Burdur / Bucak

Bucak'ta köprü yıkıldı, yenisi yapılacak

Bucak'ta bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan köprü yıkıldı. Yeni köprü, 10 gün içerisinde hizmete girecek.

Bucak'ta köprü yıkıldı, yenisi yapılacak

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel çiftçi ve köylülerin sıkıntılarını çözmeye devam ediyor.

Başkan Özel, Bucak Belediyesi arıtma tesislerinden çıkan arıtma suları ile Gündoğdu, Avdancık, Karapınar ve Susuz köylerinden gelen taşkın sularının birleşim noktasında bulunan kanal üzerindeki köprünün yenileneceğinin müjdesini verdi.

Başkan ÖZEL şu ifadelere yer verdi:

" Tarımsal üretimde üreticilerimizin refahı ve konforu bizim için oldukça önemlidir. Susuz Kervansarayı 2. giriş karşısında yer alan ve ilçe merkezi ile toplam 9 köyümüzü birbirine bağlayan, mesafeyi kısaltan arazi yolumuzdaki köprü ekonomik ömrünü tamamlamıştı.

Can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren su kanalı üzerinde bulunan bu köprünün yenilenmesi hususunda geçtiğimiz yıllarda Devlet Su İşleri'ne talepte bulunmuştuk. Köprünün yapım işi geçtiğimiz aylarda DSİ tarafından ihale edildi. Bugün yenisi inşaa edilmek üzere eski köprü müteahhit firma tarafından yıkıldı. Yeni yapılacak olan köprünün Antalya-Burdur Karayoluna paralel seyretmesi ve kestirme yol olması sebebiyle ilçe merkezi ile köylerin birbirine olan bağlantısını kısaltarak yakıt tasarrufu sağlayacak, diğer taraftan da şehirlerarası ulaşım yolundaki yoğunluğu azaltacaktır. Olası kaza risklerini asgariye indirecektir. Yeni plandaki köprümüz; hızlı su geçişi sağlayacak çift hazneli, geniş ve uzun ömürlü olarak dizayn edilmiştir. Aksilik çıkmazsa 10 gün içerisinde yeni köprünün hizmete girmesi planlanmaktadır.

Köprünün yenilenmesinde talebimizi değerlendirip inşaası konusunda desteklerini esirgemeyen DSİ 18. Bölge Müdürü Rahmi ŞAHİN, 182. Şube Müdürü Fatih DEŞİK ile Devlet Su İşleri personellerine ve yüklenici firma temsilcilerine teşekkür ederim. İlçemiz ve köylerimize hayırlı olsun "

Bucak'ta köprü yıkıldı, yenisi yapılacakBucak'ta köprü yıkıldı, yenisi yapılacakBucak'ta köprü yıkıldı, yenisi yapılacakBucak'ta köprü yıkıldı, yenisi yapılacakBucak'ta köprü yıkıldı, yenisi yapılacakBucak'ta köprü yıkıldı, yenisi yapılacak

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Köprülü Kanyon  rafting  Milli Parkı Nerede
Yerel

Köprülü Kanyon rafting Milli Parkı Nerede

Antalya ili Manavgat ilçesinde Bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda dinlenme ve konaklama imkanları, nehrin her iki yanında bulunan yeme-içme tesisleri

Sağanak yağış köprüyü yıkıldı, öğrenciler sırtta böyle taşındı
Yaşam

Sağanak yağış köprüyü yıkıldı, öğrenciler sırtta böyle taşındı

Antalya’nın Serik ilçesinde sağanak yağışla birlikte köprü yıkılınca aileler çocuklarını sırtına alarak karşıdan karşıya geçirmeye çalıştı.

Manavgat Zincirleme Kaza: 3 Otomobil Karıştı, 1 Yaralı
Yerel

Manavgat Zincirleme Kaza: 3 Otomobil Karıştı, 1 Yaralı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 3 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 1 kişi yaralandı.

Bucak'ta tarihi Hacı Sarılar Köprüsü restorasyonu tamamlandı
Yerel

Bucak'ta tarihi Hacı Sarılar Köprüsü restorasyonu tamamlandı

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal'ın girişimleri ile restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Hacısarılar Köprüsü, aslına uygun olarak yeniden hizmete açıldı.

Siverek-Adıyaman karayolu Nissibi Köprüsünde  feci kaza: 8 yaralı
Yerel

Siverek-Adıyaman karayolu Nissibi Köprüsünde feci kaza: 8 yaralı

Siverek-Adıyaman karayolu Nissibi Köprüsü girişinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 8 kişi yaralandı.

Bucak'ta tarihi Onaç köprüsü hazır!
Yerel

Bucak'ta tarihi Onaç köprüsü hazır!

Burdur Bucak'ta Eşsiz görüntüsüyle beğeni toplayan tarihi Onaç köprüsü, gelin ve damatlar için yeni bir fotoğraf çekim mekanı olarak öne çıkabilir.