İbn-i Sina'nın Bin Yıl Öncesinden Gelen İncir ve Zeytinyağı Karışımı! Sağlığınıza Işık Tutuyor

İbn-i Sina'nın önerdiği bin yıllık formül! İncir ve zeytinyağı karışımı, sindirimden bağışıklık sistemine, kanser önlemeden cilt sağlığına kadar pek çok alanda fayda sağlıyor. Günde 2 kez tüket, sağlığın için bu etkili karışımın avantajlarından yararlan!

İbn-i Sina'nın Bin Yıl Öncesinden Gelen İncir ve Zeytinyağı Karışımı! Sağlığınıza Işık Tutuyor

bn-i Sina'nın bin yıl öncesinden günümüze ışık tutan incir ve zeytinyağı karışımı, birçok hastalığa doğal çözüm sunuyor. İncirin lifleri, antioksidanlar ve zeytinyağının sağlığa olan olumlu etkilerini içeren bu karışım, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemini düzenler, kanser riskini azaltır, cilt sağlığını korur. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği tarif ve karışımın faydaları!

İbn-i Sina'nın incir ve zeytinyağı karışımı, bin yıl öncesinden günümüze ışık tutarak, pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan etkili bir formüldür. Günümüzde de hala önerilen bu karışım, sağlık alanında önemli bir yere sahiptir.

İncir ve zeytinyağı karışımının sağlık üzerindeki olumlu etkileri, İbn-i Sina'nın döneminden bu yana bilinmektedir. İncir, içeriğindeki lifler, antioksidanlar ve vitaminler sayesinde sindirim sistemini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda enerji verir

Aksam.com.tr'deki habere göre; İbn-i Sina hazırladığı karışımlar sayesinde pek çok hastalığa ilaçsız tedavi yöntemi bulmuştur. Kısa sürede etkisi görülebilen karışımlar, sağlık sorunu yaşayanlar için oldukça sık tüketiliyor. İbn-i Sina incir ve zeytinyağı karışımını da bin yıl öncesinden yazarak, sağlık problemi çekenlere umut olmuştu.

İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMININ FAYDALARI

İncir ve zeytinyağı karışımı pek çok sağlık sorununa çözüm oluyor. İbn-i Sina'nın önerdiği tarif günümüzde de sıklıkla kullanılıyor. İşte İbn-i Sina formülünün faydaları...Astım ve solumun rahatsızlıklarının komplikasyonlarını azaltır.

· Bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserli hücrelere karşı güçlenme sağlar. Ayrıca kanserli hücrelerin oluşumunda önleyici etki sağlar.

· İncir, bağırsakları hareketlendirir ve kabızlık riskini azaltır. Bunun yanı sıra vücuttaki yağ yakma oranını arttırır. Mide sağlığını destekleyerek ülser ve reflü gibi hastalıklara yakalanmayı zorlaştırır.

· Güçlü antioksidanlar içerdiğinden dolayı bu karışım vücudu temizleme etkisi de görür.

· Karışımın meme kanserini önleyici etkisi de bulunuyor.

· Kanın dengesini koruyor ve kalp sağlığını olumlu yönde destekliyor.

· Cilt sağlığını korumaya yardımcı olur.

· Kas ve kemik yapılarını güçlendiriyor.

İBN-İ SİNA'NIN ÖNERDİĞİ KARIŞIMIN TARİFİ

İbn-i Sina'nın önerdiği tarif, pek çok hastalığa şifa kaynağı oluyor. İnsan sağlığı açısından önem teşkil eden karışım, İbn-i Sina tarafından bin yıl önce açıklandı. Günümüzde de pek çok uzman tarafından sıklıkla öneriliyor. İşte İbn-i Sina'nın reçete tarifi;

Malzemeler: 250 gram kuru incir ve 1 litre zeytinyağı.

Yapılışı: İncirler iyice yıkanır. Akabinde küp şeklinde kesilerek bir kavanozun içerisine koyulur. Üzerine zeytinyağı eklenir. Kavanoz 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza edilir. Süre tamamlandıktan sonra sabah ve akşam olacak şekilde 2 kere tüketilebilir.

kaynak: artı gerçek

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

MAKÜ'de yaşam kurtarma zinciri konuşuldu
Yerel

MAKÜ'de yaşam kurtarma zinciri konuşuldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından "Yaşam Kurtarma Zincirinde Yapılan Hatalar" konulu Konferansta, özellikle acil durumlarda hastalara yapılan ilk yardım müdahalelerinin önemi ve yaşam kurtarma zincirinin nerede koptuğu gibi konular ele alındı.

 Afyonkarahisar’da zincirleme trafik kazası
Yerel

Afyonkarahisar’da zincirleme trafik kazası

Afyonkarahisar’da 4 otomobil ile bir motosikletin karıştığı zincirleme trafik kazası maddi hasarla atlatıldı.

Karacaören mevkiinde tır ve 2 otomobil çarpıştı
Yerel

Karacaören mevkiinde tır ve 2 otomobil çarpıştı

Antalya Isparta karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. İşte detaylar...

Manavgat Zincirleme Kaza: 3 Otomobil Karıştı, 1 Yaralı
Yerel

Manavgat Zincirleme Kaza: 3 Otomobil Karıştı, 1 Yaralı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 3 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 1 kişi yaralandı.

Burdur Bucak'ta zincirleme trafik kazası
Yerel

Burdur Bucak'ta zincirleme trafik kazası

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi yaralandı. İşte detaylar...

Bucak'ta feci çarpışma; 5 yaralı
Yerel

Bucak'ta feci çarpışma; 5 yaralı

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. İşte detaylar..