Burdur

MAKÜ hayvancılık alanında iş birliği için ABD'de

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), hayvancılık alanında uluslararası iş birliğini güçlendirmek için Amerika Birleşik Devletleri'nde önemli temaslarda bulundu.

MAKÜ hayvancılık alanında iş birliği için ABD'de

MAKÜ Hayvancılık Alanında Uluslararası İş Birliği İçin ABD'de

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) hayvancılık alanında uluslararası iş birliğini güçlendirmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde önemli temaslarda bulundu. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve Tarım ve Hayvancılık Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (UAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlktan Baştan, Prairie View Üniversitesi ve ST Genetics Biyoteknoloji firmalarına gerçekleştirdikleri ziyaretlerle önemli adımlar attılar.

Texas'ta bulunan Prairie View Üniversitesi'nde, üniversitenin direktörü Prof. Dr. Erdoğan Memili ile görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde, üniversite ve hayvancılık alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi edinildi ve lisansüstü öğrencilerin ve doktora sonrası araştırmacıların Prairie View Üniversitesi'nde eğitimi konusunda gerekli adımların atılmasında anlaşıldı. Aynı zamanda Uluslararası Keçi Araştırmaları Merkezi Müdürü olan Prof. Dr. Memili ile ortak keçi araştırma projeleri ve tanı kiti geliştirme projelerinde iş birliği için ön mutabakat sağlandı.

ST Genetics Biyoteknoloji firması da ziyaret edilen önemli yerlerden biri oldu. Genomik seleksiyon ve sığır embriyosu üretiminde öncü olan firma, yüksek genetik değere sahip (3000 ve üzeri TPI) damızlık hayvanlarda gerçekleştirdikleri güncel embriyo ve cinsiyeti belirlenmiş sperma üretimi hakkında bilgi verdi. Araştırma Koordinatörü Pablo Ross işe yapılan görüşmeler sonucunda MAKÜ ile uluslararası proje ve eğitim iş birliği için ön mutabakata varıldı. Bu kapsamda, MAKÜ çiftliğinde bulunan donör hayvanların genetik potansiyelinin yükseltilmesi ve bölgeye daha yüksek damızlık değerde embriyo tedariki sağlanması planlandı.

Bu ziyaretler, MAKÜ’nün hayvancılık alanında uluslararası iş birliğini güçlendirme hedefi doğrultusunda atılan önemli adımlar olarak öne çıkmakta. MAKÜ, bu tür iş birlikleriyle hem akademik hem de pratik alanda büyük katkılar sağlamayı amaçlamakta.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da hayvancılık istatistikleri gerileme gidildiğini ortaya koydu
Yerel

Burdur'da hayvancılık istatistikleri gerileme gidildiğini ortaya koydu

Burdur Ticaret Borsası'nın 40 yıllık istatistik çalışması, Burdur'da hayvancılığın son 40 yılda önemli bir gerileme yaşadığını ortaya koydu. #Burdur #Hayvancılık #İstatistik #KanatlıHayvan #KüçükbaşHayvan #BüyükbaşHayvan #Tarım #TicaretBorsası

Başkan Ercengiz 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda
Yerel

Başkan Ercengiz 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu yıl 9.düzenledikleri Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın tüm paydaşlara katkı sağlayacağına inandığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti ve fuarın Burdur için hayırlı olmasını diledi.

9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda MAKÜ Yerini Aldı
Yerel

9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda MAKÜ Yerini Aldı

Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar kapsamında büyük ve küçükbaş hayvanlar için çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı.

Burdur Tarım Fuarı Misafirlerine Kapılarını Açtı! Büyük Buluşma
Yerel

Burdur Tarım Fuarı Misafirlerine Kapılarını Açtı! Büyük Buluşma

Burdur Teke Yöresi 9. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı kapılarını açtı. Bölge çiftçisinin ihtiyaçlarını karşılayacak ekipman, teknoloji, ürün ve bilginin sergilendiği fuar 5 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Karamanlı'da Hayvancılık Altyapısı Güçleniyor: Başkan projeleri paylaştı
Yerel

Karamanlı'da Hayvancılık Altyapısı Güçleniyor: Başkan projeleri paylaştı

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, hayvancılık alanındaki projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Elektrik trafosu kurulumu ve altyapı ihalesi gibi adımlarla hayvancılık sektörü destekleniyor.

Bunu MAKÜ'lü proflar yaptı! Kilosu 10 Bin TL'den satılıyor
Yerel

Bunu MAKÜ'lü proflar yaptı! Kilosu 10 Bin TL'den satılıyor

Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), mikroalg üretim laboratuvarında dışa bağımlılığı azaltmak için Kilosu 10 bin TL olan mikroalg üretimine başladı. Projede mikroalglerden elde edilen yem katkı maddesi hayvancılıkta kullanılacak.