Samsun

Denizlerdeki av yasağı 15 Nisan’da başlıyor

15 Nisan’da denizlerde başlayacak olan av yasağı öncesi sezon balıkları yoğun ilgi gördü.

Denizlerdeki av yasağı 15 Nisan’da başlıyor

15 Nisan’da denizlerde başlayacak av yasağı öncesi sezonun son bulakları yoğun ilgi görüyor.
Denizlerdeki av yasağı 15 Nisan’da başlıyor. Bu tarihin ardından 1 Eylül’den beri satılan mezgit, istavrit, barbun, hamsi ve palamut gibi balıkların avlanması yasaklanacak. Balık tezgahları ise alabalık, somon, çipura ve levrek gibi kafes ballıkları ile süslenecek. Vatandaşlar, sezonun bitmesine kısa bir süre kala mezgit, istavrit ve barbun gibi balıklara diğer balıklardan daha çok ilgi gösteriyor.

“Sezonun bitmesine az kalsa da balık çeşidi çok”
Tezgahlardaki balık çeşitliliğinin son günlerde de devam ettiğini ifade eden balık satıcısı Onurcan Köse, “15 Nisan’da denizlerde av yasağı başlıyor. Sezonun bitmesine az kalmasına rağmen balık çeşitliliği sürüyor. İstavrit 70, barbun 50, mezgit 40, tirsi 40, kefal 50, alabalık 60, somon 60, çipura 120, levrek 150, kalkan 300, kaya levreği 160, palamut tane 30 TL’den satılıyor. Fiyatlarımız diğer et ürünlerine göre oldukça uygun. Vatandaş şu anda sezon biteceği için mezgit, barbun ve istavrit gibi küçük balıklara rağbet gösteriyor. 15 Nisan’dan sonra tezgahlarda somon, alabalık, levrek ve çipura gibi kafes balıkları satılmaya devam edecek” dedi.

“Bu sezon balıkçının yüzü güldü”
1 Eylül’den beri balık bolluğu ve çeşitliliği sayesinde balıkçıların sezondan mutlu ayrıldığını ifade eden balık satıcısı İsmet Akpınar, “Bu yıl palamut bolluğu ile başlayan sezon, hamsi bolluğuyla devam etti. Şimdi 2’sinin mevsimi geçti ama diğer balıklardan bolca geliyor. Vatandaş en çok mezgit, barbun ve istavritin yanı sıra somona da ilgi gösteriyor. Balıkçılar olarak bu sezonki satışlardan oldukça memnunuz. İnşallah gelecek sezon da en az bu sezonki gibi bol ve kazançlı geçer” diye konuştu.
Vatandaşlar ise balık fiyatlarının diğer et ürünlerine göre ucuz olmasına rağmen Karadeniz’de ve özellikle Samsun’da fiyatların biraz daha uygun olması gerektiğini belirttiler.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da balık sezonu açıldı ; tezgahlarda balık şöleni
Yerel

Afyonkarahisar'da balık sezonu açıldı ; tezgahlarda balık şöleni

Kırmızı ve beyaz ete göre fiyatı makul olan balığa yoğun ilgi

Yeni Sezon Ordu’da balıkçılar  törenle denize uğurlandı
Türkiye

Yeni Sezon Ordu’da balıkçılar törenle denize uğurlandı

Ordu Perşembe ilçesi Kışlaönü Balıkçı Barınağı’nda, Dua edilmesinin ardından ise Ordu Valisi Muammer Erol’un yanı sıra protokol üyeleri ve balıkçılar temsili olarak denize açıldı.

Tekneler karaya çekildi, ağlar toplanarak koruma altına alındı
Yerel

Tekneler karaya çekildi, ağlar toplanarak koruma altına alındı

Batı Karadeniz bölgesi Akçakoca’da balıkçılar av sezonunu kapatma hazırlıklarını tamamladı.

Bandırma'da Palamutun yerine hamsi geldi
İş Dünyası

Bandırma'da Palamutun yerine hamsi geldi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde başlayan hamsi akını ile ağlar hamsiyle doldu taştı.

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Mazbatasını Alırken Büyük Destek Gördü
Yerel

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Mazbatasını Alırken Büyük Destek Gördü

Bucak Belediye Başkanı olarak seçilen Hülya Gümüş, bugün mazbatasını almaya gittiğinde coşkulu kalabalık ile karşılandı.

Bucak Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezinde Hummalı Çalışma
Yerel

Bucak Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezinde Hummalı Çalışma

Bucaklı Ak Parti destekleyenleri seçim koordinasyon merkezinde Bucak Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bucak Ak Parti Belediye Başkan Adayı Emrullah Ünal ile bir araya gelerek seçim ruhunu tazelediler.