Trafikte ''sicil belgesi'' zorunluluğu başlıyor!

Türkiye’de bir ilk sayılacak trafik sicil belgesi zorunluluğu masada. Yasal düzenlemenin çıkması halinde trafikte risk oluşturan kişilerin iş bulması zorlaşacak

Trafikte ''sicil belgesi'' zorunluluğu başlıyor!

Türkiye’de bir ilk sayılacak trafik sicil belgesi zorunluluğu masada. Yasal düzenlemenin çıkması halinde trafikte risk oluşturan kişilerin iş bulması zorlaşacak.
Trafik sigorta primlerinde iyi sürücü ve kötü sürücü ayrımı için geçtiğimiz ay kritik bir karar alınmıştı. Mevcut 7 basamaklı sistemin sorunları çözmemesinden dolayı 0 çok riskli sürücüler ve 8 çok iyi sürücüler basamağı getirilerek, 5 yıl şartı ile kaza yapmayan sürücüye yüzde 50 indirim uygulanacak. 0’ıncı basamakta bulunanlara ise yüzde 200 zamlı tarife uygulanacak. Bu düzenlemenin ardından trafikte topyekûn bir değişiklik yapılacağı öğrenildi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, yaptığı açıklamasında şoförlerin işe girişleri için trafik sicil belgesi uygulamasına geçileceğini duyurdu.

Bunun bir devrim olduğunu vurgulayan Eroğlu, kamuoyunun bunun önemini çok anlamadığını belirterek, "Şoförlerin trafik geçmişini işletmelere sunma zorunluluğu ya da imkanı getireceğiz. Trafik geçmişi şu anda sunulmuyor ama bu imkân getirildikten sonra kişi kendi geçmişini görebilecek. Dolayısıyla bir kazadan dolayı repütasyonunun olumsuz etkileneceğini düşünen otobüs işletmesi, şoförlerden bu belgeyi istediği zaman trafik canavarları iş bulamayacak" dedi.

“TRAFİK SORUNUNU YASAL OLARAK ÇÖZECEĞİZ”

Şu anda trafik alanında netliği sağlayacak düzenlemeler yapmamız lazım. Nitekim bu kapsamda kanun maddeleri genel şart değişikliği çıktı. Sadece şu anda trafikte ihtiyacımız olan şey kültür değişikliği yapabilmek, riskli sigortalı ile risksiz sürücü arasında ayrım yapabilmek, Trafik sigortasını insanları iyi arabaya sevk etmek üzere bir kaldıraç gibi kullanabilmek” ifadelerini kullanan Eroğlu, şunları dile getirdi:

Buna ihtiyacımız var. Bu yönde trafik sigortasında bir iş planı, bir yol haritası ortaya koyduk. Amacımız, trafikte serbest tarifeyi geçirerek öngörülebilir bir piyasa sağlamaya yönelik adımlar atmak. Bu konuda ben çok umutluyum. Önemli bir yol haritası tatbik edersek kişi temelli poliçe, doğrudan tazmin, bunları konuşuyoruz. Bunları tatbik ettiğimizde ve uyguladığımızda trafik sorununu kökten yasal olarak çözeceğiz. Ben buna çok inanıyorum.”

haber3

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

TİGAD Avrupa'da  Temsilcilik Açtı
Türkiye

TİGAD Avrupa'da Temsilcilik Açtı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Avrupa ve Belçika temsilciliğinin açılışına, Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel ve birçok önemli isim katıldı

Özbekistan ile TDSYMB Arasında  Anlaşma
Türkiye

Özbekistan ile TDSYMB Arasında Anlaşma

Özbekistan ile Damızlık Sığır yetiştiricileri Merkez Birliği arasında, büyükbaş hayvancılık ile ilgili yeni projeler ve kayıt sistemi kurulması hususlarında iş birliği konuları görüşüldü.

Growtech Kampüste” etkinliğinde Ziraat Fakültesi öğrencileri özel sektör ile buluştu.
Türkiye

Growtech Kampüste” etkinliğinde Ziraat Fakültesi öğrencileri özel sektör ile buluştu.

Akdeniz Üniversitesi ile dünyanın en önemli tarım fuarlarından olan Growtech iş birliğinde düzenlenen “Growtech Kampüste” etkinliğinde Ziraat Fakültesi öğrencileri özel sektör ile buluştu

Kocaeli'de akıllara zarar olay  Fabrikada gurup Seks
Türkiye

Kocaeli'de akıllara zarar olay Fabrikada gurup Seks

ABD merkezli bir firmanın Kocaeli'de bulunan fabrikası, grup seks skandalıyla çalkalandı.

Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma 7. Bölge Final Yarışması Antalya'da yapıldı birinciler Konya ve Aksaray'dan
Türkiye

Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma 7. Bölge Final Yarışması Antalya'da yapıldı birinciler Konya ve Aksaray'dan

Antalya’da düzenlenen “Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” 7. bölge finallerinde, 2023-2024 yılı Konya il birincisi olan Beyşehirli Süleyman Utku Tutal bölge birincisi oldu. İmam Hatip Ortaokulu kategorisindeki yarışmaya ise , Aksaray/ Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhamed Erdoğan birinci olmuştur.

İmam Hatipli Öğrenciler ABD'deki Robot Yarışmasından Ödülle Döndü
Türkiye

İmam Hatipli Öğrenciler ABD'deki Robot Yarışmasından Ödülle Döndü

İstanbul Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Robot Takımı 7748 Techtolia Robotics, ABD'de düzenlenen FRC Houston Championship Robot Yarışması'nda "Team Spirit Award" ödülünü kazanarak ülkemizi gururlandırdı.