Ankara

EYT'de ilk maaşın ödeneceği tarih netleşti!

Milyonların beklediği EYT'de erteleme gündeme geldi. Yeni erteleme kararı geldi, ilk maaşın yatacağı tarih değişti.

EYT'de ilk maaşın ödeneceği tarih netleşti!

Milyonların beklediği EYT'de erteleme gündeme geldi. Yaş nedeniyle emekli olamayan EYT'li vatandaşlar için yasa tasarısı Meclis'e geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen EYT'de yaş şartı kalkacaktı. Ancak Kahramanmaraş'ı ve 10 ili sarsan depremler nedeniyle Meclis çalışmalarına ara verilmişti. Yeni erteleme kararı geldi, ilk maaşın yatacağı tarih değişti.

EYT’de bir erteleme daha olacağı netleşti. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrasında TBMM çalışmalarına ara verilmişti. Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen EYT düzenlemesi de beklemeye alındı.

Meclis’in çalışmalarının yeniden başlamasıyla EYT’nin yasalaşması, ilk maaşların Mart'ta yatırılması bekleniyordu.

EYT'DE SON DÜZLÜĞE GİRİLDİ

Meclis’te üçüncü aşamada bulunan EYT düzenlemesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçmişti. Yasalaşma süreci için Genel Kurul’daki görüşmelerin tamamlanması ve yasanın onaylanması gerekecek.

Yasa geçtikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulacak. Düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte EYT’liler emeklilik başvurusunda bulunabilecek.

Normal şartlarda yasanın Şubat ayında onaylanması ve ilk maaşların Mart ayında yatacağı düşünülüyordu. Ancak ülkemizde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle milletvekilleri ve bakanlar bölgeye akın etti. Türkiye depremzedelere yardıma koşarken, arama kurtarma çalışmalarından gelecek umutlu haberler beklendi.

Sosyal medyada ise EYT’nin erteleneceği veya iptal edileceği yönünde iddialar gündeme gelmişti. EYT’de erteleme iddiaları nedeniyle gözler Meclis’in açılacağı tarihe çevrilmişti.

TARİH DEĞİŞTİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Meclis çalışmalarına bir hafta daha ara verileceğini duyurdu. Milletvekillerinin birçoğunun deprem bölgesinde olması dolayısıyla, siyasi partiler arasında yapılan anlaşmayla TBMM çalışmalarına 28 Şubat’a kadar ara verildi.

Bu durum EYT’de bir kez daha erteleme anlamına geliyor. Yeni takvime göre, EYT yasasının Mart ayında Meclis’ten geçmesi ve Resmi Gazete’de yayımlanması söz konusu olabilecek.

Böylelikle emeklilik başvuruları ve onay süreçlerinin ardından ilk maaşın ödenmesi Nisan ayına kalabilir. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan takvime ilişkin bilgi paylaşılması bekleniyor.

Antalya'da artan kira fiyatları başkanı isyan ettirdiAntalya'da artan kira fiyatları başkanı isyan ettirdi

Başkanı İsmail Çağlar, Antalya’da yükselen kira fiyatlarına sitem ederek bir dizi önlem aldıklarını belirterek artış nedeniyle isyan etti.
Deprem sonrası salgın hastalıkları önlemenin yollarıDeprem sonrası salgın hastalıkları önlemenin yolları

Genellikle büyük depremlerin ardından afet bölgelerinde ortaya çıkan bulaşıcı hastalıklar saygına yol açabiliyor.
 
Depremde yıkılan, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 156 binDepremde yıkılan, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 156 bin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 507 bin bağımsız bölümden oluşan 156 bin binayı yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettiklerini söyledi.
 
Deprem bölgesinde yeni travmalar yaşanabilir uyarısı!Deprem bölgesinde yeni travmalar yaşanabilir uyarısı!

Uzmanlar, deprem sonrasındaki 3 ile 30 gün arasında değişen sürede kişide akut stres reaksiyonları görülebileceğini ifade ettiler.
 
Afet sonrasında psikolojik sağlamlığa dikkat edilmeliAfet sonrasında psikolojik sağlamlığa dikkat edilmeli

Yaşanan 'Asrın felaketini'nin ardından uzman isim, Afet sonrasında psikolojik sağlamlığa dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

İbn-i Sina'nın Bin Yıl Öncesinden Gelen İncir ve Zeytinyağı Karışımı! Sağlığınıza Işık Tutuyor
Yaşam

İbn-i Sina'nın Bin Yıl Öncesinden Gelen İncir ve Zeytinyağı Karışımı! Sağlığınıza Işık Tutuyor

İbn-i Sina'nın önerdiği bin yıllık formül! İncir ve zeytinyağı karışımı, sindirimden bağışıklık sistemine, kanser önlemeden cilt sağlığına kadar pek çok alanda fayda sağlıyor. Günde 2 kez tüket, sağlığın için bu etkili karışımın avantajlarından yararlan!

Bucak Keçili Köyü'nde Merhum Ramazan Gümüş adına Zeytin Fidanları Toprakla Buluştu
Yerel

Bucak Keçili Köyü'nde Merhum Ramazan Gümüş adına Zeytin Fidanları Toprakla Buluştu

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Keçili Köyü'nde zeytin fidanı dikimi tamamlandı. 275 dekarlık alanda 8200 adet zeytin fidanı toprakla buluştu. Detaylar haberimizde...

30 ton aldılar! Hedef 50 ton zeytinyağı almak
Yerel

30 ton aldılar! Hedef 50 ton zeytinyağı almak

Koçarlı Tariş Zeytinyağı Kooperatifi, az olan zeytin mahsulüne rağmen ortaklarını korumayı amaçlıyor. Tüccarlardan daha yüksek fiyatlarla zeytinyağı alarak ortaklarına destek olmayı planlıyor.

2024 asgari ücreti için bekleyiş devam ediyor
Yerel

2024 asgari ücreti için bekleyiş devam ediyor

2024 asgari ücreti için son toplantı bu hafta yapılacak. Bu hafta Emekliler, işçiler, EYT'liler ve emekli olmak isteyenleri yakından ilgilendiren kararlar bekleniyor...

O il yetişmesi tüm ülkeyi şoke etti! Herkes nasıl olur diye soruyor
Yaşam

O il yetişmesi tüm ülkeyi şoke etti! Herkes nasıl olur diye soruyor

Türkiye'nin batısında üretilen fakat Türkiyenin göbeğinde yetişen ağaç şaşkına çevirdi. Bu köyde deneme amacıyla ekilen zeytin ağaçları, ilçenin iklimine uyum sağlayarak yüksek verim elde etti.

Altın dolar hikaye! Yatırımcılar buna akın ediyor
İş Dünyası

Altın dolar hikaye! Yatırımcılar buna akın ediyor

Zeytinyağı fiyatları, bu yıl beklenmedik bir şekilde fırladı. İlk hasatta litre başına 100 lira seviyelerinde olan zeytinyağının fiyatı, şu anda 200 ile 550 lira arasında değişiyor.