Antalya

Erdoğan'dan milyonları ilgilendiren asgari ücret açıklaması

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı için ikinci görüşme 19 Haziran'da yapılacak. Asgari ücret hakkında konuşan Erdoğan, asgari ücretin tüm tarafların içine sineceğini belirtti. Asgari ücretle birlikte memur maaşı ve yaşlı aylıklarının ödemesine ilişkin de açıklamada bulundu.

Erdoğan'dan milyonları ilgilendiren asgari ücret açıklaması

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını istişare etmek üzere 19 Haziran'da ikinci toplantısını yapacak. 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret zammıyla ilgili süreç devam ediyor.

Ayrıca kabine toplantısının ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan da asgari ücret açıklaması geldi. Erdoğan maaşlardaki artış ve görüşmelere ilişkin önemli ifadeler kullanırken "Tüm tarafların içine sinecek bir sonuca ulaşılacak" dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN İKİNCİ GÖRÜŞME: TARİH BELLİ

Asgari ücrette ikinci tur görüşmelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki ikinci toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI 7 MİLYON ÇALIŞANI İLGİLENDİRİYOR

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki ikinci toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 8 BİN 506 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirası brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

ASGARİ ÜCRET SON İKİ YILDA NE OLDU?

2021 yılı ocak ayında brüt 3 bin 577 lira net 2 bin 825 lira olan asgari ücret 2022 ocak ayında brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira oldu. Brüt ücretteki artış yüzde 39.9, net ücretteki artış ise yüzde 50.51 oldu. 2022 yılı temmuz ayında asgari ücret yüzde 29.31 oranında artışla brüt 6 bin 471, net 5 bin 50 0liraya çıktı.

2022 ocak ayında ise temmuz ayına göre yüzde 54.66'lık artışla brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira oldu. Asgari ücret ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 100, 2021 yılı ocak ayına göre de yüzde 180 oranında arttı.

YÜZDE 30 KRİTİK EŞİK

İşte asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamlar:

*Yüzde 30 zamda net ücret 11 bin 57 lira, brüt ücret 13 bin 10 lira.
*Yüzde 35 zamda net ücret 11 bin 483 lira, brüt ücret 13 bin 510 lira.
*Yüzde 40 zamda net ücret 11 bin 908 lira, brüt ücret 14 bin 11 lira.
*Yüzde 45'lik bir zamda net ücret 12 bin 333 lira, brüt ücret 14 bin 503 lira.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan da kabine toplantısı sonrasında asgari ücret ve diğer maaş artışlarıyla ilgili açıklamalar geldi. Erdoğan şunları söyledi:

DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bundan sonra da çiftçimizi Üreticimizi köylümüzü desteklemeye devam edeceğiz.Türkiye'nin kalkınmasını omuz veren kim varsa hiçbir ayrım yapmadan tüm imkanlarımızda yanında olacağız Biz bu milletin efendisi değil hizmetkarıyız.Aramızdaki fark bu ülkemize on yıllar boyunca hizmet etmiş emeklerimizi enflasyona ezdiremeyeceğiz. Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesini erkene alıyor toplam 1 milyon 400 bin kardeşimizi kurban bayramından önce sevindiriyoruz.

ASGARİ ÜCRET İÇİN ÇALIŞIYORUZ: TÜM TARAFLARIN İÇİNE SİNECEK

Sadece haziran ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 19 milyar TL ödeme gerçekleştireceğiz. Geçen haftaki açıklamamız sonrasında asgari ücret Komisyonumuz çalışmalarına başladı. Görüşmeler yapıcı bir zeminde ilerliyor. İnşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir netice ulaşacağımıza inanıyorum.

MEMUR MAAŞLARI...

Memur maaş artış oranlarıyla ilgili meclis sürecini yakında başlatıyoruz. Grubumuzun meclisin takdirine sunacağı ilk hususlardan biri bu olacaktır.

YOL HARİTAMIZI PAYLAŞACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet beyi(Yılmaz) hükümet programımızı hazırlamak üzere görevlendirdik. 12. Kalkınma planımızdan orta vadeli programa, yıllık programdan yatırım programına kadar yol haritamızı milletimizle paylaşacağız. Biz hep ahdine ve kavline sadık bir yönetim olarak tebarüz ettik. Seçimlerde önüne gelene bol keseden vaat dağıtıp yetki alınca unutanlardan olmadık. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığımızdan beri 30 senedir bu durumuzu korumayı başardık.İnşallah gelecek 5 sene boyunca milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmekte kararlıyız.

kaynak: Sabah

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Asgari Ücret Yüzde 34 Zamlandı
Türkiye

Asgari Ücret Yüzde 34 Zamlandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısının ardından yapılan açıklamada, asgari ücretin yüzde 34 artırıldığı belirtildi.

Asgari ücrette son durum! toplantı tamamlandı
Türkiye

Asgari ücrette son durum! toplantı tamamlandı

Asgari ücret görüşmelerinde rakam belirsizliği sürüyor. Sendika toplantısı sonucunda karar açıklanacak. İşçiler zam beklentisinde.

Kritik eşiğin belirlendiği asgari ücret ne kadar olacak
Türkiye

Kritik eşiğin belirlendiği asgari ücret ne kadar olacak

Asgari ücret zammı için gündemde hareketliliğin başlaması ile birlikte, asgari ücret zammı için dün ilk toplantı yapıldı. Asgari ücret ara zammı ne kadar olacak ? İşte asgari ücret zammı ile oluşacak net ve brüt rakamlar...

CHP, asgari ücret için zam talebini açıkladı
Türkiye

CHP, asgari ücret için zam talebini açıkladı

Asgari ücret zammının gündeme gelmesi ile birlikte CHP kanadından, asgari ücret zammına dair rakam geldi. Asgari ücret ara zammının 12 bin 751 TL ile 14 bin TL arasında olması gerektiği ifade edildi.

Asgari ücret zammı ne olacak ? Milyonların merakla beklediği toplantı bugün
Türkiye

Asgari ücret zammı ne olacak ? Milyonların merakla beklediği toplantı bugün

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı için tespit komisyonu toplantısı bugün yapılacak. Komisyonda işçi, işveren ve hükümetten temsilciler yer alacak. İşte detaylar...

Asgari ücret zammı için masada 3 formül
Yerel

Asgari ücret zammı için masada 3 formül

Yeni kabinenin belirlenmesinin ardından, ilk çalışma ekonomi yönünde olacak. Peki milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret ne olacak ? İşte masadaki 3 formül...