Isparta

Isparta'da giriş yasaklandı

Isparta Valiliği, yaz aylarında artan yangın riski nedeniyle ormanlık alanlara girişleri 8 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında yasakladı.

Isparta'da giriş yasaklandı

Isparta Valiliği 08 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında orman, milli park, piknik ve mesire yerlerine girişleri yasakladı.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamaya göre,yaz mevsiminin gelmesiyle Isparta genelinde hava sıcaklıklarında görülen artışlar ve kuraklık ile birlikte yangın riskinin yükselmesi, ormanlık alanlarda insan ve araç hareketliliğinin artmasıyla kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınlarının meydana gelebileceği ihtimaline karşı ormanlık alanlara girişlerin 8 Temmuz 2023-30 Eylül 2023 tarihleri arasında yasaklanması ve gerekli diğer tedbirlerin uygulanması kararı alındı.

Isparta İli sınırları dâhilinde olup karar ekindeki listede yer alan Orman Parkları ile Milli Park ve Tabiat Parkları haricindeki ormanlık alanlara; görevliler, arıcılar, çobanlar, Avbis sistemine kayıtlı olup izin verilen günlerde avcılar, ayrıca av turizm çerçevesinde Milli Parklar Şube Müdürlüğünce izin verilen av organizasyonları haricinde girişler 08 Temmuz-30 Eylül 2023 tarihleri arasında yasaklandı.

Kararın Isparta sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanacağı bilgisi paylaşılırken karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacağı bildirildi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli'nde Orman  Yangını
Yerel

Korkuteli'nde Orman Yangını

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesi Domur Çukuru mevkiinde hayvan üretim çiftliğinde ormanlık alanın yanında çıkan yangında 60 dönümlük çalılık yandı.

Antalya Kemer'de Korkutan Yangın
Yerel

Antalya Kemer'de Korkutan Yangın

Kemer’de henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, büyümeden kontrol altına alındı.

Manavgat'ta ki Orman Yangını Şüphelileri Yakalandı
Yaşam

Manavgat'ta ki Orman Yangını Şüphelileri Yakalandı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınlarının ardından şüpheliler, güvenlik kamerası kayıtları sayesinde kısa sürede yakalandı. Yangını alkolün etkisiyle başlattıklarını itiraf eden şüpheliler tutuklandı.

Bucak'ta orman yangını kontrol altına alındı
Yerel

Bucak'ta orman yangını kontrol altına alındı

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonrası kontrol altına alındı.

Bucak'ta orman yangını Dumanlar sonrası ekipler seferber oldu
Yerel

Bucak'ta orman yangını Dumanlar sonrası ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangını sonrasında ekipler seferber oldu. İşte detaylar...

Burdur'da yangın 2 gün sonra söndürüldü
Yerel

Burdur'da yangın 2 gün sonra söndürüldü

Burdur'un Altınyayla ilçesinde bulunan ve 2018 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilen Karanlık Dere Kanyonu'nda çıkan orman yangını, 2 gündür süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı.