Burdur / Bucak

Burdurlu üniversite öğrencileri İstanbul'da buluştu

İstanbul Burdurlular Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programında, İstanbul'da okuyan Burdurlu üniversite öğrencileri bir araya geldi.

Burdurlu üniversite öğrencileri İstanbul'da buluştu

İSTANBUL BURDURLULAR DERNEĞİ İSTANBUL’DA OKUYAN BURDURLU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KAHVALTI PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İstanbul Burdurlular Derneği tarafından düzenlenen İstanbul’da okuyan Burdurlu Üniversite öğrencileri ile yapılan kahvaltı programının 3. Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesislerinde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Programa birçok öğrenci hemşerimizin yanında Fatih Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZÇELİK, İş İnsanları Hakan SEVİM, İlhan BAKLACI, etkinliklerde bize katılımları ile destek veren Hüseyin ERCAN ailesi, Güngören Belediyesinde Görevli Halil TAMDOĞAN, İstanbul Burdurlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlyas BOZYURT, İstanbul Burdurlular Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan BATBAY ve İstanbul Burdurlular Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet ÖNCEL katıldı.

Kahvaltı ve tanışmanın ardından Fatih Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZÇELİK, Sn. Hakan SEVİM, İlhan BAKLACI, Hüseyin ERCAN hemşeri temelli ve hatıralar eşliğinde eğitim ve iş tecrübelerini öğrenci hemşerilerimizle paylaştılar.

İstanbul Burdurlular Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan BATBAY, Derneğimizin Öğrencilerimizle ilgilenmeyi kendisine temel görev belirlediğini, İstanbul’a gelecekleri anda barınma, başta Burdur sevdalısı Yaşar ÇERAY amcamızın destekleri ile burs ve öğrenim hayatları boyunca da her açıdan destek olmayı görev olarak belirlediklerini belirtti. Bu çerçevede Kahvaltı ve İftar porgramları başta olmak üzere kaynaşma programlarına önem verdikleri konusu üzerinde durdu.

İstanbul Burdurlular Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet ÖNCEL konuşmasına programın zaman ve mekân boyutuna vurgu yaparak başladı. Zaman olarak; “İsrail tarafından sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen ve 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucu ilan edilen yas döneminde olduğumuzu hatırlatarak şehitlere Allahtan rahmet kalanlar acil şifalar” diliyoruz, dedi. Mekan olarak da aramızda 29 Mayıs 1453’te İstanbul’un fethinde Ulubatlı Hasan’ın burçlara ilk sancağı diktiği noktada olduğumuzu hatırlatarak başladı.

Mehmet ÖNCEL konuşmasında Dernek çalışmalarında bu tür etkinlikler esastır ama bizim bir sözümüz vardır: Usul Esastan önce gelir” diye… Bu sebeple hem dernek olarak bizim hem kendileri için bu çabaların gösterildiği öğrenci hemşerilerimizin usule dikkat etmesinin programların daha verimli olmasına sebep olacağını ifade etti.

Toplantıda öğrenci hemşerilerimizle yönetim ve misafirler arasında güzel bir atmosfer oluştu. Tüm katılımcılar programdan ve burada olanlarla tanışmaktan duydukları memnuniyetleri dile getirdiler.

Fatih Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZÇELİK, öğrenci hemşerilerimizin farklı ama nitelikli üniversite ve bölümlerde okuduklarını bu sebeple bu programların öneminden hareketle öğrenci hemşerilerimizle diyaloğun önemli olduğunu belirtti.

İş adamı Hakan SEVİM sevdikleri işte çalışmanın, hedefe ulaşmak için çekinmeden çalışmadan, yabancı dil öğrenmenin önemini anlattı.

Toplantıdan kısa kısa...

Öğrencilerimiz “İstanbul’da büyük bir aile olduğumuz duygusunu yaşadık, emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

Toplantıda kendisini tanıtan ve program boyunca koşuşturan Ahmet ÖNCEL, kendisini tanıtınca alkışlandı.

Öğrenci hemşerilerimizle programın bitiminde sonra kendi aralarında ve misafir katılımcılarla saatler süren proje, mesleki tecrübe merkezli sohbetlerine devam ettiler.

Öğrenci hemşerilerimiz Dernek çalışmalarında bizleri yalnız bırakmak istemediklerini, ellerinden gelen destekleri vereceklerini ifade ettiler.

İstanbul Burdurlular Derneği Yönetimi olarak, öğrencilerimize tüm katılımcılara ve özellikle Fatih Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZÇELİK’e verdiği destek sebebiyle teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.

Burdurlu üniversite öğrencileri İstanbul'da buluştuBurdurlu üniversite öğrencileri İstanbul'da buluştuBurdurlu üniversite öğrencileri İstanbul'da buluştuBurdurlu üniversite öğrencileri İstanbul'da buluştuBurdurlu üniversite öğrencileri İstanbul'da buluştu

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kan bağışına vatandaşlardan ve üniversite öğrencilerinden büyük destek
Yaşam

Kan bağışına vatandaşlardan ve üniversite öğrencilerinden büyük destek

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde her hafta düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar fırsatı
Türkiye

Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar fırsatı

Üniversite öğrencilerinin tamamının yararlanabileceği vergisiz cep telefonu ve bilgisayar kampanyasında, Türkiye'de üretilen cihazlar vergisiz olarak sunulacak.

Akdeniz Üniversitesinden öğrenciler için 3 Yeni Merkez
Yerel

Akdeniz Üniversitesinden öğrenciler için 3 Yeni Merkez

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine ve öğrenci topluluklarına hizmet edecek olan Psikolojik Destek ve Rehabilitasyon Merkezi, Öğrenci Topluluğu Merkezi ve Akdeniz Restoran’ın açılışı yapıldı.

Yenilikçi Eğitim Kampı Liseliler Tarafından Büyük Beğeni Topladı
Yerel

Yenilikçi Eğitim Kampı Liseliler Tarafından Büyük Beğeni Topladı

Burdur Mehmet Akif Üniversitesi (MAKÜ) Lavanta Tepesi Hotel'de lise öğrencilerine yönelik "Eğitim ve Kariyer Gelişimi Kampı" düzenliyor. Detaylar haberimizde...

Ardahan KYK Yurtlarında başlayan üniversite öğrencilerinin protestoları sokağa sıçrayınca Valilik harekete geçti.
Yerel

Ardahan KYK Yurtlarında başlayan üniversite öğrencilerinin protestoları sokağa sıçrayınca Valilik harekete geçti.

Öğrenci protestoların artarak devam etmesi üzerine Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, konuyu görüşmek için protokol üyelerini acil toplantıya çağırdı.

Growtech Kampüste” etkinliğinde Ziraat Fakültesi öğrencileri özel sektör ile buluştu.
Türkiye

Growtech Kampüste” etkinliğinde Ziraat Fakültesi öğrencileri özel sektör ile buluştu.

Akdeniz Üniversitesi ile dünyanın en önemli tarım fuarlarından olan Growtech iş birliğinde düzenlenen “Growtech Kampüste” etkinliğinde Ziraat Fakültesi öğrencileri özel sektör ile buluştu