Antalya / Muratpaşa

İklim krizine karşı harekete geçme vakti

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, +0.5 Akdeniz’in Geleceği başlığında gerçekleştirilen çevre çalıştayında iklim krizine karşı acil tedbirler alınması gerektiğini belirterek “Hemen uygulanacak çıktılara ulaşmak ve kamu yararının her şeyin önünde gitmesi lazım” dedi. Devamı haberimizde...

İklim krizine karşı harekete geçme vakti

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, +0.5 Akdeniz’in Geleceği başlığında gerçekleştirilen çevre çalıştayında iklim krizine karşı acil tedbirler alınması gerektiğini belirterek “Hemen uygulanacak çıktılara ulaşmak ve kamu yararının her şeyin önünde gitmesi lazım” dedi.
Muratpaşa Belediyesi, iklim krizine dikkat çekmek için başlattığı “+0.5 Akdeniz’in Geleceği” çalıştayının üçüncüsünü ‘Yeşile Dönmek’ temasıyla Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde topladı. Bu yıl sembolü koruma altındaki kum zambağı olan çalıştayda ilk gün oturumları Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun konferansı, gazeteci ve yazar Mehveş Evin moderatörlüğünde ‘İklime Dirençli Bir Gelecek İçin Yeşile Dönmek’ ve ‘Yeşil Gelecek İçin İklim Dostu İşler’ panelleriyle sona erdi. Çalıştayın ikinci gününün açılışına ise Belediye Başkanı Ümit Uysal katıldı. Uysal, konuşmasında gelecek nesillerin çevre olanaklarının giderek kısıtlanacağına dikkat çekti. Antalya’nın Manay Gölü’nün sadece 50 yıl içinde kuruduğunu ve ovaya dönüştüğünü dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi: “İklim değişikliğini, herkes kendi yaşantısıyla, çocukluğuyla kıyasladığında çok somut biçimde görebiliyor. Bu hızlanma, büyük bir tedirgin edici süreç. Buna çok acil tedbirler alınması gerekiyor. Hemen uygulanacak çıktılara ulaşmak ve kamu yararının her şeyin önünde gitmesi gerekiyor. Eylem planına dönüşmesi gerekiyor. Çalıştayımızı da bu sürece katkı vermesi amacıyla başlattık.” 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Muratpaşa'da Çalıştaydan değerlendirme bildirgesi
Yerel

Muratpaşa'da Çalıştaydan değerlendirme bildirgesi

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen Çalıştay bildirgesinde 'Yerel yönetimler gıda üretim-tüketim zincirine girmeli' denildi.

Batman Valiliği ve TİGAD organizesinde  İnternet Gazetecileri  Batman'da Buluşacak
Türkiye

Batman Valiliği ve TİGAD organizesinde İnternet Gazetecileri Batman'da Buluşacak

Türkiye deki İnternet Gazetecilerini bir çatı altında toplayan ilk dernek olan TİGAD Gazeteciler Derneği Nevşehir, Kayseri ve Aksaray’dan sonra İnternet gazetecilerini Batman’da bir araya getirecek.

Antalya Baraj Ortaokulu, Learn Through Upcycling Projesiyle 12 Uluslararası Okulla İş Birliği Yapıyor
Yerel

Antalya Baraj Ortaokulu, Learn Through Upcycling Projesiyle 12 Uluslararası Okulla İş Birliği Yapıyor

Antalya Baraj Ortaokulu, "Learn Through Upcycling" projesi kapsamında Türkiye'den 5 okul, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Romanya’dan 1 okul ve Lübnan’dan 2 okul olmak üzere toplam 12 okulla ortaklığını başlattı.

 Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel'den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Açıklaması
Türkiye

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel'den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Açıklaması

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel Tüm basın çalışanlarının 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, gazetecilik mesleğini icra ederken yaşamını yitirenleri saygı ve minnetle anıyorum.

Antalya ATİK'ten Protokol Ziyaretleri
Yerel

Antalya ATİK'ten Protokol Ziyaretleri

Yeni yapılanması ile dikkat çeken, Uluslararası İşbirliği Konseyi (ATİK) Antalya İl Başkanlığı, ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin, ATİK Antalya Başkanı Erdoğan Budak ve Yönetim Kurulu ile birlikte, Antalya'da protokol ziyaretleri gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Zorlu Töre  Türk Devletlerinde Eğitim Birliğinin Önemi Üzerine Konuştu
Dünya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Zorlu Töre Türk Devletlerinde Eğitim Birliğinin Önemi Üzerine Konuştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Gazi Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) tarafından Antalya'da düzenlenen 15’inci Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’na katıldı.