;

• 178,3 milyar lira (178.309.643.786 TL) alacak yapılandırıldı.

• 8,2 milyar lira (8.187.772.760 TL) tahsilat gerçekleşti.

Yapılandırma Kanunundan yararlanılmak için başvuru süresi 31.5.2023 tarihinde sona eriyor. Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin bu tarihe kadar başvurularını yapmaları şart.

Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor. Peşin ödemeler ile ilk taksit ödemelerinin 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Şekeri bıraksanız vücudunuzda neler olur? İşte inanılmaz 5 etkiŞekeri bıraksanız vücudunuzda neler olur? İşte inanılmaz 5 etki

Birçok hastalık riskini artıran şekeri bırakırsanız, vücudunuzda neler hissedersiniz? Şekeri bırakmanın size nasıl faydası olur? İşte süreç süreç detaylar...
Kene sezonu açıldı! Çok şaşırtan detaylarKene sezonu açıldı! Çok şaşırtan detaylar

Kene sezonunun açıldığını belirten Prof. Dr. Hüseyin Çetin, Türkiye’de 50’ye yakın kene çeşidinin bulunduğunu ve büyük bir kısmının köpek kenesi olduğunu bildirdi.
Motorinin ardından benzine de zam geldiMotorinin ardından benzine de zam geldi

Motorin zammının ardından bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzine de 76 kuruşluk zam pompaya yansıdı. İşte detaylar...
Düğün sigortası güvencesiyle evleneceklerin içi rahatDüğün sigortası güvencesiyle evleneceklerin içi rahat

Evlilik hazırlığı yapanların, ayrılık, birinci derece akrabalarının ölümü, kaza gibi nedenlerle düğünlerinin iptal edilmesi durumunda çiftlerin ve salon işletmecisinin masrafını karşılayan, 'düğün sigortası' uygulaması hayata geçirildi.

Habertürk

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Son Tarih 31 Ağustos
Yerel

7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Son Tarih 31 Ağustos

7440 sayılı kanun kapsamında yapılandırma fırsatını değerlendirmek isteyenler için son tarih olan 31 Ağustos yaklaşıyor. İşte detaylar...

Unutmayın! yarın son gün
Türkiye

Unutmayın! yarın son gün

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla vatandaşlara ödeme kolaylığı ve borç yapılandırma imkanı sunuluyor. Başvurular 3 Temmuz'a kadar yapılmalıdır.

Trafik cezaları silinecek mi ? İşte son başvuru tarihi
Yaşam

Trafik cezaları silinecek mi ? İşte son başvuru tarihi

Trafik cezalarına da borç yapılandırma yasasıyla birlikte yapılandırma geliyor. Borçlarını yapılandıran vatandaşlar, peşin ödemelerle yüzde 25 indirim hakkı elde edecek.

Borcu olana yapılandırma fırsatı! Detaylar belli oldu
Türkiye

Borcu olana yapılandırma fırsatı! Detaylar belli oldu

Borcu olan milyonları yakından ilgilendiren geniş kapsamlı yapılandırma paketi için geri sayım başladı. 31 Aralık 2022'ye kadar olan vergi, sigorta primi borçları ve cezalar için hazırlanan düzenleme de taksit sayısı detayı dikkat çekti.

Antalya'nın Antik Liman ve Kentlerine Yoğun İlgi
Yaşam

Antalya'nın Antik Liman ve Kentlerine Yoğun İlgi

Türkiye'nin en çok turist ağırlayan üçüncü ülkesi Antalya'da Ramazan Bayramı'nda antik kentler yoğun ilgi gördü. Olympos, Aspendos, Side ve Phaselis'i 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.

Savunma sanayisine yerli ve milli ürün geliştiriyor
Yaşam

Savunma sanayisine yerli ve milli ürün geliştiriyor

CW Enerji, savunma sanayisine yönelik geliştirdiği yerli ve milli ürünleri ile savunmaya destek olmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde...