Isparta / Eğirdir (Eğridir)

Eğirdir Havutlu Köyü Yörük Türkmen Şöleni

HAVUTLU’DA 3 YIL SONRA HASRET SONA ERDİ. Isparta’nın Eğirdir İlçesine bağlı Havutlu Köyünde 3 yıl aradan sonra ‘Yörük Türkmen Şöleni düzenlendi.

Eğirdir  Havutlu Köyü Yörük Türkmen Şöleni

HAVUTLU’DA 3 YIL SONRA HASRET SONA ERDİ.
Isparta’nın Eğirdir İlçesine bağlı Havutlu Köyünde 3 yıl aradan sonra ‘Yörük Türkmen Şöleni’ gerçekleşti.
Bu yıl 14. sü yapılan Havutlu Köyü ‘Yörük Türkmen Şöleni’ pandemi nedeni ile 3 yıldır yapılamıyordu.
Şölene Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Nusret Baler, Eğirdir İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
İl Beyi Mustafa Küçükyaman programa katılan misafirlere teşekkür ederek, ‘3 yıldır insanlar pandemi nedeniyle dışarı çıkamıyordu. 3 yıl sonra toyumuzda yeniden buluşarak kültürümüzü, dostluğumuzu, ve çok özlediğimiz kaynaşmamızı gösterdik. Tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.’ ifadelerini kullandı.
Muhteşem bir atmosferde gerçekleşen ‘Yörük Türkmen Şöleni’nde Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, ve Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök birer konuşma yaparak yörük kültürünün yaşatılması gerektiğini söyleyerek şöleni bugünlere kadar geleneksel hale getirip düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Günün anısına Kaymakam Adem Çelik ve Protokol üyelerine hediye takdiminde bulunuldu.
Isparta dışından ve çevre İl ve İlçelerden Yörük-Türkmen Dernek Başkanları ve temsilcilerinin de katıldığı toyda Isparta Belediyesi Mehter Takımı Konseri, Yöresel Oyunlar, develer ile yapılan yörük göçü, çadırlarda tuluk ayranı ile davul ve zurnalar eşliğinde ve ikram edilen yemeklerle ‘Yörük Türkmen Şöleni’ büyük bir coşku ile 3 yıl aradan sonra gerçekleşti.
'Eğirdir Havutlu Köyü Tarihi ve Soyağacı' isimli kitabın yazarı Veli Özgüleş imzaladığı kitapları protokol üyelerine hediye etti.
Programı düzenleyen Havutlu Köyü Dernek Başkanı Mehmet Gülfidan 14. cüsü düzenlenen şölene katkı sağlayan ve katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz, dedi.
Programa uzun yıllardır ülkemizde yörük kültürünü tanıtan ve milyonlarca insana ulaşan Mevlüt Öncel ve ekibi ‘Kültür Kervanı’ Programı da çekimlerini yaparak şölenin tamamından renkli görüntüleri bir çok televizyon kanalında ve youtube kanallarında yayınlayacak.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kutü'l-Amare Zaferinin 108. yıl dönümü Kutlandı
Yerel

Kutü'l-Amare Zaferinin 108. yıl dönümü Kutlandı

Kutü'l-Amare Zaferinin 108. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programı bugün saat 10.30'da Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşti.

Başkan Mustafa Özer söz verdi Halk Ekmek Hizmete girdi
Yerel

Başkan Mustafa Özer söz verdi Halk Ekmek Hizmete girdi

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer Halk Ekmek Satış yerlerini açıkladı.

elektrik akımına kapılan Akif Dinçer hayatını kaybetti
Yaşam

elektrik akımına kapılan Akif Dinçer hayatını kaybetti

Elektrik akımına kapılan Aslen Eğirdir Ağılköy’lü olan Akif Dinçer’in evli ve 3 çocuk babası olduğu ve Eğirdir TEDAŞ İşletme Şefliği’nde görev yaptığı öğrenildi.

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer İşe Asfaltla başladı
Yerel

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer İşe Asfaltla başladı

Eğirdir merkez Sirkeci dükkanlarının yapımı sırasında bozulan yollar asfaltlanıyor.

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde yaşlılara saygı haftası programı düzenlendi
Yaşam

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde yaşlılara saygı haftası programı düzenlendi

Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Yaşlı Bakım Programı Tarafından 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası Programı Dündar Bey Medresesinde Düzenlendi.

Eğirdir’de Kadına ve Çocuğa Şiddete Şiirli Farkındalık.
Yaşam

Eğirdir’de Kadına ve Çocuğa Şiddete Şiirli Farkındalık.

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde kadına ve çocuğa yönelik duygusal ve fiziksel şiddeti önleme amacı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde şiir dinletisi düzenlenerek farkındalık oluşturuldu.