Antalya / Konyaaltı

Dayanışma ve hüzün aynı sofrada

Antalya Konyaaltı'nda Ramazan ayı dolayısı ile Siteler Mahallesinde kurduğu iftar sofrasında deprem bölgesinden Antalya’ya gelen afetzede vatandaşlar ile bölge halkı aynı sofrada buluştu.

Dayanışma ve hüzün aynı sofrada

Konyaaltı Belediyesinin Ramazan ayı dolayısı ile Siteler Mahallesinde kurduğu iftar sofrasında deprem bölgesinden Antalya’ya gelen afetzede vatandaşlar ile bölge halkı aynı sofrada buluştu.
Konyaaltı Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Siteler Mahallesinde iftar sofrası kurdu. Siteler Kapalı Pazar yerinde kurulan sofraya yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı. Konyaaltı Belediyesi ekipleri, ilçede bulunan depremzede vatandaşları otobüsle iftar sofrasına taşıdı. Çocuklarıyla birlikte iftar yerine gelen aileler, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’le sohbet ederek ihtiyaçlarını iletti. İftar sonrasında kısa bir konuşma yapan Başkan Esen, Ramazan’a buruk bir şekilde girdiklerini aktardı. Deprem acısının etkisi altında olduklarını kaydeden Esen, “İçimiz çok huzurla dolu değil. Daha yeni yaşadığımız bir acının, hala küllenmemiş bir etkisi altındayız. Bugün aramızda deprem bölgesinden buraya gelip Antalya’da misafirimiz olan depremzede ailelerimiz, kardeşlerimiz var. Onları da sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kaybettiğimiz tüm canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı olan kardeşlerimize acil şifa diliyorum” dedi.

“Sıcak yuvalarına kavuşacaklar”

Afetzedeler ile birlikte buruk bir Ramazan ayı geçirdiklerini kaydeden Başkan Esen, acıların bir an önce sarılmasını ve öbür Ramazan’da sıcak yuvalarına kavuşmalarını temenni ettiğini belirtti. Bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını dileyen Esen, sözlerine şöyle devam etti, “Bugün depremzede kardeşlerimiz burada. Bir kat daha duyguluyum, bir kat daha hüzünlüyüm. Kahramanmaraş Göksun doğumluyum. Doğduğum yerim, memleketimin insanlarının böyle bir acı ile doyduğum yerde ikinci memleketim olan Konyaaltı’nda bulunmalarından üzüntü duyuyorum. Keşke daha güzel daha mutlu vesileler ile bir araya gelseydik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama çok şükür ki sizler buradasınız. Çok şükür ki buranın yardımsever insanları ile bir aradasınız. Çok şükür ki aynı masada buluştuk. İnşallah daha güzel günlerde daha güzel sofralarda bir arada olmamız dileğiyle hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.

Dayanışma ve hüzün aynı sofradaDayanışma ve hüzün aynı sofradaDayanışma ve hüzün aynı sofradaDayanışma ve hüzün aynı sofrada

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Konyaaltı Belediyesi Maaşları Ödeyemedi
Yerel

Antalya Konyaaltı Belediyesi Maaşları Ödeyemedi

Antalya Konyaaltı Belediyesi işçi ve memur ücretlerinin ödenememesini bankalar arası sıkıntı derken belediyenin battı iddiası gündeme geldi

Konyaaltı'nda Kalp Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme Anlatıldı
Yaşam

Konyaaltı'nda Kalp Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme Anlatıldı

Konyaaltı Belediyesi’nde kalp sağlığı ve sağlıklı beslenme semineri düzenlendi. Seminerde vatandaşlara ve belediye personeline, kalp sağlığına yönelik en güncel bilgiler ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının koruyucu etkisi anlatıldı.

Kadınlar yaşadıklarını tiyatroyla anlattı
Yaşam

Kadınlar yaşadıklarını tiyatroyla anlattı

Konyaaltı Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 4. Kadın Oyunları Festivali “Yan Rol” adlı tiyatro oyunu ile sona erdi.

Konyaaltı’nda özel öğrencilere deprem tatbikatı
Yaşam

Konyaaltı’nda özel öğrencilere deprem tatbikatı

Konyaaltı Belediyesi Destek Hizmetleri Sivil Savunma Ekipleri tarafından Dr. Günseli-Dr. Bülent Akınsal Özel Eğitim Ortaokulu ve Özel Eğitim Meslek Okulu’nda özel öğrencilere Deprem Haftası nedeniyle acil durum eğitimi ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Konyaaltı’nda okullara bakım yapılıyor
Yerel

Konyaaltı’nda okullara bakım yapılıyor

Konyaaltı Belediyesi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ilk dönemi sonunda okullarda boyama, bakım-onarım gibi çalışmalarını sürdürüyor.

Konyaaltı Belediyesi ara tatilin ilk gününde çocukları tiyatro oyunu ile buluşturdu
Yerel

Konyaaltı Belediyesi ara tatilin ilk gününde çocukları tiyatro oyunu ile buluşturdu

Konyaaltı Belediyesi sömerstir tatiline giren çocuklar için hafta sonu “Hamsi Balığı ve Sihirli Çiçek” adlı tiyatro oyununu sahneledi.