Antalya / Gazipaşa

'Dünya Süt Günü'nde öğrencilere süt ikramı

Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Dünya Süt Günü” etkinlikleri çerçevesinde ilkokul öğrencilerine süt dağıtıldı. İşte detaylar...

'Dünya Süt Günü'nde öğrencilere süt ikramı

Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Dünya Süt Günü” etkinlikleri çerçevesinde ilkokul öğrencilerine süt dağıtıldı.

“Dünya Süt Günü” nedeniyle Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından Kahyalar ilkokulunda bir etkinlik düzenlendi. ‘Süt Günü’ etkinliğinde öğrencilere süt tüketimi hakkında bilgiler verilerek, süt tüketimlerini artırmak için süt dağıtımı yapıldı.

“Her yaşta insana süt içme alışkanlığının kazandırılması ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırmalıyız “ diyen İlçe Tarım ve Orman müdürü Nazan Durak , Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nun almış olduğu karar ile 1 Haziran tarihinin tüm Dünya’da “Dünya Süt Günü” olarak kutlandığını belirtti.

Durak, sütün önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Gününde farklı ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek şunları söyledi. “Bugün aynı zamanda süt ürünlerinin sağlıklı beslenme, gıda üretimindeki yeri ile istihdama ve üretime olan katkısı hatırlatılıyor. Doğanın “Beyaz gıdası” olan süt, başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere, 7’den 70’e her bireyin bünyesi için gerekli olan tüm besinleri dengeli olarak içinde barındıran, vazgeçilmez tek besin maddesidir.”

Sütün önemi vurgulandıktan sonra Durak ve beraberindekiler tarafından Kahyalar ilkokulu öğrencilerine süt dağıtıldı.

'Dünya Süt Günü'nde öğrencilere süt ikramı'Dünya Süt Günü'nde öğrencilere süt ikramı'Dünya Süt Günü'nde öğrencilere süt ikramı

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bayram Sezgin  Trafik kazası Vefat Bucak
Yerel

Bayram Sezgin Trafik kazası Vefat Bucak

Burdur ili Bucak ilçesi Seydiköyden, Bayram Sezgin Trafik Kazasında hayatını kaybetti

Hatice Kozakoğlu vefat Bucak
Yerel

Hatice Kozakoğlu vefat Bucak

Burdur ili Bucak ilçesi Kuşbaba Köyü'nden, gitme Üzümlübel köyünde oturan Hatice Kozakoğlu hayatını kaybetti

Bucak'ta Umut Kaya Konseri Coşku Yarattı! Konser Alanı Doldu Taştı
Yerel

Bucak'ta Umut Kaya Konseri Coşku Yarattı! Konser Alanı Doldu Taştı

Burdur'un Bucak ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Umut Kaya konseriyle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kocaaliler Belediyesi'nden Yeni Hizmetler
Yerel

Kocaaliler Belediyesi'nden Yeni Hizmetler

Kocaaliler Belediyesi, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına devam ediyor. Detaylar haberimizde...

TURİB verilerine göre Hububat fiyatları ne kadar olacak?
Yerel

TURİB verilerine göre Hububat fiyatları ne kadar olacak?

Buğday hasadı Anadolu'da devam ederken piyasalarda fiyatlar yükselişe geçti. Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nın (TÜRİB) verilerine göre 20 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla ekmeklik buğday fiyatları 9.34 TL, arpa fiyatları 7.68 TL ve mısır fiyatları ise 7.92 TL'ye çıktı.

Bucak Devlet Hastanesi Hemşiresi Yasemin Vicir 'Yılın Hemşiresi' Oldu
Yerel

Bucak Devlet Hastanesi Hemşiresi Yasemin Vicir 'Yılın Hemşiresi' Oldu

Bucak Devlet Hastanesi hemşiresi Yasemin Vicir, özverisi, fedakarlığı ve mesleki yetkinliği ile "Yılın Hemşiresi" seçildi. Emine Erdoğan Hanımefendi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katıldığı törende Vicir'e ödülü takdim edildi.