Burdur

Burdur'da kaç öğrenci LGS sınavına girecek? Detaylar belli oldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için Sınav giriş bilgileri, sınav tarihi ve saatleri, sınav kaç oturum olacak ve kaç dakika sürecek gibi bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Burdur'da kaç öğrenci LGS sınavına girecek? Detaylar belli oldu

Burdur'da LGS'ye Girecek Öğrenci Sayısı ve Sınav Detayları

Burdur il genelinde LGS için toplam 2406 öğrenci, güzel bir lise hayalini gerçekleştirmek için sınava girecek.

Sınav Giriş Bilgilerine Nasıl Ulaşılır?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak merkezî sınavın giriş bilgilerini yayımladı. Sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri ile sınav tedbirlerine ilişkin bilgilere e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ulaşılabilir. Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınacak ve onaylanarak öğrencilere ulaştırılacak.

LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine MEB'in e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ulaşabilecekler.

2024 LGS Sınav Tarihi ve Saatleri

2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak.

Birinci oturum saat 09.30’da başlayacak.

İkinci oturum saat 11.30’da başlayacak.

Sınav Kaç Oturum Olacak ve Kaç Dakika Sürecek?

LGS sınavı iki oturumdan oluşacak:

Birinci Oturum: Öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek.

İkinci Oturum: Öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek.

Sınav Puanı Nasıl Hesaplanacak?

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur MAKÜ üniversite tercihi yapacak öğrencilere kapsamlı rehberlik hizmeti sunuyor
Türkiye

Burdur MAKÜ üniversite tercihi yapacak öğrencilere kapsamlı rehberlik hizmeti sunuyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, üniversite tercihi yapacak öğrencilere kapsamlı rehberlik hizmeti sunuyor. Detaylı bilgi için Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi'ndeki tanıtım standını ziyaret edin.

Araştırmacı Burdur  MAKÜ öğrencileri hangi alanlarda öne çıkıyor? önemli başarılara imza atıyor
Bilim ve Teknoloji

Araştırmacı Burdur MAKÜ öğrencileri hangi alanlarda öne çıkıyor? önemli başarılara imza atıyor

Burdur MAKÜ öğrencileri, TÜBİTAK destekli araştırma projeleriyle Türkiye çapında önemli başarılara imza attı. Lisans ve ön lisans programlarında kazandıkları derecelerle üniversitelerini gururlandırdılar.

Burdur Belediyesi YKS' ye girecek öğrencileri unutmadı
Yaşam

Burdur Belediyesi YKS' ye girecek öğrencileri unutmadı

Burdur Belediyesi 8-9 Haziran tarihlerinde YKS’ye girecek öğrencilere ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Detaylar burada...

Burdur'da öğrenciler hünerlerini sergiledi
Yaşam

Burdur'da öğrenciler hünerlerini sergiledi

Burdur'da Çevre Haftası kapsamında düzenlenen programda Vali Türker Öksüz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Zeren ve protokolle birlikte sergiyi gezerek atıklardan yapılan eserler hakkında bilgi aldı.

Emniyetli Afişler Sergisi Sanat ve Güvenliği bir araya getirdi
Yerel

Emniyetli Afişler Sergisi Sanat ve Güvenliği bir araya getirdi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi ve Burdur Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Emniyetli Afişler Sergisi, sanat ve güvenliği bir araya getirdi.

MAKÜ Öğrencilerinden Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Portresi
Yerel

MAKÜ Öğrencilerinden Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Portresi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u modern teknolojiyle buluşturarak dikkat çekici bir projeye imza attı. Yapay zeka ve metahuman teknolojisi ile oluşturulan Mehmet Akif Ersoy heykeli, ziyaretçilerin sorularını yanıtlayabiliyor ve şiir okuyabiliyor.