Burdur

Emekli maaşlarına ek zam yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla emekli maaşlarına ek zam için çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar sonucunda emekli maaşlarına nasıl bir artış yapılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Emekli maaşlarına ek zam yolda!

Emekli maaş zammı ve emekli Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin gündeminde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliye ek zam düzenlemesine yeşil ışık yakarken konuya ilişkin bir açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Bakan Şimşek ""En düşük emekli maaşı için Cumhurbaşkanımız bize talimatı verdi. Konu hakkında çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. İşte 2023 En düşük emekli maaş zammına ilişkin son dakika gelişmeleri...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ YOLDA!

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Memurlarla müzakereler yapıldı, işçilerimizle de yılın başında bağlanmıştı. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme diye bir ilkemiz var. En düşük emekli maaşı alanların durumunun iyileştirilmesine yönelik, Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu o çalışmaları yapıyoruz. O konuda çok netiz.

Çalışanımızın yanındayız, çalışanlarımız çok değerli. Emeklilerimiz çok değerli. Ama ülkenin imkanları çerçevesinde hareket etmemiz lazım. Zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzyılın felaketi yaşanmış. Felaketin yaralarını sarmayı önceliklendirmeyi, eminim 86 milyonun tamamı istiyor." ifadelerini kullandı.

"KİMSEYİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Bakan Şimşek "Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Ama önümüzdeki dönemde çalışanlarımızın, alın gücünü artırmanın tek yolu enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmektir. Olmazsa olmaz ön koşul fiyat istikrarıdır.

Çalışanlarımızın alım gücünü nasıl koruruz? Enflasyonu düşürerek koruruz. Enflasyon yüksekkten oynaklığı artıyor, tahmini zorlaşıyor. Firmaların planlaması da zorlaşıyor. Enflasyonla mücadele topyekün destek verilmesi gereken bir programdır.

Önümüzdeki dönemde sabırla bu programı uygulamamız lazım. Bunun için bir takım maliyetler olacak. Kolay olmayacak." dedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI TARİH VERDİ!

Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşı ek zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, enflasyon farkının yansımasının memur emeklilerinin maaşlarında göreceğini, diğer emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceklerinin altını çizdi. Yılmaz, emekli ara zammı çalışmalarını yıl sonuna kadar sonuçlandırmayı öngördüklerini açıkladı.

EMEKLİYE 3. İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Bilindiği üzere, emeklilere Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'nda olmak üzere yılda iki defa 2 bin lira emekli bayram ikramiyesi veriliyor. Kulislerde konuşulanlara göre, Cumhuriyet'in 100. yılına özel, tek seferlik emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ikramiye verilmesiyle ilgili çalışma yürütülüyor.

Habertürk Ankara Bürosu'na mevcut iddiaları değerlendiren yetkililer, emekli ikramiyesinin şu anda gündemde olmadığını belirtti. Öte yandan, ikramiyeyle ilgili çalışma yapıldığı bilgisine ise resmi makamlardan doğrulama gelmedi.

Ancak önümüzdeki günlerde konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir. Yetkililer tarafından açıklama yapıldığında veya karar alındığında haberimizde paylaşacağız.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Macaristan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak emekli zammı ile ilgili olarak şunları söylemişti;

"Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamanlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız."

BİNALİ YILDIRIM'DAN KRİTİK AÇIKLAMA!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ise açıklama yaparak, düzenleme için tarih verdi. Yıldırım, memur maaş zamlarıyla ilgili, "Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak" dedi.

Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Emekli maaşlarını 2 bin 500'den 7 bin 500'e kadar çıkarmış olsak da yüksek enflasyon karşısında yetersiz kaldı. En düşük memur maaşı 2 katına çıktı, asgari ücret 11 bin 400 TL oldu. Burada en düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız zayıf kaldı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan da ipuçlarını verdi. Benim edindiğim bilgilere göre de Meclis açılır açılmaz özellikle emekliler için 7 bin 500 TL alanlar başta olmak üzere bütün emeklilerle ilgili ciddi bir iyileştirme yapılacak."

Şu anda tatilde olan TBMM 1 Ekim'de açılıyor.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIKLARI NE KADAR ARTACAK?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberi şu şekilde; Yılsonuna kadar bir kanun değişikliği yapılmadığı takdirde SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ocak ayında sadece 2023’ün temmuz – aralık dönemindeki enflasyon oranında artacak.

2023 yılı enflasyonu yüzde 62 olursa temmuz – aralık dönemindeki enflasyon yüzde 35.25 olacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları da bu oranda artacak.

Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca emeklilerin aylıklarında ilave artışa ilişkin bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışma çerçevesinde kanun değişikliği yapılarak 6 aylık enflasyon oranının üzerinde bir artış yapılması bekleniyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yönelik bu ilave artışın ocak ayında yürürlüğe girecek şekilde hayata geçirileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

En Düşük Emekli Maaşları Yetersiz, Adaletsizlik Yaratıyor
Yerel

En Düşük Emekli Maaşları Yetersiz, Adaletsizlik Yaratıyor

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada, 2024'ün emekliler yılı olacağı iddialarına karşı çıkarak, en düşük emekli aylıklarının yetersiz olduğunu ve adaletsizlik yarattığını belirtti.

Enflasyon farkı memur ve emeklinin maaşını nasıl etkileyecek?
İş Dünyası

Enflasyon farkı memur ve emeklinin maaşını nasıl etkileyecek?

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı da belli oldu. Memur ve memur emeklisi ocak ayında alacakları yüzde 15'lik zamma şimdiden enflasyon farkı almaya hak kazandı.

Emekli maaşlarına düzenleme talimatı
Türkiye

Emekli maaşlarına düzenleme talimatı

Emekli aylıklarına yapılan temmuz zammından memnun olmayan emekliler için Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenleme talimatı verdi. İşte detaylar...

Görüşmeler Başladı İşte Memur ve Memur Emeklilerinin Talepleri
Türkiye

Görüşmeler Başladı İşte Memur ve Memur Emeklilerinin Talepleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri başladı. Memur-Sen'in talepleri, 2024-2025 yıllarında toplamda yüzde 110 zam içeriyor.

Emekli maaşlarına zam sonrası gözler yanı aylıklarda
Türkiye

Emekli maaşlarına zam sonrası gözler yanı aylıklarda

Emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 17 Temmuz'dan itibaren yeni aylıklarını hesaplarında görecek.

Emeklilerin Bayram İkramiyesi ve Aylık Ödemeleri Başladı
Türkiye

Emeklilerin Bayram İkramiyesi ve Aylık Ödemeleri Başladı

Emeklilerin bayram ikramiyesi ve aylıkları bugün yatmaya başladı, toplamda 14,4 milyon emekliye 25,7 milyar lira ödenecek.