Antalya / Manavgat

İYİ Parti’de adaylık süreci başlıyor!

İYİ Parti Genel Merkezi 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin aday adaylığı başvuru tarihlerini açıkladı.

İYİ Parti’de adaylık süreci başlıyor!

İYİ Parti’de 31 Mart 2024 günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aday adaylığı başvuruları başlıyor. Yönetici kademesinin 1 Aralık tarihine kadar istifa etmesi istenirken başvurular 20 Kasım ila 22 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

YÖNETİCİLER 1 ARALIK’A KADAR İSTİFA EDECEK

İYİ Parti Genel Merkezi 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin aday adaylığı başvuru tarihlerini açıkladı. Yapılan açıklamada başvuruların 20 Kasım Pazartesi saat 10.00 itibariyle başlayıp 22 Aralık Cuma saat 17.00'de sona ereceği duyuruldu. Halihazırda yönetici olarak görev alan parti mensuplarının 1 Aralık tarihine kadar resmen istifa etmeleri istendi.

BAŞVURULAR 20 KASIMDA BAŞLAYACAK
Yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı: “ Büyükşehir ve İlçe belediye başkanı , İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyesi aday adaylarımızın;20 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 10.00 itibariyle partimizin resmî internet sitesinde (www.iyiparti.org.tr) yayınlanacak elektronik Mahallî İdareler Seçimleri Aday Adayı Başvuru Formunu doldurmaları gerekmektedir. Elektronik başvuru formunun doldurulmuş olması, aday adaylığı sürecinin tamamlandığı anlamına gelmemektedir. Başvurunun tamamlanabilmesi için istenen belgelerin formla birlikte aşağıda belirtilen şekilde şahsen teslim edilmesi ve karşılığında “alındı belgesi” alınması gerekmektedir.

ÜCRETLENDİRME KADEMELİ YAPILACAK

Aday adaylığı başvurularımızın ücretlendirilmesi kademeli olarak yapılacaktır. Kadın ve 30 yaş altı genç aday adaylarından belirtilen ücretlerin %50’si, Yüzde 40 ve altı engelli aday adaylarından belirtilen ücretlerin %25’i tahsil edilecektir.Yüzde 40 üzeri engelli aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır. Gazi aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır.. Deprem bölgesinden başvuracak aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır" denildi.

ÜCRETLER BELİRLENDİ

Büyükşehir belediye başkanı aday adaylığı için başvuru ücreti 30 bin TL, belediye başkanı aday adaylığı için başvuru ücreti 15 bin TL, meclis üyeliği aday adaylığında nüfusa göre 2 ila 6 bin lira arasında ücret belirlendi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Altındal, Sayın Meral Akşener’in gösterdiği örnek bir davranıştır
Yerel

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Altındal, Sayın Meral Akşener’in gösterdiği örnek bir davranıştır

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Yusuf Altındal, 5. Olağanüstü Genel Kurul'da yaşananları ve yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu'na tebriklerini iletti. Altındal, Meral Akşener'e de teşekkür ederek yeni hayatında sağlık ve huzur diledi.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı: Akşener Veda Ediyor, Seçim Heyecanı Artıyor!
Yerel

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı: Akşener Veda Ediyor, Seçim Heyecanı Artıyor!

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı bugün yapılıyor. Meral Akşener'in yeniden aday olmadığı kurultayda Tolga Akalın ikinci turda adaylıktan çekildi.

Akşener'den Veda Konuşması: 'Bedeli Ödedim, Pişman Değilim'
Yerel

Akşener'den Veda Konuşması: 'Bedeli Ödedim, Pişman Değilim'

İyi Parti'de olağanüstü kurultayda aday olmayan Meral Akşener, son kez kürsüden partililere seslendi. Akşener, "Bugün emaneti devretme günü. Gerektiğinde bedel ödemeyi bildim. Bundan dolayı asla pişman olmadım, bugün de pişman değilim" ifadelerini kullandı.

Antalya  Siyasetinden taze Kan Yeni dönem başlıyor
Yerel

Antalya Siyasetinden taze Kan Yeni dönem başlıyor

Kadriye Aslı Göncü'nün İYİ Parti'de ve Antalya siyasetindeki etkinliği, siyasi kulislerde merakla takip ediliyor. Göncü'nün liderlik vasıflarıyla İYİ Parti'yi cazibe merkezi haline getirme potansiyeli, siyasetin geleceği açısından önem taşıyor.

İYİ Parti Bucak'ta Miting Yapmama Kararı Aldı: "Siyasetiniz Batsın!"
Yerel

İYİ Parti Bucak'ta Miting Yapmama Kararı Aldı: "Siyasetiniz Batsın!"

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanlığı, Bucak'ta her seçim öncesi gelenekselleşen seçim mitingine katılmama kararı aldı. Sebep olarak, bazı fabrika sahiplerinin çalışanlarına mitinge katılmaları için baskı yapması ve tehditlerde bulunması gösterildi.

İYİ Parti adayı Kadriye Aslı Göncü'nün bireysel çabaları dikkat çekiyor. 
Yerel

İYİ Parti adayı Kadriye Aslı Göncü'nün bireysel çabaları dikkat çekiyor. 

31 mart 2024 pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi, İYİ Parti Muratpaşa Belediye meclis adayı Kadriye Aslı Göncü'nün bireysel çabaları dikkat çekiyor.