Antalya

Emeklilerin dikkatine! Açıklamalarla zam kesinleşti

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bayram ikramiyeleri için artış beklentisi sürüyor. Kurban Bayramında bayram ikramiyesine zamma kesin gözüyle bakılıyor. İşte detaylar...

Emeklilerin dikkatine! Açıklamalarla zam kesinleşti

28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur için geri sayım sürerken, seçimde yarışacak adaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun vaatleri heyecan yaratmaya devam ediyor.

Emeklinin bayram ikramiyeleri için zam sinyali veren Erdoğan'ın düşündüğü rakamın 3 bin TL olduğu kulislerde konuşulurken, Kılıçdaroğlu ise "Kurban Bayramı'nda 8 bin 500 lira ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık fark da ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak" vaadinde bulunmuştu.

Milyonlarca emekli yılın ikinci bayram ikramiyesini almak için Kurban Bayramı'nı beklerken hesaplara yatacak rakamı biraz daha seçimin sonucu belirleyecek gibi.

ERDOĞAN: RAKAMI DAHA DA YUKARI ÇIKARACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ikramiyeleri için zam sinyali verirken, son yaptığı açıklamada "Emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık, şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU: İKRAMİYE ASGARİ ÜCRET TUTARINDA OLACAK

Seçimde yarışacak iki adaydan biri olan Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise hesaplara yatacak bayram ikramiyesi için "Kurban Bayramı'nda 8 bin 500 lira ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık fark da ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak" diye konuşmuştu.

KULİSLERDE KONUŞULAN İDDİAYA GÖRE...

2018 yılında hayata geçen emekliye bayram ikramiyesi uygulaması aradan geçen 5 yıl içinde yüzde 100 zamlanarak mevcut ikramiye tutarını 2 bin liraya kadar çıkardı. Ankara kulislerinde konuşulan son iddiaya göre AK Parti'nin bayram ikramiyesindeki hedefi 2 bin lirayı 3 bin liraya çıkarmak. Kılıçdaroğlu ise seçimi kazanması halinde emeklilere asgari ücret tutarında ikramiye dağıtacağının sözünü verdi.

sondakika

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

En Düşük Emekli Maaşları Yetersiz, Adaletsizlik Yaratıyor
Yerel

En Düşük Emekli Maaşları Yetersiz, Adaletsizlik Yaratıyor

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada, 2024'ün emekliler yılı olacağı iddialarına karşı çıkarak, en düşük emekli aylıklarının yetersiz olduğunu ve adaletsizlik yarattığını belirtti.

Emekli maaşlarına ek zam yolda!
Yerel

Emekli maaşlarına ek zam yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla emekli maaşlarına ek zam için çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar sonucunda emekli maaşlarına nasıl bir artış yapılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Enflasyon farkı memur ve emeklinin maaşını nasıl etkileyecek?
İş Dünyası

Enflasyon farkı memur ve emeklinin maaşını nasıl etkileyecek?

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı da belli oldu. Memur ve memur emeklisi ocak ayında alacakları yüzde 15'lik zamma şimdiden enflasyon farkı almaya hak kazandı.

Emekli maaşlarına düzenleme talimatı
Türkiye

Emekli maaşlarına düzenleme talimatı

Emekli aylıklarına yapılan temmuz zammından memnun olmayan emekliler için Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenleme talimatı verdi. İşte detaylar...

Görüşmeler Başladı İşte Memur ve Memur Emeklilerinin Talepleri
Türkiye

Görüşmeler Başladı İşte Memur ve Memur Emeklilerinin Talepleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri başladı. Memur-Sen'in talepleri, 2024-2025 yıllarında toplamda yüzde 110 zam içeriyor.

Emekli maaşlarına zam sonrası gözler yanı aylıklarda
Türkiye

Emekli maaşlarına zam sonrası gözler yanı aylıklarda

Emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 17 Temmuz'dan itibaren yeni aylıklarını hesaplarında görecek.