Emekliler üzgün! Alım gücü yerlerde! Emekliler zam bekliyor!

Enflasyon nedeniyle alım gücünde düşüş yaşayan emekliler, Temmuz ayında en az %25 zam talep ediyor. İşte detaylar...

Emekliler üzgün! Alım gücü yerlerde! Emekliler zam bekliyor!

Emekliler, Enflasyon Nedeniyle Maaşlarının Alım Gücünün Düştüğünü Belirtiyor

Türkiye'deki emekliler, enflasyonun etkisiyle maaşlarının alım gücünün azaldığını ifade ediyor. Temmuz ayında maaşlarına en az %25 zam talep ediyorlar. Son beş ay içinde, en düşük emekli maaşı yüzde 22,33 oranında eriyerek 8 bin 175 liraya geriledi. Ekonomi uzmanları, maaşlara zam yapılmamasının gelir dağılımındaki dengesizlikleri daha da artırabileceği konusunda uyarıyorlar.

En Düşük Emekli Aylığının Alım Gücü 8 Bin 175 Liraya Düştü

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, yılın ilk dört ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yüzde 18.72 artış gösterdi. Merkez Bankası'nın yaptığı anket sonuçlarına göre, TÜFE'nin bu ay içinde yaklaşık yüzde 3.04 oranında daha artması bekleniyor. Emekliler, haklarını aramak amacıyla mitinglere katılarak, sadece beş ay içinde alım güçlerinin yüzde 22.33 oranında azaldığını dile getiriyor. Ocak ayında 10 bin lira olan en düşük emekli maaşı, günümüzdeki alım gücüyle 8 bin 175 lira seviyesine geriledi.

Temmuz Ayında Beklenen Artış

Temmuz ayında, TÜİK tarafından hesaplanan enflasyon oranları dikkate alındığında, en düşük emekli aylığının yüzde 25 civarında bir artışla 12 bin 500 lira seviyesinin üzerine çıkarılması gerektiği öngörülüyor. Ayrıca, 12 bin 920 lira olan en düşük memur emekli maaşının alım gücünün de 10 bin 562 liraya düşeceği tahmin ediliyor.

Emekliler, maaşlarının enflasyon karşısında erimesini önlemek için en az yüzde 25 oranında bir zam yapılmasını talep ediyorlar. Bu taleplerini duyurmak için çeşitli mitingler düzenliyor ve yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Ekonomi uzmanları ise, emekli maaşlarına yapılacak bir artışın, gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesine yardımcı olacağını belirtiyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Emeklilerin yüzü gülecek! Yıllardır ücret ödeniyordu
Yerel

Emeklilerin yüzü gülecek! Yıllardır ücret ödeniyordu

Ziraat Bankası, emekli maaşını bankaya taşıyan emeklilere ücretsiz HGS etiketi, indirimli kiralık kasa, yüksek faizli mevduat ve ücretsiz havale/EFT/FAST işlemleri gibi birçok avantaj sunuyor. Hemen başvurun, ayrıcalıklardan faydalanın!

Emekliye zam geliyor! Emekli maaşı ne kadar oldu
Yerel

Emekliye zam geliyor! Emekli maaşı ne kadar oldu

Yaklaşık 4 milyon emekliyi ilgilendiren kritik toplantı bugün Beştepe'de gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve bakanlar kurulu üyeleri, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması için bir araya gelecek. Zam Temmuz maaşlarına yetiştirilmeye çalışılacak.

Emeklileri sevindiren haber
Yerel

Emeklileri sevindiren haber

AK Parti, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması için çalışma başlattı. Düzenlemenin temmuz ayı içinde Meclis'ten geçmesi bekleniyor. Peki kim ne kadar alacak? #EmekliMaaşları #Zam #AKParti #Milletvekili #Cumhurbaşkanı #TÜİK #Ekonomi #ÇalışmaVeSosyalGüvenlikBakanlığı #VedatIşıkhan #SelçukGülten

Emekliler için 3 bakanlıktan düzenleme!
Yaşam

Emekliler için 3 bakanlıktan düzenleme!

Emekliler için yüzde 20 indirimli otobüs bileti uygulamasında yaşanan sorunlar gideriliyor. 3 bakanlığın ortak çalışmasıyla, emekli kimlik numarası üzerinden belgelendirilecek.

Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak
Yaşam

Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak

Yükselen enflasyonla birlikte geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerin gözleri yapılacak olan emekli maaşları zammına çevrildi. İlk 6 aylık enflasyon oranı ile emekli maaşlarına yapılacak zam netleşecek.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Detaylar Geldi!
Yerel

Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Detaylar Geldi!

Emekli bayram ikramiyesi için tarih araştırmaları başladı. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına yatırılan bayram ikramiyeleri için sorgulamalar sürüyor. Peki, 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, bayramdan önce yatar mı?