Antalya / Döşemealtı

Ekolojik Kreşe Yeşil Bayrak ödülü

Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş, okul öncesi, ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan Uluslararası Eko-Okullar programı çerçevesinde ilkinci kez Yeşil Bayrak ödülüne layık görüldü.

 Ekolojik Kreşe Yeşil Bayrak ödülü

Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş, okul öncesi, ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan Uluslararası Eko-Okullar programı çerçevesinde ilkinci kez Yeşil Bayrak ödülüne layık görüldü. 2017 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan kreşte bugüne kadar 720 öğrenci öğrenim gördü.
Döeşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, göreve geldikten sonra yaptırdığı anketlerde vatandaşlardan gelen talepler arasında ilk sıralarda yer alan kreş ihtiyacı için hemen çalışmalara başladı. Projesini kendisi çizen ve Avrupa standartlarında eğitim vermeyi hedefleyen ekolojik kreş henüz ilk yılında 7 ülke ile ortaklaşa yürütülen Avrupa Birliği Projesi “Eco Farm Kindergartens” Ekolojik Çiftlik Kreşleri projesine seçildi. Elde ettiği başarı sayesinde Antalya’da tek Türkiye’de ise örnek proje olan Döşemealtı Ekolojik Kreş’inin başarıları sayısız ödülü beraberinde getirdi. Klasik kreş eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla çocuklara drama, müzik, boyama ve İngilizce eğitimlerinin verilirken, günlük çiftlik hayatının öğretildiği mini uygulama tarlalarında çocuklar domates, biber, kabak, salatalık, marul gibi sebzeler yetiştiriliyor. Kreşte ayrıca tavuk, horoz, eşek, tavus kuşu, tavşan, ördek ve daha bir çok hayvanın bulunduğu mini hayvanat bahçesinde doğa ve hayvan sevgisini öğretiliyor.
"Ödüller topladı"
Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen proje yarışmasında “Üst Yapı Çalışmaları” kategorisinde birinci olan Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş, yine Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Kente Önem Katanlar (KÖK) ödüllerinin de sahibi oldu. Elde ettiği başarılarla adını tüm Türkiye’ye ve AB projesi sayesinde 7 farklı ülkeye duyuran belediye kreşi üzerinde bulunan güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretiyor. Okulda ayrıca çocukların olabilecek sorunların çözümünde destek olması amacıyla bir psikolog ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak için diyetisyen görev yapıyor.
"Talep görüyor"
Çıplaklı Mahallesi'nde 3 bin 600 metrekare alan üzerine projelendirilen, kendi elektriğini kendisi üreten ve bu güne kadar 720 öğrenciyi ilk okula hazırlayan ekolojik kreş halktan yoğun talep görüyor. Hiçbir kar amacı gütmeyen ve bölgedeki kadınların çalışarak istihdama katkı sağlamaları, ev ekonomilerine destek olmaları için kurulan kreş, 3 aylık yaz tatili döneminde ise yaz okulu olarak faaliyet gösteriyor. Miniklerin eğlenerek öğrendiği kreş, hem çocuklar hem de aileleri tarafından tam not alıyor.

İHA

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Ankara su kesintisi! 03 Mayıs Ankara su kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Ankara su kesintisi! 03 Mayıs Ankara su kesintisi yaşanacak yerler

03 Mayıs Cuma Günü Ankara'da su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin.

Muğla elektrik kesintisi! 04 Mayıs  Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

Muğla elektrik kesintisi! 04 Mayıs Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Muğla'da 04 Mayıs 2024 Cumartesi Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

İzmir elektrik kesintisi! 04 Mayıs İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

İzmir elektrik kesintisi! 04 Mayıs İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

İzmir'de 04 Mayıs 2024 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? İzmir ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Isparta elektrik kesintisi! Isparta 04 Mayıs elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Isparta elektrik kesintisi! Isparta 04 Mayıs elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Isparta'da 04 Mayıs 2024 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? Isparta'da yarın elektrikler kesilecek mi? Isparta'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Burdur elektrik kesintisi! 04 Mayıs Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

Burdur elektrik kesintisi! 04 Mayıs Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Burdur'da 04 Mayıs 2024 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? Burdur ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Burdur'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Ankara elektrik kesintisi! 04 Mayıs Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!
Yerel

Ankara elektrik kesintisi! 04 Mayıs Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!

Ankara'da 04 Mayıs 2024 Cumartesi Günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik.